Reacties voor: Geen multitasking, rotatieslot en homescreen-achtergrond voor iPhone 3G

De iPhone 3G krijgt met iOS 4.0 niet de beschikking over multitasking, het rotatieslot en een homescreen-achtergrond.
Elger van der Wel -

Reacties: 77 reacties

  1. Even de bestanden aanpassen en dan gaat het wel 😀 !

  2. Multitasking snap ik nog wel, dat is zwaar en op de 3G trekt het heel je batterij leeg. Maar een rotatielock had ik toch wel verwacht dat ze die er ook op zouden doen!

  3. Origineel geplaatst door NnN
    Even de bestanden aanpassen en dan gaat het wel !

    Hoe dan?

  4. Dat is lullig, aan de andere kant, goed excuus om naar de nieuwe iphone te gaan(zowel voor apple als de consument). Ach zo gek vind ik het eigenlijk ook niet, volgens mij zijn er een hoop android toestellen die niet meer kunnen updaten naar de nieuwere Android.

  5. Origineel geplaatst door Jorgos
    Origineel geplaatst door NnNEven de bestanden aanpassen en dan gaat het wel !Hoe dan?

    Geloof maar dat de dag nadat het uit is er 100 tutorials zijn om alles weer te omzeilen. Zullen ook wel jailbreak applicaties voor beschikbaar komen om dit toch mogelijk te maken. Daar twijfel ik niet over

  6. Origineel geplaatst door Jorgos
    Origineel geplaatst door NnNEven de bestanden aanpassen en dan gaat het wel !Hoe dan?

    Staat ergens op ipc uitgelegd. je moet gwn de split bestanden van de wallpaper en multitasking aanpassen. Daarna kan je gebruik maken van de functies.

  7. Uh, ben ik heel dom als ik vraag wat het rotatieslot is? Verder maakt het me niet zoveel uit. Ik heb nu een 3gs en heb me al op de intresselijst laten zetten bij de Belcompany.

  8. Waarom geen achtergrond?! Dat moet toch gewoon te realiseren zijn voor de 3g?! Zo irritant! Jammer!

  9. Hoe zit het met de ipodtouch 2g? Hetzelfde als iPhone 3g?

  10. Dat het teveel batterij trekt is een non-argument, daar de Appa in het geheugen worden geplaatst en vrijwel niet actief draaien. Er is iig wel te weinig geheugen voor. Maar er zal straks vast een jailbreak app zijn die het unlockt, zodat je in ieder geval de rotation lock kan gebruiken en de iPod knoppen kunt gebruiken.. Maargoed, ik stap toch over op de iPhone 4, dus t maakt me niet zoveel uit! 😉

  11. Wat is dat nou weer voor onzin!
    Multitasking, ok. Maar voor de rest…

    Wat een onzin, zelfs nu ik hem gejailbreak heb kan het, waarom officieel niet?

  12. @Tim Verhoeven: Niet alleen de batterij is een issue maar vooral de processorkracht / geheugen van de iPhone 3G. de 3G gaat het gewoon niet goed kunnen trekken, waardoor de iphone traag en onstabiel gaat worden

  13. @Jorgos: met een jailbreak kun bij enkele essentiële bestanden, over het algemeen plist bestanden, die kun je aanpassen en daarmee die functionaliteiten “unlocken”. Komen vanzelf wel tutorials over.

  14. Origineel geplaatst door Coelers
    het slot kan het automatisch kantelen van het scherm tijdelijk worden geblokkeerd.

    Eh sorry… Maar Ja! Want het staat er direct na: “het slot kan het automatisch kantelen van het scherm tijdelijk worden geblokkeerd.”

  15. Origineel geplaatst door Edo
    @Jorgos: met een jailbreak kun bij enkele essentiële bestanden, over het algemeen plist bestanden, die kun je aanpassen en daarmee die functionaliteiten “unlocken”. Komen vanzelf wel tutorials over.

    die bestaan dacht ik al 🙂

  16. “De knop hiervoor is echter onderdeel van de multitasking-tray, die logischerwijs niet beschikbaar komt op het toestel”

    Dat zegt helemaal niets die tray kan er alsnog zijn, zitten ook de controls voor itunes op…

  17. nieuwe redsnow bied multitasking en achtergrond aan tijdens jailbreak voor 3g. werkt perfect.
    rotatie lock nog niet.

