Snapchat onderzoekt locatiefunctie voor fotospeurtochten

De makers van Snapchat werken aan een locatiefunctie voor foto's, waarmee je gps-speurtochten kunt bedenken voor vrienden.

snapchat-appSnapchat heeft nagedacht over een nieuwe fotofunctie, waardoor je een afbeelding alleen op een specifieke locatie kunt openen. Dit blijkt uit een nieuw patent van Snapchat. Met de nieuwe functie stuur je vrienden er op uit om naar een bepaalde plek te gaan, zodat ze kunnen zien wat je precies hebt toegestuurd.


Snapchat vroeg in november 2014 een patent aan voor de locatiefunctie. Inmiddels is deze aanvraag openbaar gemaakt, waardoor we allemaal een idee krijgen van de werking. De Snapchat-app zou je geolocatie in combinatie met de positie van je iPhone gebruiken om sommige foto’s te ontgrendelen. Hierdoor moet je de iPhone naar boven richten op de betreffende locatie om de afbeelding te bekijken. Dit kan worden gebruikt voor vergrendelde foto’s verstuurd door vrienden, maar ook voor algemene afbeeldingen. Zo kun je in een kerk alle openbare Snapchat-afbeeldingen van anderen zien.

Snapchat locatiefunctie fotojacht

Op het moment bevat Snapchat al locatiefuncties, maar deze worden alleen gebruikt voor filters. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld een Disney-filter op een foto plakken als je in Disneyland bent.

Het is nog de vraag wat Snapchat met de locatiefunctie wil doen. Mogelijk wordt hij in een toekomstige update toegevoegd, maar er bestaat ook een kans dat hij nooit wordt toegevoegd. Wellicht heeft Snapchat na de patentaanvraag het idee laten varen, om zich te richten op andere opties.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 april 2015 om 19:26
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.