Gerucht: Apple werkt aan multitouch-versie van kantoorpakket iWork

Een artikel in de New York Times beschrijft een multitouch-versie van iWork, die volgens twee voormalig Apple-medewerkers in de maak is. Met complexe vingerbewegingen kun je de applicatie bedienen. Apple's tablet wordt daarmee minder passief dan apparaten zoals de Kindle.

tipb islate conceptDe New York Times schrijft dat Apple bezig is met een multitouch-versie van het kantoorpakket iWork. Ze zouden al een paar jaar mee bezig zijn met deze multitouch-versie, mogelijk bedoeld voor de Apple-tablet. De software is te bedienen via een verzameling vingerbewegingen op het scherm.


Om een voorbeeld te geven van zo’n operatie: als je met drie vingers omlaag beweegt en roteert open je een applicatie. De bedieningsmethode is ontwikkeld door FingerWorks, een bedrijf dat Apple in 2007 heeft overgenomen. De NYT citeerde een Apple-engineer over de multitouch-plannen met iWork. Ze interviewden ook een voormalig Apple-medewerker die opmerkingen maakte over de nieuwe bedieningsinterface.

Verder komen in het artikel andere tablets en tablet-achtige apparaten aan bod die gebruik maken van gebruikelijke bedieningsmethoden, zoals knoppen. iWork is een kantoorpakket van Apple, bestaande uit een tekstverwerker met uitgebreide opmaakfuncties (Pages), een spreadsheet (Numbers) en presentatiesoftware (Keynote). Uit de opmerkingen van de geïnterviewden blijkt dat de Apple-tablet meer te bieden heeft dan een passief apparaat zoals de Kindle, waarbij je boeken en magazines kunt lezen en mp3-bestanden beluisteren.

Andere Apple-tabletgeruchten die ondertussen op internet zijn verschenen: de prijs van de tablet zou tussen de 700 en 1000 dollar liggen, toeleveranciers zijn al begonnen met het leveren van touchscreens en het apparaat krijgt een aluminium behuizing. De lancering zou in het tweede kwartaal van 2010 gaan plaatsvinden (dit is in tegenspraak met eerdere geruchten over een lancering in maart).

Via: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.