Reacties voor: Gerucht: nieuwe iPad met FaceTime mogelijk nog voor kerst

AppleInsider meldt dat Apple mogelijk nog voor de feestdagen met een nieuwe iPad komt, die is uitgerust met een videocamera en ondersteuning heeft voor FaceTime-videobellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Zo’n 7 inch uitvoering zou ideaal zijn voor mijn vrouw, ze vindt mijn iPad helemaal te gek maar net iets te zwaar, een iets kleiner scherm betekent natuurlijk minder gewicht.
    Facetime zou ook geinig zijn omdat we intussen ook een iPhone 4 hebben.
    Zou mooi zijn als ie voor de kerstdagen in de winkel ligt, het ideale kerstcadeau.

  2. Hoop dat het zo is ;D Zal de iPad dan ook al in de benelux verschijnen (rond december) ?? Want ik verjaar ook in december dus dat wordt HET cadeau !

  3. Dan moet ik mn huidige iPad maar eerst een zien te sluiten voor ik deze ga kopen 🙁
    zucht..

  4. Ik koop eerst de nieuwe ipod. Dat lijkt me een betere oplossing dan weer een nieuwe ipad. Ik heb deze net….

  5. Koop je net een iPad komt er alweer wat nieuws. Vernieuwing en vooruitgang Oké maar als je veel geld uitgeeft aan een Apple product en na 4 maanden is het model alweer verouderd dan voel ik me bedonderd. De eerste iPad had gewoon al facetime moeten hebben. Zo simpel is het……..

  6. Er hoorde allang al een cam op de iPad te zitten. De mijne roest nog steeds in de kast. M’n eepc (mini netbook) kan veel meer.

  7. Origineel geplaatst door Krishna
    Er hoorde allang al een cam op de iPad te zitten. De mijne roest nog steeds in de kast. M’n eepc (mini netbook) kan veel meer.

    Super.

  8. Ja dit zat er wel dik in, mijn ipad is al met 50 euro verlies de deur uit gegaan:)

  9. Origineel geplaatst door Clik
    Koop je net een iPad komt er alweer wat nieuws. Vernieuwing en vooruitgang Oké maar als je veel geld uitgeeft aan een Apple product en na 4 maanden is het model alweer verouderd dan voel ik me bedonderd. De eerste iPad had gewoon al facetime moeten hebben. Zo simpel is het……..

    Dat is nou eenmaal de manier waarop Apple werkt. Dat is mij laatst nog uitgelegd op het hoofdkantoor in A’dam. Bij Apple is een product nooit af, maar bestaat de realisatie van een product uit verschillende iteraties die telkens weer iets nieuws toevoegen.

    Overigens verklaart dit wel waarom iOS 4.2 pas in november beschikbaar komt, dat is kort voor de feestdagen. Apple zou in theorie dus nog een extra special event kunnen organiseren voor de introductie van een nieuwe iPad en lancering van iOS 4.2.

  10. Ik geloof er uiteraard weer helemaal niks van tot dat de bevestiging van dit gerucht zwart op wit op een betrowbare site staat.

    Namelijk de site van Apple zelf na de officiële aankondiging.

    Het blijft leuk om te zien hoe die geheimzinnigheid van twee kanten komt en telkens mensen bezig houd.

  11. Onzin! Dit zou voor te veel kritiek zorgen bij de consumenten.

  12. Waar haalt iedereen nu opeens die ‘voor de Kerst’ vandaan?
    Het eerste kwartaal van volgend jaar is wat ik lees.
    Dat kan dus in de eerste drie maanden zijn van 2011.
    Dat is toch iets anders dan december 2010.
    Of zie ik wat over het hoofd?

  13. Ze kunnen ook een cam-dockconnector uitbrengen ofzo.

  14. @ramon: Dat zou vet zijn.

    En goedkoper:p

  15. Bij Apple zit je nog goed als het gaat om productverandering, koop maar eens een computer met windows, dan heb je de week nadien alweer een betere/snellere/grotere…

  16. Mensen die zich bekocht voelen moeten geen Apple producten meer kopen. Apple introduceert meerdere malen per jaar nieuwe producten. valt echt niet tegenop te kopen. Mijn 1 jaar oude MacBook is niet meer recent. 1,5 jaar geleden was ik blits met mijn iPhone 3G en in 2007 was ik superblij met mijn iPod Classic. Ik geniet nog dagelijks van deze producten omdat ze lang mee gaan en af en toe nog eens een software update krijgen waardoor ze alleen maar beter worden! Ik ben erg blij met mijn iPad en het feit dat ik deze al sinds april kan gebruiken. Ik wist toen al dat er ongetwijfeld op korte termijn een nieuwe versie zou komen.

