Nieuwe code in iOS 5 maakt panoramafunctionaliteit nog waarschijnlijker

Er is nieuwe code in iOS 5 ontdekt die suggereert dat Apple aan een native panorama functie werkt. Hierbij zou je de camera van links naar rechts bewegen, waarna je iPhone het tot een panorama shot bewerkt.

Code in iOS 5 suggereert dat het maken van panorama-foto's ingebakken zit in het OS.Vorige maand schreven we al over een panoramafotografiefunctie in iOS 5. In de bèta van het OS was code gevonden die gebruikt zou worden voor een mogelijkheid om extra brede foto’s te schieten. Het is een functie die nog steeds erg waarschijnlijk is, zo blijkt vandaag. In iOS 5 bèta 3 is namelijk het stukje code dat hierover uitwijdde verdubbeld.


Panoramafoto’s zijn niks nieuws voor iPhone-gebruikers. Meerdere apps zijn al in staat om meerdere foto’s aan elkaar te plakken, om zo een enkel groot beeld te produceren. Microsoft’s Photosynth is hier misschien wel het beste voorbeeld van: de app gebruikt de bewegingssensoren van de iPhone om te bepalen hoe je het toestel precies vasthoudt, om zo zonder handmatige bewerking een panoramafoto te produceren.

Vier extra regels code zijn toegevoegd in iOS 5's panoramacode.

Van de toegevoegde code springt vooral ‘Capture panorama from left to right’ eruit. Als het van belang is waar je begint, dan zou het goed kunnen dat je de camera enkel van links naar rechts hoeft te bewegen om een panorama-shot te produceren. De iPhone zou in dat geval de bewerkingen voor je doen. De toevoeging van een pijl die op de lijn moet blijven zou erop kunnen wijzen dat de gyroscoop wordt gebruikt om de telefoon recht te houden.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.