Reacties voor: Vermoedelijk toch geen nieuwe 4-inch iPhone in 2015

Volgens Ming-Chi Kuo komt er dit jaar géén nieuwe 4-inch iPhone, maar wordt de iPhone 5s het budgetmodel van Apple. Er moet dan wel NFC in komen.
Sander Kleijn -

Reacties: 26 reacties

  1. Ongelooflijk eigenlijk hè? De iphone 5S het budgetmodel. Heb zelf een iphone 6 en erg tevreden, maar vind de 5S nog steeds prachtig!

  2. Ik heb nog geen iPhone maar ik wil er wel heel graag een, de 5C ziet er heel vrolijk uit , het is jammer dat ze alleen de 8 gigabite verzie nog hebben. De prijsverlaging van de 5S zou gunstig worden van prijs, maar toch de kleuren van de C is vrolijk en mooi, daarom hoop ik op de 6C want ook al is het duurder je heb dan wel meer opslagruimte. Maar een Grotere iphone lijkt me ook fijn maar dan zou ik willen wachten op de 6s , 6s plus of 6c. Ik weet niet welke ik moet kiezen. Mijn huidige smartphone is de “Samsung galaxy young”. Heeft iemand nog tips?

    ik ben in September jarig , misschien handig om te weten in verband met de release.

  3. Geweldig dat de 5s nog zo goed verkoopt. Design is mooi, zie ook geen reden om deze te vervangen door een nieuwe generatie 4-inch iPhones. Ben verder nog zeer tevreden met mijn 5s.

  4. De verschil tussen 6 en 5s is zeer klein.. De 6 had het upgrade niet verdiend om van 5s over te stappen in tegen deel de oudere bij de oudere iPhones was de verschil in de chip groot genoeg om over te stappen.. iPhone 6 is just bigger!

  5. Nu Apple met de iPhone 6 een 4,7 inch scherm heeft heb ik de overstap enkele weken gemaakt want 4 inch is voor een smartphone toch wel wat klein aangezien je deze ook gebruikt voor mobiel internet, navigatie enz enz.

  6. @Kees:Ben ik het niet mee eens. Vooral naar de 6 plus is een grote stap vooruit vanaf de 5s.
    Sowieso denk ik dat het het waard is om over te stappen. Maar inderdaad niet noodzakelijk.

  7. De term ‘budgetmodel’ is bij Apple vaak maar relatief. Echter, ik vind de iPhone 5s nog steeds een prachtig en geweldig toestel, dat ook qua snelheid nog steeds heel goed mee kan. Persoonlijk zie ik dan ook geen reden om een iPhone 6 (Plus) aan te schaffen. Wellicht dat de komende iPhone 6s (Plus) deze aanleiding wél zal geven.

    De laatste paar generaties iPhone overziend, vind ik sowieso dat de s-variant (4s en 5s) ten opzichte van hun voorganger veel verbeteringen en vernieuwingen met zich mee brachten, terwijl de opvolgers ervan (5 en 6), op een nieuw uiterlijk na, voorzien waren van veel minder verbeteringen en vernieuwingen. Zo werd met de iPhone 4s onder meer SIRI geïntroduceerd en was de A5-chip qua prestaties een grote verbetering ten opzichte van de A4-chip. Ik vind in dat opzicht dat de iPhone 5 ten opzichte van de 4s relatief minder vernieuwingen voor de dag legde. De 5s was echter weer een enorme stap vooruit (veel snellere chip, twee chips, Touch-ID en een flitser die verschillende kleuren licht kan genereren).

  8. @Kees: Ik kom ook van een 5s. Koop overigens alle lichtingen, maar dat terzijde. Maar heb nu een 6 en die is wel degelijk sneller. Bij een hoop apps behoorlijk sneller. Buiten het grotere scherm (heb de 4.7 variant) echt wel weer een ‘verademing’. Had laatst weer een 5s in m’n handen en het is net of je 4 generaties teruggaat qua gevoel en scherm. Ik wil niet weten wat 6 plus bezitters meemaken als die een 5 vasthouden. Denk dat ze er een bandje omheen plakken en ‘m als watch gebruiken.

