Reacties voor: Gerucht: ‘iPad 3 krijgt twee modellen, één met retinascherm’

De geruchtensite Digitimes beweert dat er dit jaar twee iPad 3-modellen uitkomen. Één hiervan zou een retinascherm bevatten, terwijl de ander het oude display van de iPad en iPad 2 benut.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Nee toch…

  2. Elke ‘Apple-aanhanger’ weet dat dit nooit gaat gebeuren…. Dit zijn concessies die Apple simpelweg nimmer gaat overwegen!

    Overigens is het in dit artikel beoogte Retina-scherm niet 2x de huidige resolutie… (rekenen blijft moeilijk, zucht).

  3. De ipad-geruchtenmachine begint aardige gelijkenissen te vertonen met die van de iPhone… Misschien dat Apple de zelfde strategie kiest als met de iPhone? De ipad2 wordt het budgetmodel en de ipad3 wordt het nieuwe speeltje.

  4. Origineel geplaatst door MichielDe ipad-geruchtenmachine begint aardige gelijkenissen te vertonen met die van de iPhone… Misschien dat Apple de zelfde strategie kiest als met de iPhone? De ipad2 wordt het budgetmodel en de ipad3 wordt het nieuwe speeltje.

    Da’s idd een veel logischere stap…

  5. 2048 bij 1536 is niet het dubbele van 1024 bij 768 maar het viervoudige aantal pixels natuurlijk

  6. Niet de dubbele aantal pixels, maar wel een dubbele resolutie

  7. @Rrrocky: Niet de dubbele aantal pixels, maar wel een dubbele resolutie

  8. Wat is het praktisch nut

  9. De huidige iPad overtreffen wordt moeilijk, de iPad 3 krijgt dezelfde vorm als iPad 2 maar dan met een iets beter schermresolutie, beter camera en dan nog iets nieuws zodat het ‘onderscheidend’ is zoals Siri. In 2013 zal er naar mijn mening totaal een nieuwe iPad komen wat ongeveer gelijk zal worden gemaakt als de iPhone 5. Overigens zal Apple nooit 2 nieuwe modellen tegelijk uitbrengen, als je Apple een beetje hebt gevolgd zie je dat dat niet hun strategie is, de oude iPad/iPhone is dan het budgetmodel.

  10. resolutie = pixels, dus wel 4x zo hoge resolutie en pixels.

  11. Apple en budget modellen klinkt idd gek.
    Goed beter best hebben ze wel.
    Voor de iPad 16GB 32GB 64GB en je kan nog kiezen wifi of wifi +3G

    Maar vudget modellen..?
    Ik heb dat nog nooit gezien bij Apple

  12. Ik denk eerder dat de iPad 3 gewoon retina krijgt in wifi en 3G. En dat daarnaast de wifi iPad 2 in assortiment blijft, maar zakt in prijs, zoals bij de iPhones…

  13. Ik zie het grote voordeel van retina niet. Het is alleen scherper. Het kost verder veel meer geheugen en krachtigere hardware om exact het zelfde truckje te doen.

    Je spelletjes en films worden er niet beter door. Je gaat er niet beter door typen of tekenen op het scherm.

    Een hogere resolutie kan je ook simuleren.
    Maar dan heeft dat alleen nu in teken applicaties. Ik snap het voordeel van zon hogere resolutie niet.

    Vond het op de iphone ook al onzin. Jeeej het is scherper. Na een dag zie je het niet meer. Je merkt het pas als je je oude iphone weer pakt.

    Wat ik hoop is dat ze het scherm naast de al bestaande multitouch ook druk gevoelig gaan maken. Dat voegt meer toe dan een hogere resolutie.

  14. Waarom hier een artikel over schrijven als je af gaat sluiten met ‘Het gerucht dient met een korrel zout genomen te worden’ ….
    Of te wel ‘thanks for nothing’ ???

  15. Origineel geplaatst door Kasuja
    Ik zie het grote voordeel van retina niet. Het is alleen scherper. Het kost verder veel meer geheugen en krachtigere hardware om exact het zelfde truckje te doen.Je spelletjes en films worden er niet beter door. Je gaat er niet beter door typen of tekenen op het scherm.Een hogere resolutie kan je ook simuleren. Maar dan heeft dat alleen nu in teken applicaties. Ik snap het voordeel van zon hogere resolutie niet.Vond het op de iphone ook al onzin. Jeeej het is scherper. Na een dag zie je het niet meer. Je merkt het pas als je je oude iphone weer pakt.Wat ik hoop is dat ze het scherm naast de al bestaande multitouch ook druk gevoelig gaan maken. Dat voegt meer toe dan een hogere resolutie.

    100% mee eens. Retina is een hype.
    Drukgevoelig opent nieuwe perspectieven, vooral voor grafisch werken en foto bewerking. Slimme gedachte!