  17. Mensen die zich bedonderd voelen snappen het niet. Omdat je een product hebt gekocht mogen ze geen nieuwe producten meer uitbrengen? Je hebt de iPad toch gekocht omdat je er een wil en je de huidige functies als naar wens ziet?

  18. Het is en blijft vooreerst een gerucht, zoals er ondertussen al veel circuleren. Een en ander kan er natuurlijk op wijzen dat er aan de hoeveelheid geruchten wel iets van aan is. Volgens mij is de toegevoegde waarde van een cam aan een Ipad nog altijd betwijfelbaar, maar wie weet kan Apple het weer op een verrassende/interessante manier verwerken. Verder begrijp ik de reactie van de meesten erg goed. Apple geeft normaal een levenscyclus van 1 jaar aan zijn Ios producten. Voeg daar nog aan toe dat we in de Benelux nog een aantal maanden extra geduld moesten opbrengen om er een te bemachtigen. Uiteindelijk is ie er en laat ons wel wezen, je geeft er een hoop geld aan uit, krijg je kort erna te horen dat een “paar” maanden extra geduld je de kans had gegeven om een Ipad met camera te kopen. Je krijgt op die manier al snel het gevoel van achter te lopen “ah, jij hebt de eerste generatie Ipad nog…die facetime is echt wel super anders op de nieuwe hoor”..Sommigen zwichten dan en gaan weer een smak geld uitgeven aan een beperkte update. Ik geef persoonlijk niet veel om een cam op de Ipad, maar zou het bijv. wel erg vinden als ook RAM-geheugen of CPU al een update zouden krijgen. Ach ja, we zullen het wel zien als het zover is zeker 🙂

  19. Waarom ook niet een losse camera uitbrengen? Zelfde grootte als die camera connection kit.

  20. Omdat Apple niet debiel is natuurlijk.
    Dan wordt de drang om een nieuwe iPad te kopen behoorlijk getemperd. En dat is nu net wat men niet wil.

  21. Origineel geplaatst door Sz
    Onzin! Dit zou voor te veel kritiek zorgen bij de consumenten.

    bestaat er dan een kritische Apple consument?

  22. Ben ik even blij dat ik wacht op de volgende gen iPad. Het is een leuk apparaat, maar ik zie hem liever even snel of sneller kijkend naar mijn iPhone 4. Een front face camera zou ook niet gek zijn.

  23. Boeiend… Die van mij doet het nog dus…

  24. Videobellen blijft toch een beetje een hype, of het nou Facetime of Skype heet. Een snellere processor, meer werkgeheugen, meer pixels en minder gewicht; dat is mijn nieuwe iPad!

  25. Ach er komt altijd wel weer een nieuwe iPad. Als je telkens op het nieuwere model wacht heb je er nooit een.

    Ik verwacht niet dat Apple van zijn geloof gaat afstappen en in dec weer met een iPad komt alleen om Facetime te puschen. De iPad verkoopt nu nog als een malloot zonder FaceTime.
    En Dit soort geruchten blijf je altijd houden. Zo komt er ok al Jaren een iPhoneNano. Een AppleTV met apps. een iMac met Touchscreen ENZ ENZ. Allemaal van die betrouwbare blogje’s met een “source” binnen apple.

    @Joost: Haha dan weet je duidelijk niet hoe snel een iPad is/kan zijn.

    een iPhone 4 is niet sneller dan een iPad. Merk je aan alles
    (ik bezit zowel een iPad als een 4 dus vandaar)

  26. En toch.. wie gaat er nu veel facetime gebruiken, het is een leuke feature voor een paar keer. Daarna is het voor meeste mensen denk ik ook maar een beetje extra. Ik zal het niet missen op mijn 3GS en/of iPad.

  27. De mensen die beweren dat Apple zo’n dingen niet doet zijn de lancering van de orginele iPhone vergeten…. De versie met de laatste gig was toen ook ineens onverwacht vroeg uit de handel en de prijs veranderde ook ineens.

    Als ze geloven dat er een markt in zit doen ze het wel hoor. En er is inderdaad wel een logica ivm de 4.2 versie van hun OS en de timing in november… Kwestie zeker de positie in demarkt van de tablets te versterken voordat de andere spelers deftig actief worden.

  28. Dat er iets nieuws komt betekent niet dat de oude iPad klaar is voor de prullenbak..

  29. Ik wacht eerder op een Ipad met een retina display.

  30. Facetime leuk maar zie de meerwaarde er niet van sinds ik kon video bellen op N95 gebruik ik het nog steeds niet., webcam heb ik ook niet. Leuke toevoeging maar niet voor mij de huidige iPad is voor mij perfect.

