Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 6s krijgt 2GB RAM’

De iPhone 6s krijgt een verdubbeling in RAM ten opzichte van zijn voorganger. Apple zou eindelijk upgraden van 1GB geheugen naar 2GB.
Lees het complete artikel → Gerucht: ‘iPhone 6s krijgt 2GB RAM’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 29 reacties

  1. Ik weet niet wat de Applewatch vraagt van het geheugen, 2 gig lijkt me dan wel op z’n plaats tegenwoordig.

  2. Ik zie overal die blauwe iPhone voorbij komen maar hoop niet dat die er tussen zit, echt niet mooi! Lijkt op de 5c. Waar is zilver gebleven?

  3. Updatecyclus verlengen naar 2 jaar.. Veel leuker!

  4. Ja daar zijn ze wel wat laat mee. De iPhone 6 Plus heeft die 2GB aan ram absoluut nodig is mijn mening. Balen als je net 900 euro aan een nieuwe iPhone hebt uitgegeven. Ik zeg niet dat ie traag is, absoluut niet zelfs, maar in veel gevallen kan je bij de kleinste gevallen van multitasken al alles opnieuw gaan laden.

    Ze hebben qua performance te weinig verbeteringen gedaan dit jaar t.o.v. de 5s. Daar waar de nieuwste iPhones jaar in jaar uit een jaar lang de vloer aanveegden met de Android concurrenten qua snelheid, is dat dit jaar niet meer het geval. Voor de premium prijs verwacht je tegenwoordig toch nog steeds wat meer als goedkopere toestellen. Apple heeft werk te doen, maar ik zit voorlopig vast aan mijn iPhone 6 Plus vanwege de enorme prijs die ik ervoor betaald heb. Zo een investering doe ik niet gauw nog een keer.

  5. Ik hoop ook dat het gaat geburen alles woord groter kwa software dus licht wel op ze plaats dat ze het doen. Wand hoe word de iOS9 en later iOS en de chip voor de betalingen zullen ook later meer vragen.

  6. En niet te vergeten als ze naar de 3D willen gaan moeten ze ook uitbreiden. Dat heeft ook meer nodig.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Het lijkt me wel noodzakelijk. Ik werk met de iPhone 6 met de voiceover in verband met mijn visuele beperking. Ik merk gewoon dat hij traag reageert vooral naar het doen van veel taken, soms tijdelijk bevriest. Daarom lijkt me twee RAM,geheugen beter. Maar ik ben geen technicus. Misschien ligt het wel ergens anders aan.

  9. Daarom wacht ik altijd af tot de s serie

  10. Dacht ik eerst te sparen voor de iPhone 6, wordt het toch nog langer wachten voor een hopelijk sterker en beter apparaat dat niet snel na multitasken snel leeg gaat. Duidelijk: hoogstwaarschijnlijk is het verstandiger om een halfjaartje door te sparen.

  11. Eerst had ik ook wel zin in de 6 plus, maar vond hem toch wat nadelen hebben, o.a. de capaciteit qua RAM.
    Voor ertussendoor een Jolla gekocht. Een avontuur, maar bijna drie keer zo goedkoop als de plus. Ik wacht tot ik weer een iphone tegenkom die me helemaal bevalt. Misschien de 6s of de 7.

  12. Ik kan je vertellen, ik heb een 6 , maar heb niet echt t idee dat ik wat te kort kom. Ik gebruik em ook voor video bewerking en montage, dus hij wordt echt wel op de proef gesteld.

  13. Wordt idd hoog tijd dat het werkgeheugen omhoog gaat. We doe steeds meer op die dingen, we proberen te multitasken maar het gaat gewoon niet. Moet de pagina weer herladen worden of whatever.

    Als ze toch bezig zijn laat ze meteen de 16gb opslag eruit gooien. Dat is echt oplichting. Het os wordt alsmaar groter alsmede de foto’s. 32gb min opslag en 2gb werkgeheugen en dan gaan we weer eens kijken voor een nieuwe.

  14. @simlockvrij: Idem hier. Zelfs met ‘amper’ 1GB RAM draait de iPhone 6 heel vlotjes en probleemloos.

    Een upgrade is echter alleen maar toe te juichen.

  15. Beetje voorspelbaar, er zal ook een A9 chip inkomen. Ik ben wel heel blij met de M8 coprocessor in de iPhone 6( plus ) waardoor me batterij aanzienlijk langer meegaat dan me oude iphone 5!! De 1GB ramgeheugen is meer als zat momenteel op de nieuwe iPhones.

  16. @tony: Juist, de S varriant is altijd de verbetering op de bestaande modellen.

  17. @Kees: Daarom moet je maar is altijd op de S variant gaan halen. Dat is de verbeterde model dan de normale.
    Slim nadenken.

