Giphy Capture voor de Mac laat je een gif maken.

Giphy Capture voor de Mac laat je zelf gifs maken vanuit een video

Giphy Capture is een nieuwe Mac-app waarmee je in een handomdraai van een grappig filmpje een gif kan maken, zodat je deze kunt delen of uploaden naar Giphy.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Giphy Capture voor de Mac laat je een gif maken.
Gifs nemen zo langzamerhand het internet over en nu kan ook jij daar een bijdrage aan leveren. Dankzij de nieuwe Mac-app Giphy Capture maak je razendsnel een Gif. De app is helemaal gratis te gebruiken en werkt doodeenvoudig. Bovendien kun je inloggen met een Giphy-account, zodat je de gif meteen kunt uploaden naar de grote database van Giphy.

Gif maken van je beeldscherm

Giphy Capture maakt het creëeren van een gif kinderspel. Het enige wat je hoeft te doen is de app opstarten en een video afspelen op je Mac. Giphy Capture plaats je vervolgens over de video heen, waardoor er een deel van je scherm opgenomen wordt. Je kunt zelf de afmetingen van de gif bepalen en na het opnemen wordt er automatisch een gif van het opgenomen materiaal gemaakt.

Giphy Capture voor de Mac.

Als je niet helemaal tevreden bent over het eindresultaat, dan is er nog geen man over boord. Na het vastleggen van het beeldmateriaal kun je de gif nog bewerken, zodat hij precies wordt zoals je hem hebben wilt. Zo kun je hem zelf nog inkorten en bepalen hoe de loop verloopt (normaal, achterstevoren of heen en weer). Je kunt de gif helaas niet versneld afspelen, waardoor altijd de originele afspeelsnelheid behouden blijft.

Vele chatapps ondersteunen tegenwoordig gifs, waaronder Telegram en Facebook Messenger. WhatsApp is één van de weinige apps die geen gif-ondersteuning heeft. Als je nou graag een gif van jezelf wil maken, dan kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Moodroll, waar je slechts drie foto’s nodig hebt om een gif te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2016, 12:27
Categorie Apps
Onderwerp gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.