Reacties voor: Gerucht: Apple werkt aan multitouch-versie van kantoorpakket iWork

Een artikel in de New York Times beschrijft een multitouch-versie van iWork, die volgens twee voormalig Apple-medewerkers in de maak is. Met complexe vingerbewegingen kun je de applicatie bedienen. Apple's tablet wordt daarmee minder passief dan apparaten zoals de Kindle.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Jullie bedoelen vast gewoon een nieuws bericht dit is toch hoe onderandere de hype rond het bedrijf in leven in leven word Géhouden?

    Maar seriues. Iwork multitoutch dat is erg interessant. Moet wel meer zijn dan met twee vingers pinchen om in te zoomen enzo. Het eerste multitouch tekstverwerker. Zal heel de layout wel op de kop gegooid worden om dit gebruiksvriendelijk te laten werken. Heel erg cool dit zo vind ik lastig.

    P.s

    zou het fijn vinden als het post bewerken ook in de wordpressmobile layout zou kunnen worden gezet.

  2. Zou super zijn!

  3. Was het niet zo dat Apples boekjaar in oktober begint? Dan zou het tweede kwartaal op 31 maart eindigen…

  4. Hmm dit deed me meteen denken aan een van Apple’s patenten.

    http://www.islate.org/wp-content/gallery/apple-islate-patents/apple_islate_patent1.jpg

    iWork 3D

  5. Wat betreft multitouch op je macbook(p) kom je al een heeeeel eind met http://blog.boastr.net/
    Hier kun je eventueel ook speciale dingen toevoegen voor enkel iwork.

    Overigens hoop ik dat de interface ook een stuk beter gaat worden voor de normale mac-versie door na te denken over de tablet-toepassingen.
    Minder en effectievere vingertoepassingen zijn zonder veel moeite ook minder en effectievere muistoepassingen lijkt me zo.

    iWork is in ieder geval geweldig..
    Keynote -> I love it
    Pages -> I love de schermvullende weergave!

  6. Slimme zet van Apple. Zou mij een hoop tijd besparen!
    (In de trein even een iwork sessie samenstellen bijvoorbeeld.)

  7. Eerst zien, dan geloven. Vervolgens rustig wachten op versie 2.0. Nooit anders gedaan, ben geen pioniersconsument.

    Wel errug benieuwd naar Steve’s keynote & introductie van het tablet.

  8. ik ga zo hard lachen als die hele tablet niet komt.
    Puur om dat de hele industrie uit voorzorg massaal een tablet heeft gelanceerd. Sommige bedrijven zelfs al in de vormgeving die lijkt op de ipod touche en iphone om Apple voor te zijn.

    ik hoop dat als hij wel komt het inderdaad geen passief apparaat word maar dat het een duidelijke meerwaarde heeft en misschien wel een laptop kan gaan vervangen voor bepaalde dagelijkse routines. Anders heeft het in mijn ogen geen eens zin om een tablet uit te brengen.

    We zullen zien.

  9. Origineel geplaatst door 4saus
    ik ga zo hard lachen als die hele tablet niet komt.
    Puur om dat de hele industrie uit voorzorg massaal een tablet heeft gelanceerd. Sommige bedrijven zelfs al in de vormgeving die lijkt op de ipod touche en iphone om Apple voor te zijn. ik hoop dat als hij wel komt het inderdaad geen passief apparaat word maar dat het een duidelijke meerwaarde heeft en misschien wel een laptop kan gaan vervangen voor bepaalde dagelijkse routines. Anders heeft het in mijn ogen geen eens zin om een tablet uit te brengen.We zullen zien.

    Het is wel waar wat je zegt. Er zijn zoveel geruchten onder de mens en op de markt gebracht. Misschien zijn die geruchten wel gewoon de productie en meer ook niet.
    Uiteraard hoop ik het van wel. Lijkt me wel super gaaf om een tablet in je bezit te hebben. En inderdaad, het moet iemand kunnen fascineren om wat hij kan.

