qTweeter maakt overstap naar App Store als qStatus

qStatus kan zowel Twitter als Facebook updaten en ondersteunt foto- en videodiensten. Het gaat om een applicatie die voorheen qTweet heette, toen het nog voor jailbreakers was.

qStatusEen van de prettigste Twitter-clients voor de iPhone is qTweeter. Deze applicatie is met één vingerbeweging op te roepen, kan zowel Twitter als Facebook updaten en ondersteunt het uploaden van foto- en videobestanden naar Twitpic en Twitvid. Daarnaast is de achtergrond van het programma met verschillende skins aan te passen. Helaas is er ook een nadeel aan qTweeter: de applicatie werkt alleen op gejailbreakte iPhones. Gelukkig heeft de ontwikkelaar van qTweeter een aangepaste versie ingediend bij de App Store en deze is door de keuring van Apple heengekomen als qStatus.


qStatus laat je net als bij qTweeter zowel Twitter als Facebook updaten, met de mogelijkheid foto’s of videobestanden toe te voegen. Ook de achtergronden zijn gebleven. De enige functie die het logischerwijze niet heeft geschopt tot qStatus is de mogelijkheid de applicatie op de achtergrond te draaien. Het is dus niet mogelijk qStatus met een simpele swipe te openen, de applicatie heeft netjes een icoontje op het Springboard gekregen.

De functielijst van qStatus is niet eens zo uitgebreid, zeker niet in vergelijking met concurrenten als Tweetie, Twitter Pro, twitterena of Echofon. qStatus ondersteunt Twitter, Facebook, TwitPic, TwitVid, het tweeten van berichten langer dan 140 tekens, het tweeten van het muzieknummer dat je op dat moment afspeelt en previews van de afbeelding die je meestuurt.

qStatus is compatibel met de iPhone en iPod touch met firmware 3.0 of later. Het programma is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar. Gx5, de ontwikkelaar van qStatus, heeft wel aangegeven dat het ook door zal gaan met updates voor qTweeter, zoals compatibiliteit met firmware 3.1.

Downloaden: qStatus (€ 0,79)

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 september 2009 om 15:00
Categorie
Diensten

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.