Reacties voor: Geekbench-tests tonen iPhone 5 met dual-core 1GHz-processor

De iPhone 5 scoort bijna drie keer hoger dan de iPhone 4S in opgedoken tests op Geekbench.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Als dit inderdaad niet gefaked is, ziet het er goed uit!

  2. Ja hoor geen QuadCore CPU :/
    Geen iPhone5 voor mij dus.

    :’)

  3. Hoe kan dit getest worden als de iPhone 5 nog niet eens verkrijgbaar is?

  4. Origineel geplaatst door Gky
    Hoe kan dit getest worden als de iPhone 5 nog niet eens verkrijgbaar is?

    Zoals het artikel al vermeldt, kan een reviewer de test geplaatst hebben. De Walt Mosberg’s (WSJ) op deze wereld hebben van Apple al een iPhone 5 ontvangen om te kunnen testen, zodat op de dag van de lancering direct de eerste grote reviews geplaatst kunnen worden.

  5. Het zou wat wezen als de iPhone daarin NIET uitblinkt.

    Qua features is er maar bizar weinig bijgekomen.

  6. Origineel geplaatst door forrestgumpx
    Het zou wat wezen als de iPhone daarin NIET uitblinkt.Qua features is er maar bizar weinig bijgekomen.

    Sjongejonge, meneer heeft drie weken geleden een 4S gekocht. Niet zo zuur doen hoor.

  7. Origineel geplaatst door Julianl
    Sjongejonge, meneer heeft drie weken geleden een 4S gekocht. Niet zo zuur doen hoor.

    Dat Apple niet veel nieuwe features introduceert heeft ermee te maken dat ze, volgens mijn mening, altijd al erg veel voorop liepen met hun mobiele toestellen. Daarom wordt er nu vooral meer aan de binnenkant veranderd dan aan de buitenkant.

  8. De s3 going down terwijl deze 1.4ghz heeft en 2GB ram enz… Apple heerst gewoon.
    Die android fanboys miskijken zich altijd op de specs.

  9. Origineel geplaatst door Friemel
    De s3 going down terwijl deze 1.4ghz heeft en 2GB ram enz… Apple heerst gewoon. Die android fanboys miskijken zich altijd op de specs.

    Hmmm heb je dat stukje gezien waarbij de samsung galaxy s3 beter presteert na een update met jelly bean!

  10. Sowieso moeten mensen is stoppen met het android/apple fanboy gedoe. Android is een goed OS en iOS is een goed os.

  11. Het feit dat de s3 ruim 200 punten hoger scoort met een nieuwer OS laat alleen maar zien dat de rek er nog niet uit is. Ervan uitgaande dat iOS 6 maximaal geoptimaliseerd is voor de iPhone5 waar android (jelly bean) op veel meer toestellen moet kunnen werken en daardoor (voorlopig) minder effecient zal zijn.

  12. Origineel geplaatst door Friemel
    De s3 going down terwijl deze 1.4ghz heeft en 2GB ram enz… Apple heerst gewoon. Die android fanboys miskijken zich altijd op de specs.

    In deze mening ga ik mee, ik zit eenmaal bij Apple en vind het gewoon een geweldig gebruiksvriendelijk systeem. Dus voor mij nog járen Apple in huis 🙂

  13. Origineel geplaatst door Wcool
    In deze mening ga ik mee, ik zit eenmaal bij Apple en vind het gewoon een geweldig gebruiksvriendelijk systeem. Dus voor mij nog járen Apple in huis

    Ook met jullie eens, ik ben groot fan van beide. Maar ik heb bij Apple het gevoel dat ze meer “volwassen” zijn. Alles voelt net iets meer uitgedacht.

    De specs zijn niet het belangrijkste. Met mindere specs hetzelfde bereiken, dat is de kunst.

  14. de s3 is op alle vlakken sneller. tevens wordt de vergissing gemaakt tussen de amerikaanse en europese model s3. de amerikaanse heeft dual core+2gb ram, de europese quadcore+1gb ram. beiden versies s3 zijn sneller volgens geekbench. ik vermoed dat apple de amerikaanse versie heeft genomen als uitgangspunt (samsung chip) en haar eigen aanpassingen op heeft losgelaten. maar qua raw power zijn beiden s3 versies sneller. volgens anandtech is het een gewone standaardchip uit het samsungschap, versienummer staat namelijk op de a6 chip en komt overeen met artikelcatalogus van samsung. de chip is dus geen arm cortex a15, dat is best wel jammer want dan loopt apple binnen een paar maanden weer achter de feiten qua hardware. de optimalisatie kan je vergelijken met de huidige bekende motor maar met betere banden. je hebt niks aan een snellere motor met slechte banden (android) het is minder efficient en de snelheid is zeer beperkt sneller

  15. Ik snap niet waarom Apple zo op snelheid loopt in te zetten. Doet me denken aan de “megapixel oorlog”.
    Dit is alleen leuk om te gamen. 90% van de iPhone gebruikers heeft waarschijnlijk genoeg aan een 500 mhz processortje.
    Het lijkt me slimmer als ze zich op het model richten, veel mensen kopen het apparaat vanwege de looks. Als er weinig veranderd is, is er niet veel om over op te scheppen.

    Heb zelf nu een iPhone 4, volgende wordt zeker geen iPhone 5. Ik wacht weer op een revolutie ipv een evolutie, laten we kijken wat WP8 gaat doen.

