Gerucht: ‘iPad 3 krijgt twee modellen, één met retinascherm’

De geruchtensite Digitimes beweert dat er dit jaar twee iPad 3-modellen uitkomen. Één hiervan zou een retinascherm bevatten, terwijl de ander het oude display van de iPad en iPad 2 benut.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RetinaDe Taiwanese geruchtensite Digitimes beweert dat de iPad 3 niet op dezelfde manier op de markt zal komen als de iPad 1 en de iPad 2. In plaats van een enkel model met en zonder 3G, zouden er twee zeer verschillende modellen van de iPad 3 verschijnen. Eén hiervan zou het eerder besproken retinascherm bevatten, terwijl een goedkoper model hetzelfde scherm als voorgaande iPads bevat. Beide iPad 3-modellen zouden volgens de aangehaalde bron de nog niet onthulde A6-processor bevatten.

Het retinascherm van de dure iPad 3 zou een resolutie van 2048 bij 1536 pixels ondersteunen, het dubbele van het oude iPad-display met een resolutie van 1024 bij 768. Toen het retinascherm in de iPhone 4 werd geïntroduceerd, beweerde Apple dat het onmogelijk was om pixels met het blote oog te onderscheiden.

Met een goedkoper model zou Apple de iPad 3 aan een breder publiek kunnen verkopen. Een budgetvariant voor tussen de 299 en 399 dollar is volgens Digitimes in dit geval niet onwaarschijnlijk. Op het moment kost de goedkoopste iPad 2 in de Verenigde Staten 499 dollar en hier in Nederland 479 euro. Dit is niet de eerste keer dat Digitimes schrijft over twee verschillende iPads: eind december sprak de Koreaanse site voor het eerst over een budgetmodel en een high-end variant.

Het gerucht dient met een korrel zout gelezen te worden: website Digitimes staat er om bekend ook veel onbetrouwbare geruchten te bespreken. De site beweert vaak contact te hebben met bronnen binnen het productieproces van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2012, 16:45
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.