  18. Nu maar hopen dat er ook nog een mooi aluminium 4 inch model bijkomt, zodat ook de oude trouwe Apple fans bediend worden die het succes van de iPhone überhaubt hebben mogelijk gemaakt.

  19. @Hot12345: of gewoon de 6 kopen, goed verkopen en daarna de 6S. De iphone 6 is namelijk ook een geweldige iphone

  20. @simlockvrij: Mee eens. Ik heb ook een iPhone 6 en het is niet zo dat het zo opvalt dat 1 GB te weinig geheugen is. Ja, apps moeten regelmatig opnieuw opstarten, maar de iPhone 6 is zo vlot dat het vaak niet eens opvalt. Ligt natuurlijk ook een beetje aan de app, want ik heb soms het idee dat bepaalde lichte apps eerder opnieuw geladen worden dan de wat zwaardere apps (denk aan Facebook, YouTube, Angry Birds enz.).

    Maar goed… Het is natuurlijk mooi als Apple alsnog meer RAM gaat toevoegen. Echter hoop ik dan niet dat apps ineens zoveel geheugen gaan vragen dat je met de iPhone 6 ineens buiten de boot valt. Want ontwikkelaars zijn vaak zo gretig als het om hardware-upgrades gaat. Ze moeten per se weer hun apps opnieuw ontwikkelen om het uiterste uit een nieuwe processor te halen, ondertussen krijgen de iets oudere apparaten het zwaar te verduren.

    Laat de iPhone 6 op z’n minst nog twee major-updates lang meegaan zonder zichtbare prestatieproblemen en ik ben blij. 😛

  21. Origineel geplaatst door EOTB
    zodat ook de oude trouwe Apple fans bediend worden die het succes van de iPhone überhaubt hebben mogelijk gemaakt.

    Hahaha jij maakt mijn dag goed, wat een mop.

  22. Origineel geplaatst door EOTB
    Nu maar hopen dat er ook nog een mooi aluminium 4 inch model bijkomt, zodat ook de oude trouwe Apple fans bediend worden die het succes van de iPhone überhaubt hebben mogelijk gemaakt.

    Helemaal eens!! Hopelijk lekken snel de berichten over een “mini”-versie

  23. Uhh..
    Meer geheugen dan 1Gb was volstrekt onnodig vanwege het geavanceerde iOS geheugenbeheer
    Maar dat werkt beter met meer geheugen
    HELDER !

  24. “Daarom koop ik altijd de S, verbeterde versie van het model”………. En de modellen zonder S zijn geen verbeterde versie van de S??? Hahaha!

    En dan erbij zetten, slim nadenken!

    Hahaha, briljant!!

  25. ik zit niet te wachten op meer geheugen, een langere accu duur zou veel meer mijn doel zijn.
    I phone is duur het kost mij ongeveer 300 euro per maand……

  26. @Jan: Huh? 300 euro per maand? 3600 euro per jaar? Dat is inderdaad duur voor een iphone van 700 euro 🙂

  27. Een gerucht gaat rond dat de 6s met zijn nieuwe optische camera ook onderwater kan. Of het zo is moet blijken want Apple is slim en laat jou normaal gesproken een gadget kopen voor bijv.afstandbedining of onderwater filmen etc.

  28. @Kees: Je hebt groot gelijk want je hebt dik er voor betaald, apps worden ook alleen maar groter en in de toekomst zal je tegen os 9 of 10 aan lopen.

    Iphone had zeker 2gb moeten hebben en instapmoddel 32gb

  29. Ik snap dus niet waarom er steeds moet bekritiseerd worden dat een iPhone nog van een dual Core processor en 1 GB RAM gebruikt maakt, alles werkt toch probleemloos. Tegenover Android en Windows toestellen heeft Apple nog heel veel speelruimte en dan vind ik een groot voordeel. Als je reviews leest word Apple daar altijd op afgerekend maar leg nu eens een Androidtoestel met de hoogste specs naast een iPhone 6, beschaamd ga je echt niet zijn hoor, integendeel. Wij bij Apple kunnen de quad Core, Octa Core, 2GB en 3GB aan RAM nog veranderen, wat de concurrentie nog gaat kunnen doen blijft maar de vraag want zij zitten ver aan het einde van de reis. Indien Apple een Octa Core met 3GB aan RAM moest uitbrengen blaast het elk toestel van de concurrentie gewoon weg, juist omdat iOS dat helemaal niet nodig heeft. Ik heb mijn iPhone 6 naast de Samsung Galaxy Note 4 gelegd en buiten het schermformaat en de batterij zijn de verschillen verwaarloosbaar, zelfs mijn 8mp foto’s en video’s zijn beter en wat is die Note na een jaar of 2 nog waard? 300€ voor veel te zeggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.