    Maar qua gebruik navigatie/multimedia kan 4 inch echt niet meer. 4.7 is dan wel het minimale. Het minimale minimale. Want ik zou dan zeggen 5 inch maar aangezien Apple doet waar ze zelf zin in hebben en wij geen keus hebben, is 4.7 het minimale denk ik qua gebruik.

    Maar zolang je een 5s hebt een geen floes of weet ik het om een 6 te kopen blijven gebruikers van een 5(s) volhouden dat ze genoeg hebben aan die 5. Totdat ze een 6 kunnen bemachtigen etc etc.

    Ik heb een 65 inch Smart TV. Geloof me, dit went zo snel dat je weer groter wil. Maar heb je een 40 thuis en geen knaken voor een 65, dan is die 40 prima. Want ik doe er toch weinig mee. Veel gehoorde kreet waar ik altijd om moet lachen. Totdat je een 65 koopt. Dan kan een 40 echt niet meer hoor. Hoor je t ze zeggen? Ik wel.

  9. Origineel geplaatst door Le0
    Maar zolang je een 5s hebt een geen floes of weet ik het om een 6 te kopen blijven gebruikers van een 5(s) volhouden dat ze genoeg hebben aan die 5. Totdat ze een 6 kunnen bemachtigen etc etc.

    Ik heb een 65 inch Smart TV. Geloof me, dit went zo snel dat je weer groter wil. Maar heb je een 40 thuis en geen knaken voor een 65, dan is die 40 prima. Want ik doe er toch weinig mee. Veel gehoorde kreet waar ik altijd om moet lachen. Totdat je een 65 koopt. Dan kan een 40 echt niet meer hoor. Hoor je t ze zeggen? Ik wel.

    Wat een onzin reactie over geen floes voor de iphone 6. Als ik wil koop ik er morgen twee of zo. Echter is het formaat van de 5(s) goed. Zeker in de broekzak. Veel handzamer dan de 6 met zijn 4,7 inch. Natuurlijk is het grotere formaat scherm veel fijner met navigeren en internetten. Maar dat is natuurlijk niet het enigste waarvoor je een gsm hebt…

  10. Ik ben van de 5s naar de iphone 6 gegaan. 2 maandjes gebruikt endan toch voor de 6 plus gekozen. Was wel wennen in het begin. Als ik de 6 ik men handen pak voelt dit egt klein aan het zelfde als bij een 5s . Heb overlaast nog een iphone 4s in men handen gehad. Zou die wel als een ” watch ” willen gebruik. Ik keer zeker niet terug naar de 4 inc schermen

  11. Origineel geplaatst door flupke
    Wat een onzin reactie over geen floes voor de iphone 6. Als ik wil koop ik er morgen twee of zo. Echter is het formaat van de 5(s) goed. Zeker in de broekzak. Veel handzamer dan de 6 met zijn 4,7 inch. Natuurlijk is het grotere formaat scherm veel fijner met navigeren en internetten. Maar dat is natuurlijk niet het enigste waarvoor je een gsm hebt…

    Ga de 6 nou maar gebruiken en dan snap je het beter. De 6 is niet zoveel groter. Maar gebruik ‘m een week en je weet beter.

    En nogmaals het prima vinden zo terwijl je even wat anders kan kopen omdat het kan. Doe dat dan ook. Bottomline is dat het gros roept het prima te vinden zo omdat ze aan een abo vastzitten waar ze geen kant mee op kunnen of om financiële redenen. Het gros he. Dat betekent niet iedereen.

    Maar als multimedia-gebruik je lief is, dan is een 5 echt een no go. En waar gebruik je m verder voor? Bellen? Ja want lekker klein in gebruik. En dan zitten ze 8 uur per dag op hun werk aan een toestel vast met snoer of een dect de grootte van een baksteen. Mooi verhaal.

    En ik wil niet zuigen oid hoor. Maar ik word moe van mensen die alles kunnen kopen maar het niet doen. Succes met je abo nog een jaar icm je 5s.

