Reacties voor: Gelekte instructievideo’s laten zien hoe Apple je iPhone en Mac repareert

Bedoeld voor intern gebruik
Er zijn interne video's van Apple gelekt waarin uitleg gegeven wordt over hoe ze reparaties bij de iPhone en Mac uitvoeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Download het maar morgen of over een uur is het offline.

  2. Dan heb je wel een pressureroller nodig om een accu terug te plaatsen in de iPhone X.

    Zelf ook wel eens onderdelen vervangen in de iPhone. Maar dan moet je geen verborgen barstjes in het scherm hebben zitten. Want dan wordt het repareren ineens een heel stuk duurder. 1 kleine buiging maken in de accu en het begint hij al te roken.

    Zolang mijn apparaten in de garantie zitten laat ik het liever repareren door de repair service van Apple

  3. hmm, die video’s staan trouwens al een maand online zie ik…. maar wat mij opvalt, bij elke reparatie van de iPhone’s moeten de schroefjes weggegooid worden…. en nieuwe worden geïnstalleerd…??? waarom vraag ik mij af? zou Apple zulke goedkope schroefjes inkopen dat ze ze of niet vertrouwen voor hergebruik of bang zijn dat medewerkers ze breken bij reparaties…

  4. @David Wouters: Die schroefjes zullen zijn voorzien van een thread locker. Dit om te voorkomen dat ze lostrillen. De oude schroefjes, die locker is al uitgewerkt… Daarom nieuwe schroefjes.

  5. Waarom hebben ze een touw aan hun polsen?

  6. Origineel geplaatst door Jamin
    Waarom hebben ze een touw aan hun polsen?

    Om te voorkomen dat de apparatuur beschadigd raakt door statische electriciteit

  7. @Jamin: dat is omdat ze in de iJail zitten…

    Nee, flauw 😉 Is om statische electriciteit weg te geleiden denk ik.

  8. Voor statische elektriciteit, zo gaat je toestel duizenden schakelingen langer mee en verbeterd de prestaties van je toestel. Doet de medeweker dit niet dan riskeert deze een schorsing met onmiddelijke ingang. En gaat ook je toestel minder lang mee. Is verplicht te gebruiken als je met elektronica componenten omgaat.

  9. Origineel geplaatst door David Wouters
    hmm, die video’s staan trouwens al een maand online zie ik…. maar wat mij opvalt, bij elke reparatie van de iPhone’s moeten de schroefjes weggegooid worden…. en nieuwe worden geïnstalleerd…??? waarom vraag ik mij af? zou Apple zulke goedkope schroefjes inkopen dat ze ze of niet vertrouwen voor hergebruik of bang zijn dat medewerkers ze breken bij reparaties…

    Dit is omdat ze Locktite gebruiken. Dit is een soort lijm op de schroeven. Naast dat ze beter vast zitten, kunnen ze op deze manier zien wanneer iets is opengemaakt door een derde partij. Heeft dus niks met de kwaliteit van de schroeven te maken 🙂

  10. @David Wouters: Die schroefjes zijn zo klein dat na het terugschroeven de schroefjes bijna niet meer weer los te schroeven zijn (kop schroef slijt). Daarbij zit er ook een blauwe laag op de schroef waaraan de reparateur kan zien dat het apparaat door ongeautoriseerde iemand is open is gemaakt. (Dus weg garantie) Daarom worden er dan nieuwe schroeven met een blauwe laag terug geplaatst zodat er nog garantie op het apparaat blijft.

  11. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Download het maar morgen of over een uur is het offline.

    🙏🙏🙏

  12. …oftewel: “Don’t do this at home” just do not!!🤪

  13. (Red.) De filmpjes zijn inmiddels offline gehaald.

  14. (Red.) Nieuw YouTube-account toegevoegd die de video’s opnieuw geüpload heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.