Reacties voor: Gerucht: Chinees forum ‘onthult’ specificaties nieuwe iPhone

Een bezoeker van het Chinese forum Weiphone heeft specificaties en een screenshot gepubliceerd van de volgende generatie iPhone. Volgens deze persoon verandert het uiterlijk niet veel, maar intern verbeteren wel een aantal specificaties.

Reacties: 58 reacties

  1. Nou ik hoop dat de behuizing ook anders word!

  2. eindelijk meer ram, de iPhone is met momenten soms echt traag

  3. zijn wel echt zieke specs voor een telefoon als je dit vergelijkt met paar jaar terug

  4. Ik zal er pas voor gaan als er minstens een 5 megapixel camera in zit met face to face video. Zo niet, dan hou ik het bij mijn huidige.

  5. het enige wat ik uit die screenshot op kan maken is:

    Geheugen capaciteit
    Provider: AT&T
    Verder gaat mn chineze kennis niet
    Iemand anders ?

  6. Ben het met Alchemist eens. Leuk voor de overstapper s van de eerste iPhone bezitters in Amerika en leuk voor de nieuwe instappers, ik zie geen reden om te upgraden. Vind het als dit het is, een karige update…

  7. @ gammel: nou inderdaad! Zeker als je nagaat dat ik ooit heel trots voor 5000 gulden een laptop kocht met maar liefst 30MB harde schijfruimte en een 33Mhz processor πŸ˜‰

    @ Gonny: de specs zijn niet verrassend maar wel welkom en daarom zal het bericht wel kloppen. De firmware is iets ouder geloof ik ivm laatste beta. Ik verwacht dat de definitieve firmware het batterijgebruik gunstig zal beinvloeden. Juist met het nieuwe OS wordt dit straks weer een klapper, kan me niet voorstellen dat ie niet in juni uitkomt!

  8. Helaas nog geen nieuws over de batterij!
    Ik hoop dat ze er een goede in stoppen zodat je een keer langer als 1,5 dagen er mee kan doen.

    Wat is eigenlijk de processor snelheid van de huidige 3g iphone?

  9. Een nieuwe iphone?
    Zoals dit er nu uitziet is dit een goedkope remake
    van het vorige model die ze weer opnieuw bij 2 jarige contracten gaan verstrekken.

    Als liefhebber zal ik deze zeker niet aanschaffen.

  10. processorsnelheid maar op 600 MHz ??????

    ik had wel verw8 op >800MHz.

  11. geen verandering in behuizing?
    gewoon zelfde dus???
    njaah dan hou ik mijn huidige wel.

  12. Mocht het zo zijn dat dit echt “de” nieuwe iPhone wordt dan zal ik toch zeker overstappen. Puur omdat ik nog werk met de 1st gen. Nu vind ik het ook niet de moeite om een paar 100 euro uit te geven voor gps en snel internet. Maar m’n huidige iPhone draait niet echt lekker op 2.2 en m’n abo loopt af dus mocht deze uitkomen ben ik er snel bij πŸ™‚ Ik kan me alleen niet voorstellen dat ze helemaal geen cosmetische veranderingen aanbrengen.

  13. ik hoop dat er een andere behuizing komt..want ik ben nu aan mijn 3e iphone en ook deze is weer aan het scheuren!

  14. De huidige 3G draait op 400mhz, terwijl er wel een een 600 mhz in zit. Apple heeft ervoor gekozen deze softwarematig te verlagen!!!

    Technisch kan de huidige 3G wel naar 600 geklokt worden!

  15. @ Sander; 400 Mhz.

    Mocht dit waar zijn, dan vind ik het niet echt een update om van m’n huidige 3G over te stappen. We zullen begin juni wel zien.

  16. klinkt inderdaad als betrouwbaar.

    iphone gaat gewoon mee met de tijd/specificaties. het zelfde wat je ziet in de productlijn van apple. niet elk jaar een compleet nieuwe varriant op de markt brengen.

