iPhone-ontwikkelaars raken door UDID’s heen

Ontwikkelaars ontdekken dat het aantal UDID's opraakt. Elke ontwikkelaar mag maar 100 testtoestellen registreren voor het testen van nieuwe applicaties.

pcalciPhone-ontwikkelaar James Thompson klaagt dat hij door zijn ad-hoc-distributiemogelijkheden heen raakt. Hij is ontwikkelaar van PCalc en vreest dat hij niet langer testversies kan uitgeven, omdat hij het maximale aantal van 100 geregistreerde testtoestellen heeft bereikt. Thompson dacht dat hij gewoon UDID’s uit de lijst kon verwijderen en nam daarom contact met Apple op.


Die maakte hem duidelijk dat elke inschrijving voor het iPhone Developer Program goed is voor 100 testtoestellen. Het verwijderen van een toestel uit de lijst helpt daarbij niet. Thompson beweert dat nergens uit blijkt dat de lijst deze beperkingen kent.

Als er volgende maand één of meer nieuwe iPhones uitkomen, neemt het probleem voor ontwikkelaars nog verder toe. Sommige ontwikkelaars gebruiken de ad-hoc versie alleen voor eigen gebruik, anderen gebruiken het om vroegtijdig review-exemplaren uit te geven, voordat een applicatie in de App Store verkrijgbaar is. Blijkbaar heeft Thompson dat in ruime mate gedaan (of heeft hij een erg groot testteam voor zijn wetenschappelijke calculator). Overigens hebben ontwikkelaars ook de mogelijkheid om testversies van een applicatie weg te geven via een promocode. Maar ook dat is beperkt: maximaal 50 stuks per applicatie.

Meer info: Three Letter Acronym
Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 mei 2009 om 1:44
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.