Reacties voor: Gerucht: een iPhone met zonnepanelen?

Apple en Samsung kijken naar de mogelijkheid om zonnecellen in apparaten te gebruiken, zo schrijft de DigiTimes. Apple heeft nog niet laten weten waar ze de technologie precies voor willen benutten, maar bronnen melden wel dat Samsung naar zonne-energie voor Netbooks kijkt.
Lees het complete artikel → Gerucht: een iPhone met zonnepanelen?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. dat geloof ik dan weer niet 😛

  2. @boogja: Geloof het maar! want eens zal het komen….

    Maar dat duurt nog heeeeeeéééééllll lang. Zonnepanelen leveren tegenwoordig zeer weinig rendement op (veel zon, weinig stroom). Kijk maar naar de zonneauto’s en dat zijn de meest geavanceerde apparaten op deze planeet.

  3. Wat een fantasie…

  4. Bestaat toch al 20 jaar of zo? Ik heb in de jaren 80 nog een rekenmachine gehad op zon energie.

  5. Lol. dit heb ik serieus nog geen week geleden nog besproken met een buddy van me, ik vond dat Apple best eens wat zou mogen doen aan de Energie voor de toestellen, bv nieuwe type accu’s ontwikkelen (wat ook gebeurd natuurlijk). Maar ook de mogelijkheid om ongebruikte ruimte op de toestellen te benutten met zonne-panelen, waarom ook niet, ook al levert het maar een miniscuul beetje energie op het geeft je wel een langere gebruikerstijd van het toestel. De iPhone 4 bijvoorbeeld, onder de glazen achterkant hadden ze makkelijk iets van een zonnepaneel kunnen maken, zelfs op zo een manier dat het glas getint is en het paneel niet eens zichtbaar zou zijn op het blote oog. Denk daarbij aan geblindeerde ramen van bijvoorbeeld auto’s, er komt alsnog licht doorheen.. Nu helemaal in het tijdperk waarin alles wat draad heeft draadloos moet worden zou dit een geweldige ontwikkeling zijn.

  6. @Dycell ja ooit…. maar voorlopig nog niet dat je geen oplader meer nodig hebt…. dat geloof ik echt niet

  7. Kan de iPhone nog warmer worden 🙂

  8. Een iPhone met zonnepanelen? Daar geloof ik nooit in… toch niet de eerste 30 jaar. Hoe kan die opladen wanneer je die in je achter- of binnenzak zitten hebt? In de dames hun handtas kan zo’n smartphone ook niet makkelijk opladen natuurlijk. Is de GSM niet uitgevonden in Finland? Ze zullen er veel hebben aan een smartphone met zonnepanelen in de winter.

  9. die photoshops worden ook met de dag slechter (plaatje bij artikel)

  10. Lijkt geweldig, maar heb je hier wel iets aan. Ik neem aan dat je dan je telefoon in de zon moet gebruiken. Wat ervoor zorgt dat je scherm niet duidelijk leesbaar is. En lijkt mij niet dat je je telefoon buiten laadt om op te laden.

  11. Dit vraag ik Jobs al járen 🙂

  12. Het is ook erg goed voor je telefoon om ‘m in de zon neer te leggen….. (not!)

  13. Is dit inclusief vriesfunctie? Ik wil een iPhone geen Texas instruments rekenmachine 🙂 zou me letterlijk worst wezen of er zonnecellen in zitten. Lijkt me totaal zinloos en zelfs schadelijk voor je iPhone:-/?

  14. heb je niks aan want niemand zit op iphone in de zon dan zie je niks en als je in de schaduw of met je hand er boven zodat de zon er niet bij komt doet ie het minder goed

  15. mijn iphone wordt nu al warm in de zon, en dan zou hij nog moeten opladen

  16. Doe maar een iphone met een microgram plutonium… (is nog geloofwaardiger ook)

  17. In mijn displaykast staat een 25-jaar (!) oude Sony Walkman cassettespeler met zonnepaneel. Daarmee kon ik in Spanje en Griekenland zonder batterijen muziek luisteren.

  18. Uuhm, Samsung heeft al een paar jaar geleden een GSM met zonnepaneel uitgebracht:

    “De SAMSUNG E1107 Solar heeft een stevig en slank design dat voorzien is van een zonnepaneel aan de achterzijde. Hiermee laad je altijd je telefoon op, zodat je nooit meer onbereikbaar hoeft te zijn. En buiten het feit dat het heel handig is, is het ook heel milieuvriendelijk.”

  19. bestaat toch gewoon zo’n telefoon met zonnecellen.

  20. En is er al iets bekend over de nieuwe stroom aansluiting.
    Er zou een universele aansluiting komen die voor alle mobieltjes/ smartphones hetzelfde is.
    En welke moet het dan gaan worden?
    Met een pinnetje (2 of 3mm)?

  21. iPhone 6 dus met zwembanden zodat hij niet meer in het water kan vallen?

  22. @Gj: nee die krijgt gewoon kieuwen…

  23. Ja leuk zeker voor als er weer ontvangst problemen zouden komen in de toekomstige iPhone’s en je last zou kunnen krijgen van de beruchte Deathgrip.Dan ook nog zonnepanelen erbij hoe moet je dan nog in godsnaam( <- dit woordje heb ik drie keer over moeten typen dankzij de F"cking autocorrectie op de iPhone..)mijn iPhone vast houden om een beetje te kunnen bellen en hem ook nog op te laden?Want is de waarschuwing niet steeds laat je smartphone vooral niet in de zon liggen..?!

  24. Ik vind de reacties over het in de zon leggen van je iPhone echt nogal onnozel, jullie zouden toch moeten weten dat je alleen licht nodig hebt om je telefoon op te laden en niet per se zonlicht.

  25. Oooh ik moet hem gewoon onder een lamp leggen en die lamp werkt op?? Zonnenergie?

  26. Gewoon daglicht en kunstlicht is genoeg om te laden. In direct zonlicht levert het uiteraard meer op dan als het bewolkt is maar het werkt wel gewoon!

    Ik heb nu een hoesje van aSolar met zonnepaneel en accu en werkt perfect. Het enigste nadeel van de huidige modellen die betaalbaar zijn is dat ze een laag rendement hebben maar dat verandert echt nog wel.

    Herinneren jullie je de eerste mobiele telefoon nog? De CRT televisies? De ontwikkeling staat niet stil en dat geld ook voor zonnepanelen.

  27. ze moeten een apparaat ontwikkelen die warmte omzet in energie en die klein genoeg is voor op mobiele telefoons, zo wordt je iphone opgeladen terwijl hij in je zak zit door je lichaamswarmte. 😉

  28. Lijkt me echt hélemaal niks voor Apple..

    9/10 van de geruchten die langskomen en de patenten die Apple patenteert zijn erg stoer of potentievol, maar Apple zal nog geen 1% ervan interessant vinden. Dat zie je wel met de minimalistische upgrades.

    Ik denk dat je het wel minimalistisch mag noemen, want ze brengen maar 1 smartphone uit per 1 tot 2 jaar en daar voegen ze fundamenteel niets aan toe.

  29. Als dat uit komt dan wordt het echt een IFALE!

  30. jah, net wat k nodig heb
    komt het ook met een zon erbij? dan kan ik die meteenook in mijn broekzak steken

    wie legt er nu zijn iPhone voor 30 min of langer met het scherm naar beneden in de zon?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.