  18. gaat je sim lock weer op slot na installatie ios4 ??
    heb een 3gs met alleen sim lock verwijderd.

  19. @Coelers:
    Domme vragen bestaan niet.

    Het rotatieslot zorg ervoor dat de iPhone niet automatisch schakelt tussen landscape en portrait modus als je het toestel kantelt.
    De iPad heeft hier een fysiek knopje voor.
    Kan bijvoorbeeld handig zijn als je op je zij in bed ligt en je wilt portait mode houden.

  20. Jammer van die rotatieslot :S

  21. Weet iemand of er bij de bleutoothfunctie rsap ondersteuning komt??

  22. Origineel geplaatst door Coelers
    Uh, ben ik heel dom als ik vraag wat het rotatieslot is? Verder maakt het me niet zoveel uit. Ik heb nu een 3gs en heb me al op de intresselijst laten zetten bij de Belcompany.

    Ik citeer even voor de rest van dit soort mensen: ” Met het slot kan het automatisch kantelen van het scherm tijdelijk worden geblokkeerd.” (Regel 10 & 11)

  23. Ik blijf mooi op 3.1.3. Met jailbreak hangen. Ik zie geen redenen om naar 4.0 te gaan.

  24. Echt pure onzin om dat niet in te bouwen op een of andere manier.

    Maargoed, 3G-gebruikers zijn meestal toch toe aan een iPhone 4.

  25. Grrr! En hoe zit dat met de iPod touch 2G?

  26. De 3G is tot vorige week of zo nog gewoon nieuw verkocht.
    Dus de meeste gebruikers daarvan zijn nog lang niet aan een iPhone 4 toe.

  27. Origineel geplaatst door Secret
    Ik blijf mooi op 3.1.3. Met jailbreak hangen. Ik zie geen redenen om naar 4.0 te gaan.

    Hmmm… is je eigen keuze maar ik zou toch overstappen naar iOS 4.0.

  28. @Mike:

    Helemaal geen onzin…Apple wil niet dat de iPhone 3g super traag wordt en dat het inbreuk doet op het imago van het bedrijf. Als je het zo graag wilt activeren jailbreak je deze maar. Steve weet dat je dan geen garantie hebt, dus kan je ook niet gaan zeuren achteraf.

    Ik ben wel met je eens dat 3g gebruikers toe zijn aan een iPhone 4.

  29. Ai… Da’s jammer. Ik dacht eindelijk SBSettings met pensioen te kunnen sturen en weer een wat snellere iPhone te krijgen…

  30. Ik heb zelf een iPhone 3g, maar ik vind het goed hoor dat niet alles beschikbaar is in iOS 4 voor de 3g. Ik ben al lang blij dat er zoiezo een update komt voor dat apparaat!

  31. Multitasking werkt niet eens op een JB 3G. Ik heb hier mijn 3G met een aangepaste .plist maar multitasking werkt niet zoals op de 3GS. Ja, je kunt 2 x home drukken en daar zie je de icoontjes van appjes die hebt geopend maar die moeten telkens opnieuw opstarten. De 3G kan dit gewoon niet aan: vergeet niet dat de 3GS dubbel zo veel werkgeheugen heeft als de 3G…

  32. Ik heb ook 3G, en ik kan er ook mee leven. iPhone is sowieso al heerlijk apparaat, ook zonder iOS4 is ‘ie super. Maar goed, sommige mensen willen altijd beter, meer, meer en beter 😉

  33. Ik heb IOS 4 GM op mijn 3G en ik kan alles gebruiken.
    Multitasking werkt prima, en mijn batterij is niet heel veel sneller leeg, tenminste je moet wel je apps sluiten als je ze niet meer gebruikt en niet open laten.
    Rotatie en ipod controls werken ook achtergrond homescreen had ik ook maar heb ik uitgezet omdat ik merkte dat mijn homescreen iets langzamer werd.

    Ik maak op mijn 3G gewoon gebruik van multitasking.

  34. Van die achtergrond en multitasking zal ik niet wakker liggen. Rotatielock is wel jammer want dat is wat ik nog vaak mis op de iphone. Zeker als je lekker op je zij in bed ligt ff op je iphone kijken dan moet je het scherm in de meest onmogelijke hoek houden om het niet te laten kantelen.

