Gerucht: ‘iPhone 6s krijgt 2GB RAM’

De iPhone 6s krijgt een verdubbeling in RAM ten opzichte van zijn voorganger. Apple zou eindelijk upgraden van 1GB geheugen naar 2GB.

iPhone 6s iPhone 6c concept 7De iPhone 6s krijgt 2GB RAM, aldus bronnen van het Taiwanese TechNews. Apple zou voor 2GB aan LPDDR4-RAM hebben gekozen, een forse verbetering vergeleken met de 1GB aan LDDR3-RAM in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

De hoeveelheid RAM in een iPhone is ieder jaar weer een discussiepunt. Apple zegt bij de aankondiging van een iPhone zelden hoeveel RAM erin zit, waardoor we het meestal ontdekken zodra reparateurs de eerste modellen uit elkaar halen. De iPhone 6 heeft met zijn 1GB minder RAM dan veel Android-concurrenten, maar tegelijk wordt beweerd dat de iPhone efficiënter met zijn geheugen omgaat.

Het lijkt er op dat Apple druk in gesprek is met fabrikanten over de technische specificaties van de iPhone 6s. Gisteren dook er nog een gerucht op van een andere bron, met daarin details over de iPhone 6s-camera en de ingebouwde druksensor. Dat lijkt allemaal vrij vroeg: meestal kondigt Apple nieuwe iPhones in september aan. We zijn daarom nog zo’n driekwart jaar van de officiële onthulling verwijderd – en minstens een half jaar van de massaproductie.

Het lijkt er op dat Apple’s gesprekken met productieleveranciers zich nog in een vrij vroeg stadium bevinden. De specificaties worden vermoedelijk vastgelegd, maar het is goed mogelijk dat er later nog aanpassingen worden doorgevoerd. Het is daarom afwachten of bronnen later dit jaar ook naar 2GB verwijzen.

Via Gforgames.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 13:17
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.