  17. Hmz… begin bepaald nog niet te kwijlen. OkΓ©, 32Gb is leuk, maar voor de rest… best wel een beetje een bummer eigenlijk πŸ™

  18. Hoezo komt dat nieuws bijna altijd van die chinesen af πŸ˜›
    En trouwens als je goed kan photoshopen, kun je zelf ook wel zo’n afbeelding maken πŸ˜›

  19. Nu een 16 gb, maar dat is voldoende, de snelheid is nu voldoende, maar zal met 3.0 denk ik iets afnemen omdat je beter tussen apps kunt gaan switchen waardoor er meer op de achtergrond blijf lopen( afwachten)
    Compas zal zeker wel voordelen hebben voor navigatie, maar nu nog een goede aanbieder,
    Camera van 3.2 heeft voor mij geen voordeel
    Jammer als er geen uiterlijk verschil komt, al is het maar een metaal achterkantje zoals de 1g
    Fm radio, waarom via 3g hebben we internetradio

  20. iedereen gaat er maar vanuit dat dit klopt. wie zegt dat waarschijnlijk is het gewoon weer een nieuwe joke. overgens denk ik dat de iphone een metalen achterkant krijgt. als je naar al hun desing werk van het afgelopen jaar kijkt, dan zie je dat bijna alles nu van metaal is waarom de iphone niet.

  21. het klinkt wel realistisch allemaal moet ik zeggen.
    Een hele nieuwe Iphone met bv HD-resolutie en meer knoppen erop, is ook lastig nu de app-store zo lekker loopt.

  22. (als het waar is) niet enorm veel sneller dus.. wel groot plus punt het dubbele geheugen. dit zal het ding een stuk soepeler laten draaien denk ik.

    en het lijkt me niet zo gek als deze info uit china komt aangezien ze daar inelkaar worden gezet.

  23. @alchemist: Jij gelooft nog steeds in de megapixel mythe? Mega pixels zegt (bijna) niets over de kwaliteit van een foto. Kijk maar eens naar veel telefoons die hoge megapixels hebben. Als je zo’n foto uitvergroot zie je op zwarte vlakken allemaal vlekken. Dit heeft alles te maken met de censor. omdat die steeds kleiner moet worden op een telefoon gaat de kwaliteit niet vooruit.

    Maar keep on dreaming als je gelooft dat megapixels de kwaliteit van je foto’s beter maakt. Eerlijk gezegd dacht ik dat mensen die daarin geloven waren uitgestoreven……Mischien kom ik straks nog een dino tegen πŸ™‚

  24. Er komt geen metale achterkant dat metaal is juist weggegaan omdat het gps signaal anders geen bereik heeft. verder niet echt bijzonder de specs. apple moet het ook meer van de software hebben. Wat doe je met die specs is belangrijker dan kijk wat ik heb voor een dikke processor maar me software is brak.

  25. @Rob:

    Behuizing vind ik juist wel prima en heel mooi zo, dus wat dat betreft hoeven ze voor mij dat niet te veranderen, waarom iets moois veranderen?
    FM radio is wel mooi natuurlijk, niet iedereen heeft overal en altijd gelijk 3g, vooral in buitenland is het dan handig toch?

  26. IPhones worden gekocht op software niet op hardware

  27. FM radio is erg leuk. Geen roamingkosten door luisteren naar internetradio en b.v. op strand van Curacao radio uit Costa Rica ontvangen (kon ik al met mijn ouwe Sony Ericcson K-500).

    Origineel geplaatst door Dejive
    @Rob: Behuizing vind ik juist wel prima en heel mooi zo, dus wat dat betreft hoeven ze voor mij dat niet te veranderen, waarom iets moois veranderen?FM radio is wel mooi natuurlijk, niet iedereen heeft overal en altijd gelijk 3g, vooral in buitenland is het dan handig toch?

  28. @sannie: Nope, niet uitgestorven, net als gelovers in refresh rate, contrast ratio en Ramgrootte, etc.. hoevaak ik niet al nodeloze discussies heb gevoerd over dat gedoe…

  29. Origineel geplaatst door Cuper
    IPhones worden gekocht op software niet op hardware

    En wat kun je met software als je meer met de hardware kunt?
    Jij bent echt een appel… gaat helemaal mee in de no-specs filosofie van Apple. Dat mag, maar hardware is de basis voor software.