    Als er in de toekomst bv 500gb in komt wordt het interresant met video/foto’s

    Het blijft vooruitgang, scherper scherm mee geheugen camera noem het maar op maarja als als eerste zo’n product koopt weet je ook dat dit niet het laatste is en dat hij mog veel verbeterd gaat worden. Early adapter is leuk, maar tegen dit soort veranderingen moet je dan ook niet gaan klagen.
    Kocht mijn LCD ook 6 jr geleden 40inc voor 2400€ die zijn ook vele malen verbeterd en stuk minder duur(zie ik bij Apple nog niet gebeuren)

  31. Facetime is echt cool en ook nog eens gratis.

  32. Gratis ja dat is leuk, maar zit ik erop te wachten om altijd maar te facetimen omdat het gratis nee. Cool? Tja 5 jr geleden toen was het wel leuk maar het blijf tvideobellen met een andere naam. Als het via 3G gaat kun je het overal nu ben je toch afhankelijk van wifi.
    Meningen verschillen altijd, en gratis hoeft niet altijd betekenen dat het goed is. Het wordt nu natuurlijk gehyped
    door Apple als iets nieuw maar dat is het natuurlijk niet en ik zie de meerwaarde er niet in bij mijn iPad. iPhone ok ipad hoeft niet.

  33. Mmmm kan mijn berichten niet editten sorry voor de gramatica 🙂

  34. Puik bericht. Zal wel niks van waar zijn maar stuwt vast en zeker de aandelen weer verder omhoog.

  35. Dat is klotee, heb ik net mijn iPad gehaald eergisteren.

  36. @Nickster:

    Geen paniek.

    Het is linkbait en jullie trappen er steeds weer in.

  37. @Puck84: Dat is dan ook geen heel nieuw product. Alleen een Geheugen update.

    Mac’s krijgen ook (soms) meerdere keren per jaar een geheugen/cpu/hdd update.

    Een Camera erin is naar mijn mening een te grote update.

    @Psvu2: Sowieso is de markt van apple heel anders maar ook 6jaar is natuurlijk iets anders als 8maanden.

  38. Geloof er niets van Apple moet de Ipad nog in een aantal landen in de wereld gaan verkopen lijf me sterk dat men nu al gaat updaten

  39. ik zit meer te wachten op een 27 inch iMac met touchscreen en intel core i7 980x voor de kerst!

  40. Ik heb een ipad en ben er erg blij mee. Bij de lancering was al bekend dat er een plekje (binnenin zit) waar al ruimte is voor een camera. Dat is toch ook logisch. Als je daar niet tegenkan dan moet je nooit iets kopen

  41. Ik zou graag de huidgige versie geupgrade zien.
    Gewoon de huidige ipad met een camera voor facetime an gyroscoop en dergelijke erin.

  42. Ik heb al enige tijd een iPad en ik hoop dat die nog wel een jaartje courant blijft. Een 7″ iPad ernaast zou wel mooi zijn: daar zit idd wel een gat. Een 15″ iPad zou ook wel wat zijn trouwens…

    Wat betreft “er niet tegenop kunnen kopen” (Tsjaap): ik heb een MacBook Pro van ehm, zo’n vier jaar geleden, een van de eerdere Core 2 Duo’s. Loop ik nu achter? Het ding doet wat hij moet doen, is snel en ik kan er alles mee wat ik wil. Natuurlijk, het ding vervangen door een i7… graag. Maar nodig is het niet. Zelfde met een iPad: hij veroudert niet zo snel maar nieuwe versies krijgen gewoon meer functies en zijn wat vlotter. Het is de vraag of je dat echt nodig hebt.

    Facetime? Vind ik totaal onbelangrijk. Sneller? Niet nodig. Meer geheugen? Ik heb al 64 GB.

    Met mijn iPhone 3G heb ik wel iets van hmmm…. die 4G kan echt meer en mijn navigatie werkt niet lekker meer op de 3G. Dus die gaat tzt wel vervangen worden (ik wacht op de witte, dus dat duurt nog wel ff).

  43. Wie zit er nu op een camera te wachten? Gaat men dan videochatten. Als er iets snel gaat vervelen is dat het wel.

  44. Jouw hebben ze mooi om Hun vinger gewikkeld. Wees nuchter: het zijn verkoop truuks. Dingen verkopen waar MAKKELIJK een Cam op kan (zie iPhone 4) en dan toch uitbrengen zonder Cam is gebasseerd op pure uitmelkerij. Een Cam op een computer is er niet sinds gister. Een Cam op een telefoon/mobiel ook niet. @Michel Lusthof:

  45. Ik zit op facetime te wachten. Waarom?..
    Wij hebben een groot huis en mijn zoontje is bang alleen. Met facetime plak ik mijn iPhone of iPod touch van de laatste generatie tegen de muur met voeding. De iPad komt voor onze neus te staan. Terwijl wij film kijken. Resultaat: kind voelt zich veilig en wij hoeven niet meer naar boven te roepen of lopen.