    Ben er nog steeds niet helemaal zeker van. We zien het inderdaad wel weer. Als je op de tijd gaat wachten duurt het ook allemaal veels te lang.

  10. Kardinaal punt is dat de concurrentie of Windows 7 draait of een Linux distro. Pikant detail hierbij is dat het iSlate tablet van HP, aangeprezen door een andere Steve, ook een Linux versie krijgt. Ik denk niet dat andere Steve dezelfde mate van enthousiasme aan de dag zal leggen bij de Linux versie.

    En Apple kennende, zullen ze kosten nog moeite hebben bespaard om met een goede user interface voor de dag te komen. En dat is waar het om draait, zeker bij een tablet. Geen fysiek toetsenbord, geen sneltoetsen, geen functietoetsen, geen muis, geen muisknoppen. En hoe je het went of keert: de iPhone is onovertroffen op dit punt.

    Persoonlijk zie ik geen enkel nut voor een tablet; ik ben goed voorzien (iPhone, 3 Macs, 2 pc’s). Een tablet is vooralsnog overkill.

  11. Ik zie absoluut wel een markt voor de iSlate. Deze ga ik in elk geval ongezien aanschaffen. Ik heb een Sony (ebook) Reader dat ik overal mee naar toe sleep. Dat zou ik graag vervangen door een Apple tablet. En thuis op de bank mijn iMac overnemen of lekker ruim browsen. Uitzending gemist, youtube, films, Red Alert spelen, de krant downloaden en lezen…. noem het maar op.

    Ik zie de iSlate als een echte missing link. Ik heb een 17″ MacBook en een EeePC met Mac OS X. Een tablet zou daar mooi tussen passen. Als je deze rechtop zet met een draadloos Apple keyboard en muis dan heb je al een volledige computer – die ook zonder deze hulpmiddelen goed te gebruiken is. Laat maar komen dus.

  12. Een tablet overkill als je al een iPhone, twee pc’s, Vaio laptop en een Acer netbookje heb, zoals in mijn geval? Kan me nix schelen. De iSlate wordt net als de iPhone een ultiem hebbedingetje en ik zal ‘m hebben ook! Met zo’n fraai zilverkleurig Apple keybordje (Bluetooth of anderszins draadloos met Tablet) voor het gemak thuis… Decadent? So what…

  13. Origineel geplaatst door Donald
    Een tablet overkill als je al een iPhone, twee pc’s, Vaio laptop en een Acer netbookje heb, zoals in mijn geval? Kan me nix schelen. De iSlate wordt net als de iPhone een ultiem hebbedingetje en ik zal ‘m hebben ook! Met zo’n fraai zilverkleurig Apple keybordje (Bluetooth of anderszins draadloos met Tablet) voor het gemak thuis… Decadent? So what…

    Zucht….

    heb jij ooit het ‘ding’ in handen gehad, vooralsnog bestaat de iSlate niet, géén tablet of wat dan maar ook – zilverkleurig toetsenbordje dan ?

    laten we weer even nuchter worden a.u.b.

  14. Ik heb wel zilverkleurige toetsenbordjes, 3 stuks en 4 als je de MacBook Air meerekend. Dus daar heb ik al in voorzien.

    Een A4 tablet computer van Apple (buiten de Newton om) werd al ontworpen in 1985(!). Het project genaamd ‘Magic Slate’ (sic!) werd afgeblazen omdat het tablet te duur zou worden. Het wordt dus wel eens tijd dat de dames en heren in Cupertino hun kunsten gaan vertonen.

    Maar, zoals al eerder op de post gedaan, overkill voor zover het mijn persoon betreft. Nothing beats 2560×1440 pixels op m’n 27incher (voor zolang het duurt). Misschien een 30-inch tablet, moehaha!

  15. Schiet me te binnen: een tabletop tablet ala Redmond (maar dan met een fatsoenlijke display, niet die grauwe crap die ze nu gebruiken). Microsoft, leest u mee? Doet u mij maar een 30-inch OLED tabletop. 1 klant heeft u al.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.