    Ik hoop trouwens dat er binnen de Appstore nu wel het een en ander veranderd. Want met meer geheugen gaat er straks (opzet en door domme programmeurs) veel niet draaien op een iPhone 1 of 2.

  30. Behuizing is nu wel mooi, maar erg krasgevoelig en ‘glad’. Ik meende dat er al veel langer geruchten de ronde gaan dat Apple een nieuw soort behuizing onderzoekt. Ik ben voor een andere behuizing. Dat hoort bij een nieuwe versie, in mijn ogen. Als ze nu alleen een iPhone3g upgraden van binnen, maar niet van buiten, vind ik het erg erg jammer..

  31. Ziet er leuk en realistisch uit. FM radio zou ik erg blij mee zijn, hogere processorsnelheid is altijd welkom en de camera had bij de eerste generatie iPhone eigenlijk al 5 Megapixel moeten zijn. Feit blijft day elke amateur photoshopper zo’n plaatje kan maken.

    Waarom wil iedereen een uiterlijke update? De MacPros, iMacs en MacBooks veranderen toch ook niet elk jaar?

    @sannie:

    Je hebt gelijk dat de sensor tegenwoordig belangrijker is dan het aantal pixels. Maar om te zeggen dat het aantal pixels (bijna) niets zegt over de kwaliteit van een foto is onzin.

  32. Als apple al komt met een nieuwe iphone dan zal het uiterlijk heus wel verschillen hoor. Daar valt namelijk meer geld mee te verdienen.

    dat betekent meer nieuwe productlijnen rondopm de iphone. Nieuwe hoesjes en andere accesoires.

    Dat deden ze met de ipods ook altijd.

    Net even die ronding scherper waardoor het hoesje van vorig seizoen niet meer paste.

    En de verschillen zijn vaak groot genoeg dat je de versies duidelijk uit elkaar kan houden. Dus mocht het waar zijn dan klopt de info over de behuizing in ieder geval al niet. Wie weet zit het nu tijdelijk in een oude behuizing om er als tester niet mee op te vallen.
    Weet hij veel… Apple is gekke henkie niet πŸ˜€

    @alchemist:
    dan kan je lang wachten ben ik bang πŸ˜‰

    Origineel geplaatst door ScoeS
    Als liefhebber zal ik deze zeker niet aanschaffen.

    Liefhebber schaffen toch alles aan;)

    Origineel geplaatst door Roops
    Technisch kan de huidige 3G wel naar 600 geklokt worden!

    Kijk dat is intressant…
    Dan kunnen we straks op gelijke snelheid aan de slag in een soort turbo modus op de oude iphone(wel sneller je batterij leeg maar betere prestaties)

    Net als bij de Macbook PRO van apple.
    Daar kan je een van de 2 grafisch kaarten uit zetten en dan gaat je accu duur 1 uur langer mee.

    Origineel geplaatst door Cloverfield
    Dat mag, maar hardware is de basis voor software.

    zonder goede software doet je hard ware niks.
    het is een samenhang van de twee. en daar is apple juist goed in. hard en software zo nauw op mekaar af stemmen dat prestaties optimaal zijn. …Zelfs met minimale specs.

  33. Apple zal nooit FM radio inbouwen. Wie naar de radio luistert, luistert niet naar mp3 gekocht via iTunes. Daarom heeft er nooit radio in iPods gezeten en zal die ook niet in een iPhone zitten.

  34. @Nifty: Sannie heeft wel degelijk gelijk.
    Als je een 2MP-camera hebt van goede kwaliteit en een 5MP-camera van slechte kwaliteit, dan weet ik zeker welke iedereen gaat kiezen.
    Want je hebt misschien wel 5 megapixel, dus een ‘grote’ foto, maar ook een lelijke foto. Dan liever een kleinere mooie foto dan een grote lelijke foto, of niet dan?
    Ik (en waarschijnlijk meer mensen) ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit.

  35. Yhoops – ga me niet vertellen dat de 30-pin connector ditmaal dezelfde blijft…!!

  36. Door naar radio te luisteren koop ik juist in iTunes…

    Origineel geplaatst door EricJ
    Apple zal nooit FM radio inbouwen. Wie naar de radio luistert, luistert niet naar mp3 gekocht via iTunes. Daarom heeft er nooit radio in iPods gezeten en zal die ook niet in een iPhone zitten.

