Geen multitasking, rotatieslot en homescreen-achtergrond voor iPhone 3G

De iPhone 3G krijgt met iOS 4.0 niet de beschikking over multitasking, het rotatieslot en een homescreen-achtergrond.

iPhone OS 4 b3 - rotation lockBezitters van een iPhone 3G krijgen met de introductie van iOS 4.0 over anderhalve week niet de beschikking over alle functionaliteit die de nieuwe firmware biedt. Apple maakte al direct bij de aankondiging op 8 april bekend dat een aantal functies niet beschikbaar zou komen voor 3G-gebruikers. De belangrijkste daarvan is multitasking.

Doordat multitasking straks niet gebruikt kan worden op de iPhone 3G, krijgen de gebruikers ook niet de beschikking over het rotatieslot. Met het slot kan het automatisch kantelen van het scherm tijdelijk worden geblokkeerd. De knop hiervoor is echter onderdeel van de multitasking-tray, die logischerwijs niet beschikbaar komt op het toestel. Apple heeft het rotatieslot ook niet op een andere manier verwerkt in de iOS 4.0 voor de iPhone 3G.

Ook de mogelijkheid om een achtergrond voor het homescreen in te stellen zal niet aanwezig zijn in iOS 4.0 voor de 3G. Folders, iBooks, iAds, één inbox voor alle e-mail, het Game Center, enterprise-functionaliteiten en nog veel meer nieuwe functies zullen wel gewoon naar de iPhone 3G komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2010, 13:26
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen homescreen, ios 3, iPhone 3G, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.