iOS 5 stelt je Time Capsule en AirPort in

Met iOS 5 kun je een nieuwe AirPort en Time Capsule instellen. Dit is de volgende stap in Apple's PC Free project, waarmee je niet langer een computer nodig hebt om je iPhone goed te gebruiken.

iOS 5: stel je Time Capsule in via je iPhone.Een van de grote veranderingen in iOS 5 is dat je straks geen Mac of pc meer nodig hebt om je telefoon in te stellen. Je hoeft een nieuw toestel niet langer aan een computer te hangen om hem te activeren en maakt je backups via iCloud in plaats van iTunes. Een nieuw ontdekte functie is in de bèta van het mobiele OS gevonden: je kunt ook je AirPort en Time Capsule via de instellingen van je iPhone instellen. Hierdoor heb je niet langer een Mac nodig om een netwerk met de apparaten in je huis in te stellen, wat weer een reden weghaalt om een computer in huis te halen.

Duik je in de WiFi-instellingen bij iOS, dan detecteert je iPhone automatisch of er nog AirPorts en Time Capsules zijn die je moet configureren. Druk hier op en je kunt stap voor stap het apparaat instellen. Hierbij krijg je onder andere de optie om een nieuw netwerk aan te maken, of juist met een oude te verbinden. Normaal gesproken moest je deze hardware in je netwerk instellen via een Mac die op hetzelfde netwerk aanwezig is.

De ontdekking werd gemaakt door Cameron Pierson, een lezer van het blog AppleInsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 10:38
Categorie iOS
Onderwerpen airport, ios 5, time capsule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.