Secure Enclave in de A7-chip op de iPhone 5s.

‘Apple moet toch helpen met ontgrendelen iPhone 5s in drugszaak’

Apple zou toch hulp moeten verlenen om een iPhone 5s van een drugsdealer uit New York te ontgrendelen. Dit blijkt uit de verdere stappen die de Amerikaanse overheid wil gaan zetten.

Secure Enclave in de A7-chip op de iPhone 5s.
Hoewel het er eerst op leek dat Apple een overwinning behaald had bij de drugszaak in New York, lijkt de zaak toch weer de andere kant op te gaan. De Amerikaanse overheid zou erop staan dat Apple hulp verleent bij het ontgrendelen van een iPhone 5s van een drugsdealer in Brooklyn in New York. Dit meldt Bloomberg vandaag.

‘Apple moet toch helpen met ontgrendelen van iPhone 5s’

Een rechter in New York besliste eerder dat de overheid zich niet kan beroepen op de All Writs Act uit 1789 om Apple te dwingen om de iPhone 5s te ontgrendelen. Nu gaat de Amerikaanse overheid daar tegenin, door Apple toch te dwingen om hulp te verlenen bij het ontgrendelen. Dit is echter een stuk lastiger dan bij de iPhone 5c van de zaak in San Bernardino, omdat de iPhone 5s van de drugsdealer uit New York een stuk beter beveiligd is dankzij de Secure Enclave.

De Amerikaanse overheid vindt dat Apple nu dus alsnog moet helpen, omdat Apple in het verleden ook al hulp verleend zou hebben. Daardoor zou Apple nogmaals moeten proberen om de iPhone 5s te ontgrendelen, zodat er gekeken kan worden naar de inhoud op het toestel. Door de nieuwe stap in deze zaak zou de FBI zijn gelijk willen halen, omdat Apple op deze manier verplicht zou kunnen worden om hulp te blijven verlenen bij het ontgrendelen van vergrendelde iPhones.

Eerder bleek al dat de FBI het niet zou laten zitten met de uitspraak van de rechter, want er werd toen al gezegd dat de FBI toegang wil hebben tot het toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 april 2016 om 17:46
Onderwerp
Categorie
Apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.