  16. ehhm, in de ipad 2 word al gebruikt gemaakt van druk gevoeligheid, maar er zijn maar wijnig apps die daar gebruik van maken .. de druk gevoeligheid word berekend door de gyroscoop in de ipad die meet hoeveel de ipad word verplaatst@Kasuja:

  17. @Kasuja: Maar budget modellen..? Ik heb dat nog nooit gezien bij Apple

    Nou ik vind een iPod shuffle of iPod nano behoorlijk budget! Vroeger was er ook maar één iPod en nu meerdere varianten. Dus zo gek vind ik het niet voor de iPhone en iPad om meerdere varianten (behalve opslagruimte) uit te brengen.

  18. Origineel geplaatst door Kasuja
    Ik zie het grote voordeel van retina niet. Het is alleen scherper. Het kost verder veel meer geheugen en krachtigere hardware om exact het zelfde truckje te doen.Je spelletjes en films worden er niet beter door. Je gaat er niet beter door typen of tekenen op het scherm.Een hogere resolutie kan je ook simuleren. Maar dan heeft dat alleen nu in teken applicaties. Ik snap het voordeel van zon hogere resolutie niet.Vond het op de iphone ook al onzin. Jeeej het is scherper. Na een dag zie je het niet meer. Je merkt het pas als je je oude iphone weer pakt.Wat ik hoop is dat ze het scherm naast de al bestaande multitouch ook druk gevoelig gaan maken. Dat voegt meer toe dan een hogere resolutie.

    Als je een boek leest maakt het een groot verschil imho. Ik lees zelfs liever op het schermpje van de iPhone dan dat ik op de iPad lees om die reden.

  19. Origineel geplaatst door looniestmdiget
    ehhm, in de ipad 2 word al gebruikt gemaakt van druk gevoeligheid, maar er zijn maar wijnig apps die daar gebruik van maken .. de druk gevoeligheid word berekend door de gyroscoop in de ipad die meet hoeveel de ipad word verplaatst@Kasuja:

    Ik denk niet dat dat wordt bedoeld (misschien ook wel, trouwens). Ik denk dat-ie bedoelde van dat je het ook echt kan voelen. Dus bijvoorbeeld dat je verschil voelt als je met je vinger over het digitale toetsenbord sleept.

  20. @Kasuja:
    Ik ben nog iedere dag dolblij als ik het haarscherpe scherm van m’n iPhone 4S bekijk. Ook al heb ik ‘m sinds de dag dat ‘ie uitkwam, nog merk ik duidelijk het verschil.

    Pak ik daarna de iPad, dan is dat terugschakelen. Maar dat is niet alleen maar kwestie van ‘ooh, scherper, mooi!’, maar je kan praktisch gezien ook meer op hetzelfde scherm krijgen. Je hoeft bijvoorbeeld veel minder snel in te zoomen op tekst en afbeeldingen omdat veel meer detail hebt en dus niet met je ogen hoeft te knijpen.

    Persoonlijk gebruik ik m’n iPad graag om tijdschriften en comics op te lezen, en juist daar zit het grote voordeel van retina: omdat je tegen drukwerk-kwaliteit aanzit, kan de kwaliteit simpelweg veel hoger. Ik zit erg te springen om de mogelijkheden die dat brengt.

    En zoals de meesten met gezond verstand hier zeggen: vind je het onzin, dan zal je tegen die tijd de iPad 2 heus voor een zachte prijs op kunnen pikken en dan heb je dus alsnog de beste tablet die er is, alleen zonder de retina waar je niet voor wilt betalen.

  21. Hey trolls, iedereen heeft het nu wel door van de pixels hoor.

  22. Ik geloof niet meer in geruchten.. Zodra de ipad 3 officieel wordt aangekondigd of wordt uitgebracht, zie ik et dan wel verschijnen.

  23. @Kenny:
    Shuffle nano en classic vallen ook binnen de good better best filosofie. Het is maat net hoe je het bekijkt;)

    En daar It het hem in.
    Apple zorgt dat het meest betaalbare pruct niet aanvoelt als budget. En heeft om die reden dus ook geen bidget prijs.

    De instappertkes van apple zijn vaak duurder dan merken die wel low budget klanten proberen aan te spreken.

  24. @looniestmdiget:

    Ik doel op naarmate je harder drukt op het scherm terwijl je een lijn trekt de lijn ook echt dikker word in een teken of schilder applicatie

    Slimme jongens hebben dit al voormekaar buiten de support van apple op. Alleen weigert apple die API te ondersteunen. En zelf weigert apple het in te bouwen in iOS.

    Wat jij aangeeft in je voorbeeld gaat over aanslag gevoeligheid. Dat is iets anders.
    En dat is idd dankzij de giroscoop die meet hoe hard je op het sche tikt. (nuttig voor piano spelen en drummen en andere aanslag gevoelige virtuele instrumenten.)

    Maar die technologie gaat je niet helpen met het trekken van een lijn met verschillende lijndiktes gebaseerd op hard of zacht drukken op het vanvas. Net als dat met een kwast zou zijn bijvoorbeeld.

