Reacties voor: General Electric maakt slimme lampen met iPhone-app

General Electric gaat met de Link-lamp ook ledlampen met iPhone-bediening op de markt brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Weet niet of het zo’n goed idee is om direct Homedepot in de US binnen te lopen om ze te kopen zoals gesuggereerd; Ze zullen 110volt zijn.

  2. Vreemde vergelijking met Philips Hue, ook als het gaat om de prijs. Wit licht ledlamp vergelijken met een RGB lamp.

  3. @Bitje: Neen, je kan inderdaad een witte ledlamp niet vergelijken met een rgb lamp.

    De witte lamp is beter toepasbaar (tenzij je thuis een disco inrichting hebt) en witte leds zijn veel duurder dan gekleurde leds. 100 rode leds kosten Euro 2,75. Witte leds (per 100) Euro 18,-

    Dat philips product is meer een gadget en die lamp van GE is een goed gebruiksproduct.

    Hopelijk komen ze gauw beschikbaar in Nederland.

  4. @Het.Draakje: Okee, jij hebt absoluut geen kaas gegeten van elektronika en je weet dus ook niet van welke leds de hue lampen gebruik maken. Daar zitten namelijk geen rode leds in! De hue lampen zijn daarnaast absoluut te vergelijken en niet alleen maar als gadget! Ze kunnen ook verschillende tinten wit aannemen en zijn gewoon veelzijdiger dan de amerikaanse concurrent. Ze zijn dus zeer goed bruikbaar! Alleen de prijs is anders maar daar is het product ook naar.

  5. @mlb: Inderdaad, ik ben geen elektronicus. Ik weet alleen dat witte leds tot voor kort niet te maken waren en dat ze daarom duurder zijn dan iedere andere kleur.

    Verder zie ik, behalve bij disco’s geen nut om een lamp te hebben die alle kleuren kan samenstellen. Samengestelde kleuren zijn ook vaak minder dan de echte kleur.

    Geef mij maar een lamp, tegen een fatsoenlijke prijs, die ‘gewoon’ verlicht.

  6. @Het.Draakje: maakt niet uit, niet iedereen hoeft dat ook te zijn. Witte leds worden echt al een hele tijd gemaakt, maar dat maakt ook niet uit.

    Veel mensen zien als nadeel dat zon ledlamp maar 1 kleur heeft, mensen vinden het vaak te kil of anderen weer juist te geel. Voordeel van de hue is dat de kleur hiervan naar smaak is in te stellen. Dus in dat opzicht is de andere lamp gewoon erg beperkt in zijn mogelijkheden en daarom zal de prijs ook lager zijn. En ik snap dat niet iedereen een disco probeert na te bootsen, maar voor sfeerverlichting kan het zeer leuk zijn.

  7. Zouden ze ze niet met kleine fitting kunnen maken?

  8. Dit is allemaal al achterhaald. Waarom een hub? Ik snap niet dat die HUE en GE gaan verkopen.
    Verschillende lampen voor verschillende sferen?
    Neem gewoon LIFX : 1 lamp , alle kleuren, inclusief 10 tinten wit, WIFI dus geen HUB, stroboscoop en disco mode voor feestjes.. Klaar toch ?

  9. Slecht begin: Edison was niet degene die de gloeilamp bedacht. Hij was wel degene die er een commercieel succes van wist te maken.

  10. Origineel geplaatst door mlb
    @Het.Draakje: maakt niet uit, niet iedereen hoeft dat ook te zijn. Witte leds worden echt al een hele tijd gemaakt, maar dat maakt ook niet uit.Veel mensen zien als nadeel dat zon ledlamp maar 1 kleur heeft, mensen vinden het vaak te kil of anderen weer juist te geel. Voordeel van de hue is dat de kleur hiervan naar smaak is in te stellen. Dus in dat opzicht is de andere lamp gewoon erg beperkt in zijn mogelijkheden en daarom zal de prijs ook lager zijn. En ik snap dat niet iedereen een disco probeert na te bootsen, maar voor sfeerverlichting kan het zeer leuk zijn.

    Idd, ik heb de helft van mijn verlichting vervangen door hue’s, normaal zijn ze gewoon wit (soms wat geler, soms wat witter). Af en toe een kleurtje op een lamp voor de sfeer. Nu kleurt toevallig heel mijn huis oranje omdat ik ze vandaag echt allemaal daarop ingesteld heb 😀 .

  11. Voor Hue-gebruikers is er ook een goedkoop alternatief: Living Whites van Philips, kosten iets van 18 euro en zijn met een trucje aan de Hue hub te hangen.

  12. Origineel geplaatst door Het.Draakje: @Bitje: Neen, je kan inderdaad een witte ledlamp niet vergelijken met een rgb lamp.

    De witte lamp is beter toepasbaar (tenzij je thuis een disco inrichting hebt) en witte leds zijn veel duurder dan gekleurde leds. 100 rode leds kosten Euro 2,75. Witte leds (per 100) Euro 18,-

    Dat philips product is meer een gadget en die lamp van GE is een goed gebruiksproduct.

    Hopelijk komen ze gauw beschikbaar in Nederland.

    Klaarblijkelijk heb jij geen hue lampen … Het wit van de hue is super!!! Ik heb zelfs al een hue lamp hangen op een werkplek vanwege het mooie wit deze lamp kan geven, en daarbij, binnenkort komen er witte hue lampen(die echter wel “warmer” geregeld kunnen worden, (dan is het prijsverschil gelijk een stuk minder) en ik ben benieuwd of GE aan de service van Philips kan tippen!

  13. Origineel geplaatst door mlb
    @Het.Draakje: Okee, jij hebt absoluut geen kaas gegeten van elektronika en je weet dus ook niet van welke leds de hue lampen gebruik maken. Daar zitten namelijk geen rode leds in! De hue lampen zijn daarnaast absoluut te vergelijken en niet alleen maar als gadget! Ze kunnen ook verschillende tinten wit aannemen en zijn gewoon veelzijdiger dan de amerikaanse concurrent. Ze zijn dus zeer goed bruikbaar! Alleen de prijs is anders maar daar is het product ook naar.

    Herstel, in de hue lamp zitten meerdere LED’s waaronder ook rode ..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.