Gerucht: Twitteren kan overal vanuit iOS 5

Twitteren in iOS 5 hoeft niet perse gebonden te zijn aan applicaties die een link kunnen versturen. Een Apple-ontwikkelaar lekte een screenshot als bewijs voor een linkloze tweet vanuit iOS 5.

Tweet vanuit iOS 5De browser Safari, de camera en YouTube zijn enkele van de opties waar iemand met een Twitter-account meteen vanuit kan tweeten in iOS 5. Een tweet is daardoor altijd voorzien van een bijlage die wordt meegestuurd vanuit de geopende applicatie. Maar Apple lijkt de mogelijkheden te verbreden. Apple-ontwikkelaar Jake Behrens zond gisteren een tweet de lucht in zonder bijlage of link, maar met de tekst ‘via iOS’. Het lijkt erop dat twitteren dadelijk overal kan in iOS 5.


iPhonedownloadblog haast zich erbij te zetten dat ze de informatie niet bevestigd hebben gekregen, maar er is wel een screenshot van de tweet in kwestie. Volgens de website kan het door de widget-integratie in de notification-bar van iOS 5 eenvoudig mogelijk gemaakt worden om overal in het systeem te tweeten. Het lijkt een beetje op qTweeter, een toepassing die draait op gejailbreakte iPhone’s.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.