  12. Veel sneller? A8 chip is maar 20% sneller dan de A7 kijk maar naar de iPad mini heeft niet eens een chip upgrade gekregen terwijl een iPhone 5s meer scoort in de benchmark. Je bevestigd met de rest van je tekst dat iPhone 6 en de 6 plus alleen gemakkelijker te gebruiken zijn in verband met de nieuwe scherm en dat noem ik dus just bigger…

    Maar goed ik gebruik zelf een iPhone 6 dus ik snap je reactie niet met betrekking tot niet kunnen bemachtigen.. Wees eerlijk hij is te groot en voelt niet prettig in je broek zak. Nogmaals is de upgrade van 5s niet waard! …

  13. @Le0: Zucht, flupke kan de echo wel aanzetten: wat een onzinreactie – opnieuw.

    Één tip: als je zulke grote schermen nodig hebt om alles nog te kunnen zien, ga dan als de gesmeerde bliksem naar een oogarts. Je hebt vast een ernstige oogafwijking en heel hard een (nieuwe) bril nodig… Ik kan het weten, heb min dertien en zou zonder bril of contactlenzen ook een 65″ scherm nodig hebben 😉

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. @Pieter: Dat is het hele verhaal. Niet noodzakelijk.. Had je een iPhone 5 of lager of kom je van Android af? Bammm welkom in de hel:d

  16. @Le0: Wat een vermoeiende vent ben jij, eerst lopen pochen dat je alle generaties iPhone koopt en vervolgens, zonder goede onderbouwing, iedereen die een formaat telefoon wil die normaal in je broekzak past, afschieten met de onderbouwing dat je eigenlijk alleen kan bellen met een 4 inch smartphone.
    Daarna een voorbeeld aanhalen over een tv, waar ben je dan mee bezig, weer opscheppen of niet? Wauw jij kan een 65″ tv betalen, respect man! Ik hoop dat je ervan geniet!
    Ook het formaat tv ligt persoonlijk, maar waarschijnlijk vind jij iedereen een loser die 43″ of kleiner heeft, ongeacht de afstand waarvan je kijkt.
    Je auto zal ook wel over the top zijn, iets wat mijn idee bevestigt over het formaatje wat je in de broek zal hebben hangen…
    On topic:
    Ik hoopte op een 6c van 4″ met onder de kap een iPhone 6, jammer, maar ik wacht dan wel op de 7 mini oid

  17. Origineel geplaatst door Le0
    En ik wil niet zuigen oid hoor. Maar ik word moe van mensen die alles kunnen kopen maar het niet doen.
    Wat maak jij je hiermee belachelijk zeg! Omdat mensen iets KUNNEN kopen moeten ze het ook maar DOEN?? In wat voor wereld leef jij eigenlijk??

  18. @Le0: Beetje neerbuigend over de iPhone 5, moet ik zeggen. Ik gebruik hem nog steeds naar tevredenheid en moet er niet aan denken een semi-iPad op mijn racefietsstuur te hebben.

    Dat Apple niet met een kleinere iPhone zou komen, vind ik overigens wel aannemelijk. Dat zou teruggaan in de tijd betekenen en is ook niet in overeenstemming met de schermen van concurrenten van Apple.

  19. allemaal goed en wel die “instap” 5S; maar dan hopelijk niet enkel in 16gb !!!!!!!

  20. Ik ben van iphone 5 naar 6 gegaan, maar wil eigenlijk ook terug naar 4 inch. Ik bel vrijwel niet, en gebruik de iphone echt super veel, maar mis dus de éénhands bediening mét goede grip en houvast vd 4inch iphone. Ik kan alleen de snelheid vd ip6 niet meer missen. Iphone 7 mini dan maar.

  21. @Brains: Ik heb ook lang zitten twijfelen om een nieuwe iPhone 6 te halen, maar het formaat van de 6 (en al helemaal de 6 Plus) heeft mij doen besluiten om de 5s te kopen (weliswaar 2e hands) en ik heb er nu weken later nog steeds geen spijt van. Ik heb m voor 300 gekocht met 32GB en zo’n fijne upgrade van mijn 4s (die nog op 7.1.2 draaide).