  37. Origineel geplaatst door EricJ
    Apple zal nooit FM radio inbouwen. Wie naar de radio luistert, luistert niet naar mp3 gekocht via iTunes. Daarom heeft er nooit radio in iPods gezeten en zal die ook niet in een iPhone zitten.

    @EricJ
    Dat is niet helemaal waar. Apple heeft namelijk de radio-remote, waarmee je radio kan luisteren op de iPod nano en de iPod video.

    On-topic:
    Mooie specs, maar dat van de behuizing geloof ik niet helemaal, ivm verkopen en het verschil kunnen zzien tussen de versies.

  38. Origineel geplaatst door icegodd
    processorsnelheid maar op 600 MHz ??????ik had wel verw8 op >800MHz.

    Dat is het dubbele van wat ‘ie nu draait, keep on dreaming…

    Geen veranderingen in batterij, scherm en externe behuizing

    *Kuch*

  39. @Nifty:

    Op Basis van het huidige aantal megapixels is het absoluut waar. het is leuk dat je een foto tot een groot formaat kan opblazen….maar dat is alleen leuk als je een behang wil laten afdrukken. Vanaf 3 mega pixel en een goede censor kun je zonder problemen foto’s,kwalitatief goed afdrukken op groot formaat.

    Mijn statement ging er alleen om het feit dat ik zo doodmoe wordt van die spec N$%#@kers…….Het moet steeds meer…meer…meer zonder af te vragen of je er iets mee opschiet. Meer is bij deze mensen per definitie beter.

  40. @sNicker:
    Hear…hear…hear……Hellemaal mee eens. Laten we naar kwaliteit blijven kijken…anders belanden we in de M$ en alle bijbehorende goedkope hardware ellende. Er is al zo veel slecht spul in de markt.

  41. @donato cioffi:

    Meen je dat, dat een nieuwe behuizing zo belangrijk is?

  42. grappig dat mensen zonder verstand zitten te jammeren over kloksnelheid in de processor πŸ˜›

    En processor van 400mhz kan makkelijk 2x zo snel zijn als een van 800mhz. De mhz betekent niet hoe snel die chip ook werkelijk is.

  43. Als je nu een iPhone hebt, krijg je met 3.0 eigenlijk ook een beetje een nieuwe iphone… πŸ˜‰

  44. Nou de behuizing zal vast wel iets veranderen maar een metalen achterkant (zoals velen willen)denk ik niet. Het lijkt me namelijk niet dat ze al een oplossing voor de ontvangst hebben.

    Verder moet er ook het één en ander veranderen want een niet verwijderbare batterij mag volgens mij niet meer in Nederland.

  45. Origineel geplaatst door EricJ
    Apple zal nooit FM radio inbouwen. Wie naar de radio luistert, luistert niet naar mp3 gekocht via iTunes. Daarom heeft er nooit radio in iPods gezeten en zal die ook niet in een iPhone zitten.

    Eens, die kans acht ik ook erg klein. Daarom wordt hier met FM-Radio ook een FM transmitter bedoeld, niet een FM ontvanger. Straks kan je in de auto zonder poespas dus naar muziek op je iPhone luisteren. Het gerucht over een ingebouwde FM transmitter gaat al tijdje rond op internet.

    Zelf vind ik de RAM uitbreiding ook niet verkeerd. Ik moet regelmatig het geheugen schonen om app crashes te verkomen (MemTool of FreeMemory).

    Verder ben ik het met Sander eens dat die kloksnelheid 600Mhz niet bepalend is voor de performance. Dat hangt grotendeels af van hoe de iPhone OS er mee omgaat.

  46. @Chillez73:

    FM transmitter mag toch officieel niet in nederland?

  47. volgens mij mag het juist wel in Nederland maar in veel andere landen niet. als het erin zou komen is het wel handig, scheelt weer een kabeltje in de auto.
    verder lijkt het me allemaal wel leuk. en lijkt het er ook wel op dat dit mogelijk is. ik zou blij zijn als hij er is. ben alleen benieuwd bij wat voor abbo hij dat begint.. heb namelijk geen zin in 40euro per maand…

  48. Als Apple update zoals ze dat bij de laptops doen wordt het de de 2e gen. 3G ipv de huidige 16GB, een 2e Gen 16GB vervangt de huidige en de prijzen veranderen niet.