  35. Origineel geplaatst door Harp
    Multitasking werkt niet eens op een JB 3G. Ik heb hier mijn 3G met een aangepaste .plist maar multitasking werkt niet zoals op de 3GS. Ja, je kunt 2 x home drukken en daar zie je de icoontjes van appjes die hebt geopend maar die moeten telkens opnieuw opstarten. De 3G kan dit gewoon niet aan: vergeet niet dat de 3GS dubbel zo veel werkgeheugen heeft als de 3G…

    Bij mij werkt het wel gewoon met alle apple applicaties. 🙂
    Maar bijvoorbeeld niet met de nu applicatie maar dat komt omdat niet alle applicaties gebruik mogen maken van multitasking. (denk ik :P) Maar met de app store enz werkt het wel gewoon.

  36. Balen van het rotatieslot maar wel begrijpelijk!

  37. @Dennis zei op 10 juni 2010 om 14:15
    Multitasking op een 3G werkt helemaal niet met de GMC en een jailbreak. 2 x home drukken geeft wel het veld aan, maar apps moeten bijna allemaal opnieuw opstarten. GPS van Maps.app blijft bijvoorbeeld niet op de achtergrond draaien als je switcht naar een andere app. Er is verder ook nog geen enkele non-Apple app uit die multitasking ondersteund dus dat je zegt dat het prima werkt, kan sowieso niet kloppen…

  38. Ik heb mijn iPhone 3g gejailbreakt op iOS 4.0, en multitasking en de achtergrond aangezet, maar als ik meer dan 6 apps op multitasking open heb staan dan word de telefoon traaaaaaaaag… Dus snap het wel van Apple.

  39. @Dennis zei op 10 juni 2010 om 14:18
    Even goed kijken wat er precies op een 3GS gebeurt met multitasking. Wat werkt er dan precies bij jou wel? Heb jij een andere 3G dan wij? Nee, het werkt niet zoals op een 3GS: kijk maar eens naar de AppStore.app die crasht zelfs 9 van de 10 keer als je hem vanuit de multitaskvenster weer opstart.

  40. Bij mij slurpt IOS 4.0 mijn batterij van mijn 3G best wel snel leeg, heb ik het idee.

  41. Ik heb het zelf geprobeert bij 4.0 GM op mijn 3G. Vreemd genoeg zijn de Springboard achtergronden net iets te zwaar naar mijn mening. Maar multitasking inschakelen is prima te doen en levert geen vervelende vertragingen op (tot nu dan, na 2 dagen).

    Handig is ook dat je dan het rotatieslotje en iPod controls erbij hebt.

    Ik merk wel dat de meeste huidige apps multitasking nog niet ondersteunen. De ingebouwde apps wel.

  42. ik heb iOS 4 draaien op m’n 3G met multitasking en ik kan je vertellen dat hij erg traag word na het openen van een paar apps omdat iOS 4 die apps in je multitasking omgeving zet. De 3G heeft te weinig geheugen en processor kracht om mutitasking netjes te draaien.
    Rotation-lock werkt WEL gewoon prima op de 3G.

    Voor mij word het binnenkort een iPhone 4. Na bijna 2 jaar trouwe dienst van m’n 3G is het weer eens tijd voor een nieuwe.

  43. Het enige wat wel balen gaat zijn, als je niet naar de nieuwe IOS 4.0 gaat upgraden, dat er dan een heleboel nieuwe apps niet meer kunnen geïnstalleerd worden volgens mij omdat die de nieuwe IOS4 zullen vereisen. :/

  44. Ik heb het getest en er zit ook geen “persistent WiFi” op.
    (= is dat ie verbonden blijft met WiFi ook al slaapt ie)

  45. @Mattieshark zei op 10 juni 2010 om 14:46
    Er is dan ook geen enkele reden om straks niet naar 4.0 te gaan: het is een beter OS met meer functies!

  46. Wat?! niet eens een achtergrondje?! wtf is dat nou weer voor’n onzin.. zo extreem moeilijk kan dat toch niet zijn voor een 3G?! Ik kijk ineens een stuk minder uit naar iOS4 ~_~”

  47. @laurens:
    rotatie werkt wel:) mijn fout..

