‘Apple werkt samen met topsporters aan iWatch’

Apple werkt samen met Kobe Bryant en andere topsporters om de iWatch te testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kobe-bryant-nike-nbaHoe breng je straks iWatch met allerlei fitnessfuncties aan de man? Door topsporters in te schakelen! Apple zou diverse atleten uit de Amerikaanse sportcompetities MLB, NHL en NBA hebben ingeschakeld om de iWatch alvast te testen. Ze zijn de afgelopen weken meermaals in Cupertino geweest voor een briefing. Concrete namen zijn basketbalspeler Kobe Bryant, ijshockeyer Dustin Brown en een honkbalspeler van de Boston Red Sox.


Mogelijk zijn er nog meer atleten bij betrokken. Bryant was laatst al op foto’s gesignaleerd, toen hij samen met zijn echtgenote op de campus van Cuptertino op een terras zat. Hij zou een afspraak hebben gehad met Jonathan Ive.

Apple is van plan om de iWatch te positioneren als een fitness- en mode-accessoire, maar het is wel afhankelijk van de iPhone. Ook bevat het een Apple Maps-functie.

kobe-bryant-apple-campus

De atleten hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en mogen niets zeggen over de iWatch. Het is nog onduidelijk of Apple de topsporters straks ook wil inzetten voor de promotie van de iWatch, maar het ligt wel voor de hand. Handig is wel dat Kobe Bryant al samenwerkt met Nike, die ook partner van Apple is.

Dat Apple juist topsporters inschakelt wijst erop dat het horloge sterk gericht is op fitheid en sport, ongetwijfeld in combinatie met de Apple Health-app in iOS 8. Je kunt er waarschijnlijk stappen mee tellen en je hartslag meten. Meer geavanceerde sensoren kunnen waarschijnlijk ook je bloeddruk, zweet en vochtgehalte meten. Apple heeft verder ook fitnessexperts en medische experts in huis gehaald om zaken als slaap, gezondheid en sportfuncties te kunnen meten. Eerder vandaag bleek dat Apple goedkeuring van de FDA wil – wat nodig is voor medische functies. Er zouden 10 sensoren in de iWatch zitten.

Daarnaast lijkt Apple de iWatch ook als modeaccessoire naar voren te willen schuiven. Dat zeggen bronnen die ook op de hoogte zijn van de tests die nu met topsporters lopen. De nadruk zal liggen op een elegant ontwerp, gemaakt door Jony Ive. Er zullen twee varianten zijn. Apple haalde voormalig Yves St. Laurent CEO Paul Deneve in huis om de verkoopstrategie te bepalen. De iWatch zal straks gewoon in de Apple Store te koop zijn, waar voormalig Burberry CEO Angela Ahrendts de baas van is. Zij heeft ook voldoende ervaring met marketing van modeproducten om de iWatch goed in de markt te kunnen zetten.

De iWatch zal volgens bronnen van 9to5mac op een variant van iOS draaien en voorzien zijn van uitgebreide kaartfuncties. Er zou een scherm in zitten tussen de 1,5-inch en 2,5-inch. In iOS 8 zijn opties aanwezig om onderdelen van het besturingssysteem op een kleiner scherm te laten draaien, bijvoorbeeld in de vorm van widgets. De iWatch zal sterk afhankelijk zijn van de iPhone en onder andere gebruik maken van de internetverbinding van de telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, sport
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.