Waze krijgt een geheel nieuw design.

Waze-app laat duidelijker je aankomsttijd zien

De populaire navigatie-app Waze heeft een update gekregen, met een vernieuwd ETA-scherm. Die laat zien hoe druk het verkeer is op weg naar je bestemming en maakt duidelijker hoe laat je aankomt.

Geschatte aankomsttijden in Waze

In een navigatie-app is het niet alleen belangrijk dat je weet hoe je moet rijden, maar ook hoe laat je aankomt. Hiervoor heeft de Waze-app een ETA-scherm, wat staat voor Estimated Time of Arrival. In het Nederlands: geschatte aankomsttijd. Het vernieuwde scherm laat je al voordat je wegrijdt zien wat je kunt verwachten. Het gaat dan bijvoorbeeld om files onderweg, wegwerkzaamheden, politiecontroles, aanrijdingen en dergelijke. Is het druk op je route, dan kan Waze ook een alternatief berekenen waarmee je tijd bespaart.

Versie 4.35 van de app bevat het vernieuwde ETA-scherm met geschatte aankomsttijden. Heb je een route gepland, dan tik je rechtsonder om meer details te zien over de gekozen route. Je kunt het scherm vervolgens iets naar boven slepen om bijvoorbeeld te zien op welke tijdstippen er de minste vertraging is. Een verkeersbord geeft aan dat er incidenten op de route zijn gemeld. Dit is dus niet nieuw (Waze toonde dit altijd al), maar de informatie staat wat duidelijker in beeld. Zo kun je vrienden duidelijker laten weten wanneer je aankomt.

Waze aankomsttijd

Je kunt je rit vervolgens inplannen met de ETA-functie en Waze waarschuwt met een notificatie wanneer het tijd is om te vertrekken. Waze groeide een paar jaar geleden al uit tot een populair alternatief voor betaalde navigatie-apps zoals TomTom en Navigon. Tegenwoordig is het ook een veelgebruikt alternatief voor Google Maps en Apple Kaarten. Uit een onderzoek bleek laatst dat Waze de routes wel stelselmatig iets te optimistisch inplant, waardoor je er vaak langer over doet dan Waze heeft beloofd. Bij Apple Kaarten is het juist andersom: het lijkt alsof je eeuwig onderweg bent, maar je komt altijd iets eerder dan beloofd op de bestemming aan. Apple zou dat bewust hebben gedaan om te zorgen dat mensen altijd op tijd zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2018, 9:37
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.