  48. Origineel geplaatst door Ikki
    kki zei op 10 juni 2010 om 13:45
    “De knop hiervoor is echter onderdeel van de multitasking-tray, die logischerwijs niet beschikbaar komt op het toestel”

    Dat zegt helemaal niets die tray kan er alsnog zijn, zitten ook de controls voor itunes op…

    Dat dacht ik ook. Het zou mogelijk zijn dat ze dit doen i.p.v. de pop-up die je nu krijgt voor de iPod-controls.

  49. Origineel geplaatst door luuk
    Origineel geplaatst door Ikkikki zei op 10 juni 2010 om 13:45 “De knop hiervoor is echter onderdeel van de multitasking-tray, die logischerwijs niet beschikbaar komt op het toestel”Dat zegt helemaal niets die tray kan er alsnog zijn, zitten ook de controls voor itunes op…Dat dacht ik ook. Het zou mogelijk zijn dat ze dit doen i.p.v. de pop-up die je nu krijgt voor de iPod-controls.

    Ja toch, lijkt mij logischer om het zo te doen dan om dingen te skippen die hij wel aankan omdat het grafisch niet uitkomt.

  50. even wachten op jailbraikje of zo komt goed…

  51. Ik snap al die opwinding niet. Er is een nieuw OS onderweg. Logisch dat oudere iPhones dit niet (volledig) trekken. Je vraagt met een ’90s Nokia-koelkast toch ook niet of er WiFi en GPS op zit?

  52. hoezo trek mijn 3G niet. oke multitasking dit ligt voor de hand (ivm CPU).
    maar achtergrond en Rotation-lock te zwaar voor 3G. KOMOP ……
    muziek luisteren en volume lage zetten is ook multitasking ….
    Woow zwaar hoor een achtergrond foto …… tis zo zwaar dat wij bijna een i7 CPU moten gebruiken

  53. @Kevin: De enige iPod touch die dit allemaal ondersteunt, is de 3g versie.

  54. Met alle respect, maar ik ontdek die tools gewoon net onderaan.

    Als je dubbelklikt krijg je multitask, dan zitten ze links, dus even naar rechts sliden. 🙂

  55. Maar wat gaat mijn 3G er sneller leeg van. 🙁

  56. wauw een rotatieslot, dat wist ik nog niet eens!

  57. @Harp: Multitasking werkt wel op de 3G net als op de 3GS. Het punt is echter dat de applicaties er nog voor aangepast moeten worden. Apple heeft de API voor developers vrijgegeven om dit toe te staan. De applicaties van Apple zelf die standaard op je telefoon staan werken al wel op de achtergrond.

  58. Origineel geplaatst door Dennis
    Weet iemand of er bij de bleutoothfunctie rsap ondersteuning komt??

    Moet je deze vraag in elk onderwerp stellen ?
    Heeft jouw vraag ook maar IETS te maken met het onderwerp ?

  59. Origineel geplaatst door Dannyy
    je moet gwn de split bestanden van de wallpaper en multitasking aanpassen. Daarna kan je gebruik maken van de functies.

    Dat komt alleen maar omdat de providers of makers geen update verzorgen. Elke telefoon android telefoon kan namelijk gewoon de nieuwste versie draaien zonder dat daar rare restricties aanzitten zoals bij apple het geval is.

  60. @mezelf

    ik moet er dan nog wel even bij vermelden dat je multitasking wel moet activeren uiteraard d.m.v. een jailbreak op de iPhone 3G

  61. Ik dacht waarom hij het niet deed. Ik ben tevens al mijn foto’s kwijt die ik heb gemaakt toen ik hem ging updaten.

  62. Origineel geplaatst door Danny de visser
    Ik dacht waarom hij het niet deed. Ik ben tevens al mijn foto’s kwijt die ik heb gemaakt toen ik hem ging updaten.

    Dan had je een kopie moeten maken.

  63. Ik ga het rotatielock wel erg missen op mijn 3G. Ik kijk namelijk erg uit naar Ibooks omdat ik nu ook regelmatig een book lees op iPone, dat is wel drama in bed als je schermpje steeds draait, dus hoop dat het lezen op ibooks wel te doen is zonder rotatie slot! Misschien alleen een rotatielock in de App iBooks? Misschien onzin suggesties maar het zou wel prettig zijn!

