Scherm van iPhone 4 breekt gemakkelijk?

iFixYouri zegt dat het scherm van de iPhone 4 gevoelig is voor breken. Na driemaal vallen breekt het glas wel degelijk, terwijl het juist extreem sterk zou moeten zijn.

iphone-gebroken-schermHet scherm van de iPhone 4 is veel sterker dan die van voorgaande iPhones. Het glas is chemisch versterkt, waardoor het volgens Apple 30 keer sterker dan plastic is geworden. Maar volgens iFixYouri breekt het glas van de iPhone 4 wel degelijk wanneer je deze laat vallen op een hard oppervlak. Omdat de achterkant ook van glas is gemaakt heb je voortaan aan beide kanten kans op glasbreuk. Apple liet in een filmpje zien dat je het scherm van de nieuwe iPhone zeer sterk kunt buigen. Maar volgens de reparatiedienst gaat het erom hoe goed het glas schokken en plotselinge klappen kan opvangen.

Nu weten we natuurlijk niet of iFixYouri over originele onderdelen beschikt. De iPhone die ze voor de test hebben gebruikt is niet compleet: het is een lege behuizing zonder circuitboard. Bij de nieuwe iPhone ligt het glas bovenop de aluminium rand en vangt daardoor de eerste klappen op. Bij de iPhone 3G/3GS werd het display rondom nog beschermd door de metalen rand.

iFixYouri gooide de iPhone van een hoogte van iets meer dan één meter (3,5 ft) op een harde vloer. Bij twee keer vallen was er nog niets aan de hand, maar bij de derde keer brak het glas.

iphone scherm iphone 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2010, 14:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen display, google glass, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.