  25. @Admiraal Schuurtje:

    Ik gebruik de iphone 4S en heb de ipad 2
    Ik weet hoeveel scherper het is maar ik zie het niet meer na 10 minuten.

    Net als het kijken van je faforiete film op VHS of Blueray. Het blijft frame voor frame exact de zelfde film. Meerwaarde 0,0. Het is scherper. Nou dat komt lang niet altijd het kijk plezier ten goede. En maakt niet uit in welke resolutie je het kijkt. Na 10 minuten zit je in de film en merk je niks meer van het 4 of 5x scherpere beeld.

    Maargoed het zal wel hip zijn die gimmick tech. Het brengt geld in het laatje want iedereen wil weer upgraden voor dat net oeta scherper beeld.

    Wat is de daarop volgende stap..? 3D?

  26. @Manni:

    Dat is idd het beste. Apple fan sites lopen je alleen maar gek te maken. Niemand weet het 100% en dus speculeert men er op los. Men zoekt insiders en analisten als bron. En dat is spannend. Stel dat de info wel klopt.

    Ik kan me er niet druk om maken. Als het vet is koop ik het. En ik laat me graag verrassen.
    Retina in de volgende ipad als next big thing zorgt er wat mij betreft voor dat ik lekker bij de iPad 2 blijf. Apple moet met iets beters komen.

    Een hogere resolutie is geen game changer.

  27. Speculeren en speculeren…
    Zal er nog een schepje bovenop doen. Ik wil een direct HDMI uitgang op de Ipad 3.
    Apple heeft nog nooit iets met budget uitverkoop enz gedaan. Dus dat gaan ze nu ook niet doen. Ik zie nog eerder het merk Melon bestaan dat de b-lijn van Apple gaat maken als dat Apple zelf budget gaat.

  28. @Kasuja:
    een hogere resolutie is zeker een game changer.. welk tablet heeft het al?

    Van mij mogen ze wel wat doen aan de camera’s, verder heb ik niet veel wensen! Batterij en snelheid zijn opzich nog prima, het kan altijd beter dat is wel zo maar toch.

  29. @Coen Gortemaker:

    Bijna alle android tablets hebben een resolutie die hoger is dan die van de ipad 2 en iphone 4S

    Nou whoohoo the game gas changed…

  30. @Kasuja:

    ze hebben allemaal 16:9 , de resoluties zijn niet hoger.. verhouding is anders.. maar dan nog 2048 x 1536 nog niet…

    daarbij gaat het om DPI en meende toch echt dat de 4s de hoogste dpi heeft van alle toestellen, maar daar kan ik verkeerd zijn.

    maargoed jij hebt het alleen recht op een mening.

  31. @Coen Gortemaker:

    iPad 1024-by-768-pixel resolution at 132 pixels per inch (ppi)
    Motorola Xoom-1280×800
    Samsung galaxy tab-1280×800

    Dat zijn hogere resoluties hoe je het ook wend of keert.

  32. Iphone4s heeft maar 960×640

  33. @sam sung -Maak eerst een deftige naam aan als je een reactie zet !!!

  34. @Anti sam sung – nee met jouw naam trek je volle zalen.

    grow up plzzzzz

  35. De markt is niet klaar
    Ik denk niet dat ze de iPad nog duurder kunnen maken en iets van hun winstmarge inleveren zit er ook niet in.
    Wat we ook niet mogen vergeten is dat de goedkoopste macbook air maar 180€ duurder is dan het duurste iPad model…

  36. Oftewel een iPad 3 en een iPad 2S, het is maar hoe je het ziet

  37. @magicsleeper:
    Weet je nog dat de geruchten sites het allemaal zo goed wisten omdat ze hun info hadden van uiterst betrouwbare bronnen en wisten te vertellen dat de ipad zou beginnen bij een prijs van 1000 dollar ?

    goeie grap van apple dat het duurste model noder die prijs bleef.

    Nog een betere grap is dat niemand van de concurrentie de prijzen van apple heeft kunnen matchen en daar de zelfde of betere kwaliteit voor kon bieden.

    Dan waarom zou Apple de rpijzen omhoog moeten doen. Dat heeft apple nog nooit gedaan. of hoven doen. Ze maken genoeg marge. De trend s juist dat ze bij een product release iets van de prijs af helen. al is het maar 10 dollar. En als het niet anders kan houd apple prijzen het zelfde. Ze worden nooit duurder.

    De ipad kanibaliseert de laptop verkoop niet. Sterkernog omdat de prijs zo dicht bij de Macbook Air zit zijn er juist heel veel meer Macbookk Airs verkocht.

    Genoeg mensen die dat verschil bij willen leggen voor een echte computer volgens normalenlayout (fisiek keyboard en tracpad) zonder de beperkingen van iOS.

    Het is kwa product prijs en functionliteit slimmer uitgedacht en afgestemd dan je in eerste instantie zou denken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.