Reacties voor: Geen lichtgevend logo op nieuwe MacBook: einde van een tijdperk

Tijdens het Apple Watch Event kondigde Apple ook een nieuwe 12-inch Macbook aan. Maar waar is het lichtgevende Apple-logo op de achterkant gebleven?
Joris Kersten -

Reacties: 34 reacties

  1. Boeien.. Gaat me echt niet om een lichtje op de achterkant..

  2. Dat was het eerste wat mij opviel tijdens de Keynote, geen lichtgevend logo mee ;'( RIP mac

  3. Erg jammer, merkte ik meteen op tijdens de keynote. Het lichtgevend logo was een soort van troef die de macbook had… Voor velen gaat dit (hoe onnozel het ook klinkt) een doorslaggevende reden zijn om toch te grijpen naar een Air of een Pro! Maar Apple had nooit zo’n dun display kunnen ontwerpen als ze de logo hadden gehouden πŸ™‚

  4. Aan de ene kant jammer. Maar dit is wel erg stijlvol en hiernaast ziet een MacBook met lampje er toch meteen enigszins ouderwets uit.

  5. Zonde. Ik begrijp natuurlijk waarom, maar toch……

  6. Boos πŸ™

  7. Ook helaas geen MagSafe meer. Wordt oppassen geblazen met kabels…

  8. Heel jammer. Het lichtgevende logo was een icoon. Je kon overal snel een MacBook herkennen. Bij de Starbucks, op tv en zelfs bij de presentaties van Microsoft.

  9. Opvallen? Vaak werden de apple logo’s afgeplakt als ze in de media terrecht kwamen. Ik denk dat een afgeplakte macbook gold nogsteeds erg opvalt.

  10. Erg jammer inderdaad, zag er altijd leuk uit in de collegebanken al die oplichtende appeltjes. Gelukkig geven ze nog wel licht op de Pro en Air πŸ™‚

  11. De vraag is natuurlijk of ze er helemaal vanaf stappen of dat dat alleen voor dit specifieke type is.
    Van de verschillende types Macbook is dit wel de meest iPad/Macbook hybride van de lijn en daarom misschien meer in de richting van de iPad getrokken kwa design.

  12. Door een dun scherm krijg je al snel problemen als te zien is op de volgende foto

    Het lichtgevende apple logo is een gimmick en hoeft van mij niet zo.

  13. Mooizo, het had namelijk helemaal geen toegevoegde waarde.
    Misschien leuk voor die paar mensen die zogenaamd willen patsen dat ze Apple spul gebruiken, maar ik wil gewoon een macbook omdat IK het een fijn ding vind en niet om de rest van m’n omgeving te laten weten dat ik zo’n ding heb.

    Veel subtieler en discreter dit, kudo’s voor Apple

  14. Ik vind het heel erg jammer maar niks aan te doen ik ben van plan om deze MacBook te gaan kopen voor als ik reis ga vraag me alleen af met zo dun scherm of hij nog wel tegen een stootje kan

  15. Jammer, het was een heel leuk ‘detail’. Maar och: dit is wellicht de mooiste laptop ooit gemaakt: ik ben helemaal weg van dit design.

  16. Erg jammer. Wel mooi ding!

  17. Heel goed!
    Als ik in de zon zit te werken en hij schijnt op de achterzijde van mijn MB Pro, dan heb ik een lichte vlek in het midden van mijn scherm. Er dwars doorheen dus.

  18. O, jee!
    Ik heb altijd gehoopt op een lichtgevend Appletje achterop de iPhone, maar dat kunnen we nu dus wel helemaal vergeten….. πŸ™

  19. Langzaam maar zeker gaan de Macs steeds meer op de iPhones/iPads lijken, zowel qua hardware als qua software.

  20. Gooi dat logo er maar helemaal af wat mij betreft. Ik koop gewoon goeie spullen, en dat religieuze fanatisme rond een appeltje boeit me werkelijk niets.

  21. Jammer, ik vond het wel erg geestig om te zien dat 95% van de journalisten die bij de presentatie van die holobril van Microsoft (gaaf ding trouwens: waar blijft Apple?) aanwezig waren een laptop hadden met een oplichtend appeltje.

  22. Echt jammer. Dat oplichtende logo gaf het allemaal wel iets ‘iconisch’. Maar ja, de iMac heeft het nooit gehad (volgens mij) en daar hoorde je ook nooit iemand over.

    Verder is die nieuwe MacBook wel leuk, maar niet geschikt voor thuis gebruik. Stel je wil bedraad internet, een externe USB schijf o.i.d., je Wacom Intuos (wacom wifi dongle sucks!) en een apart groter scherm, dan mag je vervolgens weer in de buidel tasten om dit allemaal aan je nieuwe MacBook gekoppeld te krijgen, en vervolgens hangen er dan allerlei lelijke adapters aan je o zo mooie MacBook.

    Trouwens, waarom er geen UTP ingang zit in de laatste generatie MacBook Pro/Air is mij een raadsel. Zeker bij de Pro. WiFi is leuk, maar haalt het in de meeste gevallen echt nog niet bij bedraad internet.

  23. “Het lichtgevende logo werd ook jarenlang beplakt met stickers door creatieve Mac-bezitters.” *proest*

  24. Steve jobs, please come back

  25. Origineel geplaatst door stekke
    Steve jobs, please come back

    Die man is dood. Dus ik acht de kans klein dat ie terug komt.

  26. @Referix: ik acht de kans zelfs 0,0

    Maar laten we eerlijk zijn, al sinds 1998 is het voornamelijk John Ivy geweest die verantwoordelijk was voor alle eindproducten. Zonder hem was Apple niet wat het nu was

  27. @Referix: En bovendien, stop met zeuren om deze goede man, zeker naar aanleiding van een niet-lichtgevend logo.

  28. Wel mooi zo een dunne macbook,
    Maar beconcurreert apple hiermee niet zijn eigen macbook air?
    Vooral gezien je voor iets meer dan de prijs voor de air, nu een retina display en snellere processor kunt krijgen…
    Maar dan het formaat, de keus voor 12(!) inch vind ik onlogisch

    Waar apple normaliter uitblinkt in simpliciteit, wordt het naar mijn persoonlijke mening toch best ingewikkeld, en is het compromissen allround.

  29. Vind dit echt een mooie laptop !
    Maar eens kijken als hij in Amsterdam of Oberhausen ligt

  30. Maak me wel wat zorgen over de processor. Kan ik hier mee foto’s bewerken in bijvoorbeeld Lightroom en Nik software?

  31. @plops: hier ben ik dus ook benieuwd naar… Neem aan dat iCulture of Tweakers hem nog wel goed gaat testen en daar een artikel over schrijft.

  32. Goede zaak. Van mij hoeft dat protserige logootje niet zo. Niet dat ik het lelijk vond maar dit is veel subtieler en beschaafd.

  33. @Toon: met IEEE 802.11ac Wifi haal ik toch het maximale uit m’n 200 Mbit abbo als ik op de zelfde verdieping ben. Moet je alleen wel een router hebben die het ondersteund.

  34. Tim Cook verpest het imago van apple gewoon. Hij denkt alleen maar aan dunner en mooier, maar niet wat de mensen nou Γ©cht nodig hebben. Deze macbook heeft 1 aansluiting, dat is toch gewoon onhandig? En de iphone worden ook alleen maar dunner en groter zodat ie uit je hand glipt.

    Steve jobs was wel goed en Cook moet ophouden met apple kapotmaken! En Cook haalt ook alle i weg, daarom ook geen iWatch en geen ipay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.