  49. Namens alle developers zeg ik: eindelijk meer geheugen voor “onze” third party apps πŸ™‚

    Geen excuus voor slecht programmeerwerk, maar wel extra slack voor veeleisende programma’s πŸ™‚

  50. @alchemist:
    Wat doe je hier dan

  51. Ik vind de specs wel interessant als ze kloppen. Dat gedoe hier over 2M tegen 5M. Nou, daar gaan we nog een keer: Als je op een sensortje van pak-em-beet 8 bij 8 mm (geen idee wat er werkelijk in zit) 2 miljoen pixels propt, kom je op een aardige kwaliteit en lichtgevoeligheid. Als je op diezelfde grootte ineens 5 miljoen pixels probeert te proppen, dan kun je je foto’s inderdaad groter opblazen en een hogere resolutie halen, maar dit gaat ten koste van je lichtgevoeligheid. Je pixels zijn kleiner geworden en vangen dus minder licht. Op zonnige dagen zal je er profijt van hebben. Bij een beetje schemer heb je ruis. Kwaliteit is hier dus relatief. Stik, heb ik me toch weer laten verleiden tot repliek. πŸ˜€ Met deze specs koop ik er 1. 32GB… Toch weer meer films meenemen. πŸ™‚

  52. Origineel geplaatst door Chillez73
    Origineel geplaatst door EricJApple zal nooit FM radio inbouwen. Wie naar de radio luistert, luistert niet naar mp3 gekocht via iTunes. Daarom heeft er nooit radio in iPods gezeten en zal die ook niet in een iPhone zitten.Eens, die kans acht ik ook erg klein. Daarom wordt hier met FM-Radio ook een FM transmitter bedoeld, niet een FM ontvanger. Straks kan je in de auto zonder poespas dus naar muziek op je iPhone luisteren. Het gerucht over een ingebouwde FM transmitter gaat al tijdje rond op internet.

    Ja, dat lijkt veel logischer. Daarmee maakt je iPhone een cd/mp3 speler in je auto overbodig en stimuleert dus de verkoop van nummers via iTunes.

  53. Jaaah fm dat wil ik erin πŸ™‚ , eindelijk fatsoenlijk radio kunnen luisteren ipv die bufferende streams πŸ™‚ .

    Ow en 32 gb πŸ˜€ , mijn 16gb is bijna vol dus het zal tijd worden πŸ™‚ .

  54. dit is al niet waar. πŸ™‚
    De 2e generatie ipod heeft een betere batterij als die van de iphone 3g.. Waarom zouden ze een oude batterij erin laten zitten?

  55. Las ooit iets over een chinese variant die op die netwerk kan, misschien dat dat hem is.

    Laten we hopen dat die anders is, kan ik hem meteen kopen.

  56. Origineel geplaatst door Sannie
    @Chillez73:FM transmitter mag toch officieel niet in nederland?

    Gebruiken mag idd niet … Je bent op dat moment immers een piraat .. verkoop van de hardware is gewoon legaal .. het gebruik alleen is illegaal.

  57. @Amien:
    Die wet is al een jaar geleden op europees niveau aangepast. Zolang de zender niet sterk genoeg is om verder dan 10 meter te kunnen uitzenden en andere zenders niet uit de ether drukt zodat iemand die jou passeert geen last heeft van jou muziek uitzending is het goed.

    Merken als belkin hebben dat aangepast. En mogen nu gewoon hun product verlopen zonder de waarschuwing stikker dat het illegaal is. Want dat is het dus niet meer.

    In nederland blijven het *** dingen omdat de ether vol zit. Je blijft bij stellen eb zoeken naar een stukje vrij frequentie.

  58. Origineel geplaatst door Roops
    5000

    Is er een app in Cydia misschien voor overklokken?? :p

    Ik denk verder dat je op een gegeven moment de nieuwere apps niet meer lekker kan draaien op je huidige 3G of 1ste gen iphone, omdat de software ontwikkelaars geen rekening meer gaan houden met de langzamere processors.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.