Reacties voor: Google Calendar-webapplicatie krijgt ook update voor iPhone

Naast de update voor de Gmail-webapplicatie heeft ook de Google Calendar webapplicatie een update gekregen. Voorheen kon je alleen de naam van het evenement, datum en tijdstip toevoegen. Met de vernieuwde interface krijg je bij het toevoegen van een event een uitgebreid aantal velden te zien.
Edward Neve -

Reacties: 16 reacties

  1. Is het eigenlijk ook mogelijk om met een stand-alone applicatie op je iPhone te synchroniseren met Google calendar? Dus zegmaar je agenda functie met 1 druk op de knop synchroniseren met Google Calendar (of een andere webbased app)?

  2. Tja, nog even en ze melden ook een update voor Docs en “more” die zijn namelijk ook allemaal aan te roepen via de eerder genoemde update van gmail.

  3. @Joris Peeters: Ja dat kan. Via Google Sync kun je je kalender (maar ook je Contacten) Pushen via een Exchange server. Google maar even op Google Sync iPhone. Verder, als je OSX iCal gebruikt, kun je je die ook abonneren op je Google Calender (google even hoe dat moet) zodat je waar je dan ook een item toevoegt (Google Calender via het web, je iCal via je Computer of je Agenda via je iPone) je afspraak overal verschijnt.
    Overigens heb ik Contact synchronisatie uit gezet, ik verander toch maar eens per kwartaal een vCard/Contact, dus dan sync ik liever handmatig.

    Edit: dus, ik vind het wel leuk dat de webapplicatie verbeterd is, maar ik gebruik het toch niet op mijn iPhone 😉

  4. Origineel geplaatst door peter<br/Verder, als je OSX iCal gebruikt, kun je je die ook abonneren op je Google Calender (google even hoe dat moet) zodat je waar je dan ook een item toevoegt (Google Calender via het web, je iCal via je Computer of je Agenda via je iPone) je afspraak overal verschijnt.

    Dit geldt overigens ook voor Outlook in Windows.

  5. @ Joris Peeters; Ja, dat is heel goed mogelijk. Ik gebruik daarvoor NemusSync en dat werkt als een zonnetje.

  6. Contacten uitnodigen via Google Calendar voor de iPhone werkt niet goed…

  7. Items bewerken in Google Calendar kan overigens ook niet. Eén foutje en je kan geen kant meer op.

    Comments editen op de iPhone werkt ook niet op deze site.

  8. Voor mij is http://www.nuevasync.com nog steeds onverslaanbaar. Werkt perfect tussen gCal en iPhone agenda. Draadloos!

  9. Nuevasync! (En waar blijven ze nou met die pushmail-voor-elke-imapaccount waar ze het al maanden over hebben…)

  10. ik kan mijn google agenda nu wel zien op mijn iphone via de calendar app , maar ik kan hem daar niet wijzigen?

  11. Origineel geplaatst door peter
    @Joris Peeters: Ja dat kan. Via Google Sync kun je je kalender (maar ook je Contacten) Pushen via een Exchange server. Google maar even op Google Sync iPhone. Verder, als je OSX iCal gebruikt, kun je je die ook abonneren op je Google Calender (google even hoe dat moet) zodat je waar je dan ook een item toevoegt (Google Calender via het web, je iCal via je Computer of je Agenda via je iPone) je afspraak overal verschijnt.
    Overigens heb ik Contact synchronisatie uit gezet, ik verander toch maar eens per kwartaal een vCard/Contact, dus dan sync ik liever handmatig.Edit: dus, ik vind het wel leuk dat de webapplicatie verbeterd is, maar ik gebruik het toch niet op mijn iPhone

    Bedoel je syncen met de originele Iphone agenda..dat zou super zijn, alleen zie ik geen enkele instelling

  12. Origineel geplaatst door hurrah
    Voor mij is http://www.nuevasync.com nog steeds onverslaanbaar. Werkt perfect tussen gCal en iPhone agenda. Draadloos!

    Hoe werkt deze dan?

    Een account aanmaken en dan wordt mijn google-agenda gesynct met de originele iphone agenda?

  13. @wverveer:
    Ja dat bedoel ik precies. Je moet een nieuwe email account aanmaken met een Exchange Server: google.com. Je kunt dan kiezen voor Contactpersonen, Mail en/of Agenda. Je kiest dan voor Contactpersonen en/of Agenda. De mail laat je gewoon lopen via je andere ingestelde account, want google sync ondersteund nog geen mail (Push)
    Kijk even hier: http://www.google.com/mobile/apple/sync.html

  14. Origineel geplaatst door peter
    @wverveer:
    Ja dat bedoel ik precies. Je moet een nieuwe email account aanmaken met een Exchange Server: google.com. Je kunt dan kiezen voor Contactpersonen, Mail en/of Agenda. Je kiest dan voor Contactpersonen en/of Agenda. De mail laat je gewoon lopen via je andere ingestelde account, want google sync ondersteund nog geen mail (Push)
    Kijk even hier: http://www.google.com/mobile/apple/sync.html

    Ik heb even gekeken en ik wordt gelijk gewaarschuwd, dat mijn agenda gegevens en mijn contact gegevens worden overschreven….??

    Qua agenda begrijp ik het wel.. maar worden mijn echte contacten, telefoonboeken, overschreven??

  15. Met deze handige tips heb ik zojuist mijn Google Calendar via Exchange gesynct met zowel iCal als iPhone. Werkt prima…! Enige probleem is dat mijn iPhone maar 1 agenda (in 1 kleur) laat zien, terwijl ik in Google Calendar & in Ical een prive en een zakelijke agenda hanteer. Die syncen perfect! Ondersteund de iPhone wel meerdere agenda’s? Iemand bekend met het probleem? Graag hulp.

  16. Origineel geplaatst door Joris Peeters
    Is het eigenlijk ook mogelijk om met een stand-alone applicatie op je iPhone te synchroniseren met Google calendar? Dus zegmaar je agenda functie met 1 druk op de knop synchroniseren met Google Calendar (of een andere webbased app)?

    Ik heb sinds kort ook Nuevasync geactiveerd om mijn agenda op iPhone met Google Calendar te syncen.
    Het werkt perfect!

    Kleine verschillen met de ‘normale’ agenda is dat je met Nuevasync niet meer 2 herinneringen voor een afspraak kan zetten op de iPhone. Wel in Google trouwens. But who cares?

    Let wel op dat je voor je eerste sync even je afspraken op je iPhone kalender noteert of wat screenshots neemt, want die worden echt verwijderd.

    Voor degenen die interesse hebben in GTD:
    Google calendar kan taken uit Remember The Milk tonen.
    Je kunt ze daar ook onderhouden of taken toevoegen.

    Keep on the good work Google!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.