  64. Origineel geplaatst door OmeWillem
    Ik snap al die opwinding niet. Er is een nieuw OS onderweg. Logisch dat oudere iPhones dit niet (volledig) trekken. Je vraagt met een ’90s Nokia-koelkast toch ook niet of er WiFi en GPS op zit?

    Helemaal mee eens! al die mooie nieuwe functies vereisen gewoon meer power, wat de 3G simpelweg niet voldoende bezit. De ontwikkeling staat niet stil, sterker nog, het gaat in sneltreinvaart. Mensen vragen om meer functionaliteit, en dus geeft Apple daar gehoor aan, maar daar moet je uiteraard wel bepaalde dingen voor inleveren. de 1e generatie is al zo goed als verdwenen, en over een jaar of 2 zal dit met de 3G ook zo zijn.

  65. Wat een onzin van dat rotatieslot, dan zetten ze de knop toch ergens anders neer, of maken er een gewone aan/uit instelling van 😕

  66. Kun je multitasking ook uitzetten? Ik zie niet wat de toegevoegde waarde is van MT.

  67. Origineel geplaatst door Ramon
    Kun je multitasking ook uitzetten? Ik zie niet wat de toegevoegde waarde is van MT.

    Ik wel.
    Als ik Telegraaf.NL even verlaat om een mailtje te lezen en dan terug ga, dan wil ik terug komen in Telegraaf.NL waar ik de applicatie afsloot.

  68. @Joost:

    Yeah right, ik heb een 3G en ik ga gwn de iOS4 gebruiken en wachten op een jailbreak hiervan. Man 3G gebruikers hebben nog een perfect werkend toestel waarom zouden ze moeten wisselen naar een iPhone4?! heb je die prijzen al eens gezien (op de franse site kan je ze bekijken) €629 voor de 16GB en €739 voor de 32GB!!! Schandalig is het!!!! Waarom zoveel?! voor $199 dollar heeft een Amerikaan een iPhone4 waarom dan zoveel geld voor europa?! Hebben we dan echt de reputatie in Amerika dat ze denken van “het rijke westen betaalt wel 6 keer het dubbele van ons….”
    Echt waar Apple heeft supermateriaal van superkwaliteit maar waarom zijn de prijzen dan niet gewoon $ -> € omrekenen??? De 1e keer dat ik zóó teleurgesteld ben in Apple…. 🙁

  69. Weet iemand toevallig hoe je de rotatielock aan kan zetten, ik heb zojuist de iOS 4 voor mijn 3Gs alleen ik kan het niet vinden 🙁

    Edit:
    Al gevonden, open het multitaskingscherm, en schuif het naar rechts,

  70. @Stef VD: Ho ho ho. Die $199 is mét abonnement, de prijzen die jij noemt van meer dan €600 zijn voor een los simlockvrij toestel. Dat maakt het allemaal iets eerlijker…

  71. @Reüel:
    Dacht ik ook… Maar… ik heb een vriend in Frankrijk die de iPhone4 heeft besteld in een retailstore en hij is ook verplicht om een Frans abonnement (circa €20) af te sluiten en te tekenen bij afhaling van zijn iPhone… En idd als je een beetje Frans kunt is het enkel een microsim kaart die werkt en die kan je enkel met een abonnement verkrijgen…. :s dus onrechtstreeks zitten wij ook met dat abonnement vast. Tenzij we nog wat wachten en er gewoon vrije microsims op de markt komen zonder abonnement 🙂

  72. Slechte zaak, alles werkt behalve voor de iPhone 3G.

  73. @Arnold: Je moet eens google’n 🙂 daar kan je alles vinden over het unlocken van multitasking en wallpaper… 🙂 echt handig ik heb het gedaan en alles werkt zonder probleem… mss 2miliseconden trager dan normaal maar i dont care… 🙂 het werkt!!

  74. ik heb een ipod 3g. Is voicecontrol dan ook bij mij beschikbaar? Op de site staat niet dat deze niet beschikbaar is maar ik heb ook nergens gezien hoe ik het dan moet installeren. Wie kan mij helpen ?

  75. @Jeffrey: Voicecontrol zou normaal gezien moeten werken op de iPod touch van de 3e generatie… zoniet kan je deze wel unlocken met een jailbreak maar wil je het legaal houden dan zou ik gewoon eens zoeken op je iPod bij instellingen > toegankelijkheid en dan voicecontrol…. ik denk dat het zou moeten lukken 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.