    Ik vind de compactheid van de telefoon erg fijn in gebruik (kleine handen) en ook op fiets bijv.

    Ik heb in het verleden ook even een 4.7inch Samsung Galaxy Nexus gehad en ben na een half jaar toch weer terug gestapt naar de 4s 1,5 jaar geleden. Ik fiets ook van/naar werk en dan vind ik het wel zo fijn dat ik mijn telefoon in mijn broekzak kan doen zonder moeilijk te gaan fietsen of moet vrezen voor schade aan de telefoon. Dit heb ik toentertijd met mijn Samsung uiteindelijk ook niet gekund (wel geprobeerd), maar te groot en zodoende in tas stoppen en telefoontjes missen e.d.

    Ik hoop nog erg lang met de 5s te doen en dat deze ook nog lang in de verkoop blijft (met 32GB of hoger) mocht die van mij het ooit begeven. Daarnaast zou het echt fijn zijn als er dit of volgend jaar toch echt een compact 4inch iPhone model uit zou komen als opvolger van de 5s.

    Series/films kijk ik zo nu en dan op de iPad mini2, maar meestal stuur ik ze naar mijn Chromecast om op mijn 40inch tv te kijken die echt groot zat is.

    De eerdere reactie dat mensen negatief spreken over grotere iPhones of tv’s heeft niks met ‘bashen’ of geld gebrek te maken, soms is kleiner mooier en vooral praktischer in mijn geval althans zeker. Ik hoef niet een tv als mega schilderij in mijn woonkamer. Het blijft ook een kwestie van smaak. Daarom zou het ook mooi zijn als Apple alle drie de formaten blijft aanbieden.

  22. Origineel geplaatst door Disneyparkfan
    Ik heb nog geen iPhone maar ik wil er wel heel graag een, de 5C ziet er heel vrolijk uit , het is jammer dat ze alleen de 8 gigabite verzie nog hebben. De prijsverlaging van de 5S zou gunstig worden van prijs, maar toch de kleuren van de C is vrolijk en mooi, daarom hoop ik op de 6C want ook al is het duurder je heb dan wel meer opslagruimte. Maar een Grotere iphone lijkt me ook fijn maar dan zou ik willen wachten op de 6s , 6s plus of 6c. Ik weet niet welke ik moet kiezen. Mijn huidige smartphone is de “Samsung galaxy young”. Heeft iemand nog tips?

    ik ben in September jarig , misschien handig om te weten in verband met de release.

    Vergeet niet dat je natuurlijk ook gewoon kleurrijke hoesjes hebt als de 5C het niet helemaal is.
    Nieuwe iPhones komen rond September vaak uit dus dat zou een prima timing zijn!

  23. Heb de 6 en 6 plus in me handen gehad , maar vond het niks. Voor mij veel te groot. Gebruik nog steeds mijn iphone 5 .En als ik me oude iphone 4 weer eens op pak , zou ik die nog liever gebruiken dan de iphone 5 . Helaas is de 4 nu echt wel te zwaar veroudert

  24. Ik hoop dus eigenlijk heel erg op een 4,3″ iPhone :/

  25. @Ron2010: Ik denk dat het nu het bijna mei is niet meer zo interessant is om een iPhone 6 of 6Plus te kopen, aangezien in september de upgrade voor deze toestellen komt. 1GB RAM stelt voor de huidige toestellen gezien de prima afstemming van IOS geen probleem, maar na de release van IOS 9 en zeker ook omwille van de toekomstige ontwikkelingen naar zwaardere websites en software is 1GB wel té karig voor mij. Maar ieders behoefte verschilt natuurlijk.

  26. Ik krijg binnenkort de iphone 4. En het kan me niet schelen hoe oud hij is, hij schijnt nog steeds prima te werken. Al vind ik het formaat wel jammer, ik houd van grote telefoons. Ik kreeg deze gratis aangeboden, alleen nog even nieuwe sim erbij kopen. Wat heb ik te verliezen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.