Gerucht: ‘iPhone 5 vertraagd door oververhitte A5-chip’

Volgens een Chinese site is de iPhone 5 vertraagd omdat Apple nog geen oplossing heeft voor oververhitting van de A5-chip die ze willen inbouwen. Ook komt er eerst een iPhone 4S en daarna een iPhone 5.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-a5-closeupDe Chineestalige site Sohu.com beweert dat de iPhone5 vertraagd is omdat de A5-chip last heeft van oververhitting. Dat zou de reden zijn waarom de volgende iPhone niet in juni/juli werd uitgebracht. Apple’s engineers zijn druk bezig om de A5-chip koel genoeg te houden in de beperkte ruimte. Ook zou Apple plannen hebben om naar een 28-nanometer productieproces over te stappen voor de A6-chip, die volgend jaar pas beschikbaar komt. Momenteel maakt de A5-processor zoals aanwezig van de iPad 2 gebruik van een 45-nanometer productieproces.


De auteur van de Chinese site speculeert dat de iPhone 4S een tussentijds model zal worden, om de fans bezig te houden tot een oplossing voor het hitteprobleem is opgelost. In het artikel worden verder een paar details genoemd die al eerder zijn genoemd, zoals een 8 megapixel camera, mogelijk een dual-core chip, een scherm van Gorilla Glass en ondersteuning voor 4G-netwerken. Al met al weten we niet hoe betrouwbaar de genoemde Chinese site is en raden we aan om het gerucht niet zomaar voor zoete koek te slikken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2011 om 4:28
Onderwerp
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.