  46. Dure grap dan om 3 toestellen met facetime te hebben. Waarom leer je je kind gewoon niet dat hij/zij niet bang hoeft te zijn oen. Voor hetzelfde geld staat er een spook bij hem/haar in de kast en wilt die spook je kind bang maken. Spoken bestaan, dat weet je inmiddels toch ook wel?@Chris:

  47. Whahaha

    Babyfoons zijn er toch ook als jaren. Inclusief video. Die zijn er voor minder geld dan een iPad en iPod touch bijelkaar.

    Wel een gaaf idee verder.

  48. @Krishna: wat een vreemde reactie

  49. Laten we allemaal iPad voorspellingen gaan doen. Ik geef de voorzet: 😉

    November 2010: iPad met facetime (alleen frontfacing cam.)
    April 2011: iPad met snellere processor & meer gegeugen
    April 2012: iPad met nieuwe formfactor & retina display

  50. @Chris: is een hippe vader! :respect:

  51. Ik zou het wel vinden als Apple dat zou doen. Direct met meer snelheid, meerdere manieren om op te slaan op het apperaat( bijvoorbeeld USB of SD kaartje) en een betere beeldscherm. Dan zou ik blij zijn en hem waarschijnlijk kopen.

    Maar dat ben ik. 🙂

  52. Als jullie goed luisteren naar de laatste keynote waarin iOS4.2 wordt voorgesteld verklapt Steve Jobs het al:iOS 4.2 is all about ipad … MET HDR voor ipad… HDR heeft geen nut zonder cam…

  53. Origineel geplaatst door Largo
    Als jullie goed luisteren naar de laatste keynote waarin iOS4.2 wordt voorgesteld verklapt Steve Jobs het al:iOS 4.2 is all about ipad … MET HDR voor ipad… HDR heeft geen nut zonder cam…

    Hij verspreekt zich wel vaker maar die dingen zijn er ook nooit gekomen.

    We zullen het zien of je gelijk hebt

  54. die camera kan me gestolen worden. De enige reden dat ik mijn Ipad echt zou inruilen voor een nieuw model is als er een retina display op komt.
    Dat zou echt geweldig zijn, ik vind het scherm nl nu al wel wat tegenvallen als ik een uurtje met mijn Iphone 4 gespeeld heb en dan nog even mijn Ipad pak…
    Ik weet dat het verwend klinkt…

  55. ik fotografeer en face time liever met een apparaatje at ook echt in mijn broekzak past.

  56. @Donstil:

    Dan doe je toch iets niet goed. Mijn iPhone 4 trekt mijn iPad er sowieso uit, zelfs met multitasking uit 😉
    De iPad heeft niet voor niets 256 MB RAM (volgens mij?) en de iPhone 4 512MB RAM. Snap overigens niet waarom Apple niet gelijk 512MB RAM in de iPad heeft gedaan, iPad en iPhone 4 hebben toch dezelfde chipset?

    OT: December ’10 lijkt me erg onwaarschijnlijk. Voor zover ik weet is er nog nooit een Apple product na slechts 9 maanden geüpgraded of naar de volgende generatie gedaan. Een kleinere iPad is opzich wel mogelijk; dat is niet de vervanger/opvolger van de huidige iPad, maar slechts een toevoeging.

    Al met al lijkt het me niet dat er in december een iPad 2nd Gen in de Apple Store gaat liggen.

  57. De Ipad is in Amerika sinds April al te koop he dus het zal niet een extreem schandaal of iets doen opdoen

  58. Zou hij nog komen voor de kerst?

  59. Hoe dan?

    Je zag hoe moeilijk er in het begin aan een iPad 1 te komen was. Dan zijn ze nooit optijd in de winkels als ze dat doen.

    Ik denk dat ze je liever vertellen wat je ook had kunnen kopen in 2011 februari tijdens de keynote. En dan kan je de iPad 2 kopen op exact de zelfde lanceer datum als de iPad 1

  60. Wat een geouwehoer, ik heb m’n iPad deze zomer gekocht en ik twijfel geen moment als de nieuwe uit is. Fantastisch product en dat wordt alleen maar beter. Dus niet nadenken en gewoon de iPad 2nd generation aanschaffen.

  61. @Clik: HELEMAAL MEE EENS

  62. Maar wanneer kunnen we hem nu verwachten??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.