Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 5 vertraagd door oververhitte A5-chip’

Volgens een Chinese site is de iPhone 5 vertraagd omdat Apple nog geen oplossing heeft voor oververhitting van de A5-chip die ze willen inbouwen. Ook komt er eerst een iPhone 4S en daarna een iPhone 5.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 20 reacties

  1. De 4S is out of the question i think!

  2. hopelijk fixen het toch mooi ff!
    kan niet wachten
    al die nieuwe ‘functies’ die ik ook op me iphone 4 wil 😀

  3. De wraak van Samsung.

  4. Waarom plaatsen van een bericht als er afgesloten word me dat er waarschijnlijk niks van klopt.
    Plaats dan niet het zoveelste onzin gerucht.

  5. Nou nou Nubs

  6. Nubs heeft een punt

  7. Nubs heeft geen gelijk als iphoneclub het niet plaatst staat er wel weer onder een andere post een linkje door een fanatieke gebruiker.
    En mooie slappe klets voor in de kroeg

  8. Die Nubs is zo dom nog niet

  9. Nee, klopt niet. Soho.com heeft het artikel overgenomen van 9-5 mac en is meer dan een maand oud. Dus oud nieuws. Tevens zal de Iphone 5 wel degelijk uitkomen en is er totaal geen probleem met de A5 processor. Deze zijn ze reeds meer dan 3maanden aan het testen in de Iphone 4 op verschillende operatoren. Daarbij is de A5 chip speciaal ontworpen om zo effeciënt mogelijk te werken met zo laag mogelijk energieverbruik. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou de Ipad 2 al lang overhit zijn. Apple test altijd heel lang op voorhand zijn producten alvorens deze op de markt te brengen (logisch). De behuizing van de Iphone 5 zal dezelfde zijn als de Iphone 4, maar dan met een ander llees lichter) design. Het gaat hem dus niet om de hardware, maar om de software. Conclusie. In September komt dus de Iphone 5 zonder fout, en het artikel is 1) niet betrouwbaar (junk dus) en 2 oud!

    ps: Nubs heeft effectief een punt. Ik vindt het jammer dat Iphoneclub de laatste tijd énorm veel artikels gewoon overneemt van andere sites. Het zou leuk zijn mochten jullie eens beginnen werken aan het vergaren van andere bronnen. Want nu begint het toch heel sterk op te vallen. Iphoneclub neem over van 9-5 mac en macrumors. Macrumors neemt over van 9-5 mac (af en toe komen ze met een eigen post). Leuk van jullie om dit “heel proper” te vertalen, maar weinig origineel… Hopelijk hebben jullie hier iets aan, dat wij als trouwen Iphone lezer toch wat meer verwachten dan het spruien van dit soort artikels. No offence.

  10. Lijkt me onzin, iPad heeft nog nooit een probleem hiermee gehad, en nu iPhone opeens wel?

  11. @nubs: geruchten maken deel uit van de Apple-traditie, stoort mij alvast niet… Het houdt de spanning er in…
    @Giovanni: hoe betrouwbaar is jouw informatie? Of is dit speculatie?

  12. De iPad 2 is even zuinig als de eerste iPad. Dan zal de A5 toch niet veel kwistiger zijn dan de A4?

  13. @jeroen: de ipad is toch veel groter, in dat apparaat is het veel makkelijker warmte afvoeren

  14. In principe draait het om de grote van de chip zelf, en de energie per cm3, elke chip heeft een warmtecoefficient, en afhankelijk van de energie die verbruikt wordt, grootte en die coefficient heb je de warmte, lijkt me niet dat de iphone 5 zoveel meer energie verbruikt qua processor, ook omdat ipad visueel meer moet verwerken, groter beeld.

  15. Ligt het aan mij of worden de verschillen tussen de opvolgende iphones steeds kleiner? Zal Apple qua techniek en mogelijkheden zo niet ingehaald gaan worden
    En betaal je echt alleen nog voor de naam Apple? Ik zie op mijn werk steeds vaker smartphones verschijnen met grotere schermen en die ook nog eens platter zijn.
    Wie kan mij uitleggen waarom ik Apple trouw zou moeten blijven?

  16. @Nubs: Agreed.

  17. @jeroen: De resolutie van de iPad en iPhone 4 verschillen niet zo veel hoor 😉

  18. @Giovanni: Ik ben het volledig met je eens! Ik begin me ook steeds vaker te ergeren aan het copy-translate-paste gehalte van steeds meer artikels op iPhoneclub. Op zich is er niets mis mee om nieuws en geruchten van andere sites over te nemen die vaak zelf bronnen binnen Apple hebben, en ze netjes te vertalen naar het Nederlands. Gelukkig zetten ze er meestal netjes de bronvermelding bij. Maar nu valt het wel erg op dat ze het artikel zo goed als letterlijk van 9to5mac hebben overgenomen en niet van sohu.com terwijl ze sohu als bron vermelden en niet 9to5mac. Op zijn minst zou het fijn zijn om dergelijke geruchten eerst te filteren en nader te onderzoeken om er alsnog een origineel artikel over te schrijven.

    On-topic: In tegenstelling tot andere smartphone fabrikanten kan Apple zich volledig concentreren op de iPhone, die tot nu toe slechts in 1 uitvoering per generatie bestaat. Reeds voor dat de productie van de nieuwste iPhone van start gaat zijn ze dus al druk bezig met de opvolger te ontwerpen en te testen. Neemt niet weg dat er onverhoopt problemen kunnen opduiken bij de productie zelf (bijv. witte iPhone) of erna (antenna-gate) maar telkens leren ze enorm veel uit deze problemen/fouten en groeit de expertise van het iPhone team (zowel in hardware en software) enorm. Bovendien kunnen ze zich het gewoon niet veroorloven om dit jaar achter te blijven met een nieuwe iPhone. Enjoy your link-bait people!

  19. @Giovanni: Heel leuk allemaal maar de info die jij nu noemt is net zo schimmig. Ook jij weet niet of er nu wel of niet een probleem is met de chip. Het feit dat jij zegt dat het niet waar is is net zo min iets waard als het artikel zelf en misschien nog wel minder.

    Feit is dat de iPhone niet uitgebracht is binnen een jaar van de vorige generatie. Dat wijst op een probleem ergens want het is zeker geen strategische zet geweest. Wat de iPhone precies vertraagd heeft zullen we nooit te weten komen. Dat zijn bedrijfsgeheimen die Apple zeker niet gaat prijs geven. De iPad is een heel ander apparaat dan de iPhone. Met zijn grote metalen achterzijde kan deze veel makkelijker warmte afvoeren dan de iPhone. De iPad zit vrij krap in zijn jasje maar het is nog niets vergeleken met de iPhone.

  20. Welk gerucht moet je dan wel voor zoete koek slikken?

    Als je geruchten leuk en spannend vindt, verzin je ze toch gewoon zelf?! Kan iedereen hoor, en als je echt professioneel wilt overkomen plaats je het op een ‘echte’ site; dan neemt IPC het wel over en kun je tevreden lachen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.