Gerucht: iTunes wordt onderdeel van Safari-browser

Volgens een groep podcasters gaat iTunes als desktopapplicatie verdwijnen en gebeurt alles straks via de Safari-browser.

itunes cloudApple zou plannen hebben om te stoppen met de desktopsoftware van iTunes en de functionaliteit voortaan in de Safari-browser in te bouwen. Dat beweert ‘Three Guys and a Podcast’. De Mac- en Windows-applicatie wordt dan een webgebaseerde applicatie. Apple zou de pas gekochte technologie van Lala ervoor gebruiken en voor de capaciteit het nieuw gebouwde datacenter in North Carolina nodig hebben. Alle iTunes-content is voortaan via het web te downloaden en af te spelen via knoppen in Safari. Apple dwingt daardoor mensen ook om de Safari-browser te installeren.


Het marktaandeel van Apple in de browsermarkt kan daardoor verder groeien. De iTunes-integratie in Safari zou pas dit najaar tijdens Apple’s jaarlijkse muziekevenement aangekondigd worden. De podcasters beweren dat de zijbalk van iTunes makkelijk in Safari onder te brengen is, maar de eerste reacties op internet zijn sceptisch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2011, 20:46
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen cloud, itunes, safari

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
85 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.