  16. s3 en nexus zijn dan ook de eerste androidtelefoons waarop het OS eindelijk is soepel meewerkt (dat ik gezien heb)…

  17. Prima score, toch een groter verschil met vorige iphone’s dan ik had verwacht.
    Wel nog even afwachten op andere benchmarks als de 5 daadwerkelijk uit is, voor een definitief oordeel..
    En puur op specs uitgaande kon men verwachten dat de S3 dit zou winnen.
    Maar in de praktijk zal iphone gewoon weer concurrent zijn ipv ‘achter de feiten aanlopen’ wat vele beweren

  18. Origineel geplaatst door Daan
    Prima score, toch een groter verschil met vorige iphone’s dan ik had verwacht. Wel nog even afwachten op andere benchmarks als de 5 daadwerkelijk uit is, voor een definitief oordeel.. En puur op specs uitgaande kon men verwachten dat de S3 dit zou winnen. Maar in de praktijk zal iphone gewoon weer concurrent zijn ipv ‘achter de feiten aanlopen’ wat vele beweren

    Ben ik helemaal voor! 🙂

  19. Ehm… Vraagje van een N00b…
    Ik heb een iphone 4 en een Ipad 2. Snelheden voor mijn gebruik zijn snel genoeg. Ik speel maar weinig spelletjes. Navigatie op de Iphone is het ” zwaarste” programma wat ik gebruik. Althans dat denk ik. Muziek speelt zonder haperingen. Verder doen alle apps wat ze moeten doen. Alleen sneller internet zou het voor mij spannender maken.
    Nu mijn vraag…. Op dit moment… En dan bedoel ik dit aankomende jaar…. Wat heb ik aan een snellere processor? Waar kn ik dan rekening mee houden voor de toekomst? Als laatste opmering… Beter beeld… Enz… Ik zie alles wat ik moet zien.. En laat mij dan ook niet leiden door sneller en beter… Wat heb ik aan een auto die 300 km per uur gaat als ik maar max 200 km ergens kan rijden.
    Dit is geen vraag en opmerking om de boel te frustreren maar een vraag welk antwoord me een reden geeft om anders tegen deze zaken aan te kijken.

  20. Waarom nooit toegeven dat Apple gewoon de klant zwaar naait? Het is dualcore terwijl makkelijk een quadcore erin had gekund. Zelfs de windowsphone 8 toestellen zullen quadcore krijgen terwijl die toestellen met single en dualcore ook heel snel zijn.

    Apple maakt paar honderd procent winst op al haar producten en die ultra Fanny’s praten over hoe fijn wel de os is. Volgend jaar de iPhone 5S dan met 1,2 of 1,5 GHz dualcore en iedereen zal het weer goedpraten om zichzelf gerust te stellen van de teleurstelling die ze eigenlijk hebben.

  21. Origineel geplaatst door Apple user
    Waarom nooit toegeven dat Apple gewoon de klant zwaar naait? Het is dualcore terwijl makkelijk een quadcore erin had gekund. Zelfs de windowsphone 8 toestellen zullen quadcore krijgen terwijl die toestellen met single en dualcore ook heel snel zijn.Apple maakt paar honderd procent winst op al haar producten en die ultra Fanny’s praten over hoe fijn wel de os is. Volgend jaar de iPhone 5S dan met 1,2 of 1,5 GHz dualcore en iedereen zal het weer goedpraten om zichzelf gerust te stellen van de teleurstelling die ze eigenlijk hebben.

    Dan heb ik ook een vraag. Waarom zou je een quadcore erin doen terwijl wanneer de software op de hardware afgestemd is je ook zat toe kunt met een Dual Core? Dat snap ik dus even niet.

    Origineel geplaatst door JoGu
    Ehm… Vraagje van een N00b… Ik heb een iphone 4 en een Ipad 2. Snelheden voor mijn gebruik zijn snel genoeg. Ik speel maar weinig spelletjes. Navigatie op de Iphone is het ” zwaarste” programma wat ik gebruik. Althans dat denk ik. Muziek speelt zonder haperingen. Verder doen alle apps wat ze moeten doen. Alleen sneller internet zou het voor mij spannender maken. Nu mijn vraag…. Op dit moment… En dan bedoel ik dit aankomende jaar…. Wat heb ik aan een snellere processor? Waar kn ik dan rekening mee houden voor de toekomst? Als laatste opmering… Beter beeld… Enz… Ik zie alles wat ik moet zien.. En laat mij dan ook niet leiden door sneller en beter… Wat heb ik aan een auto die 300 km per uur gaat als ik maar max 200 km ergens kan rijden. Dit is geen vraag en opmerking om de boel te frustreren maar een vraag welk antwoord me een reden geeft om anders tegen deze zaken aan te kijken.

    Ik begrijp je standpunt. Het enige dat de iPhone 5 bied is een iets betere camera (voor de fotografen onder ons 😉 ) en, voor jou, een wat snellere reactietijd 🙂 Als ik jou was dan zou ik idd geen nieuwe iPhone kopen, want wat je ermee doet voldoet toch? 😉

  22. je hebt ook echt meer snelheid nodig bij Android omdat het veel omslachtiger werkt dan IOS

  23. Ben ik de enige die een beetje teleurgesteld is in deze score? Je mag niet vergeten dat de S3 al van mei op de markt is. De Iphone 5 zou dus in theorie beter moeten scoren volgens mijn mening. Het is natuurlijk afwachten of het wel degelijk juiste testen zijn.

  24. @Wcool: Ok dat kan ook met singlecore, zolang je dat maar met de software en hardware afstemt. Dus waarom dan een dualcore? Zo blijven we bezig. Misschien omdat de quadcore energie efficiënter is en verbeterde prestaties ten opzichte van de dualcore heeft……

  25. Origineel geplaatst door Apple user
    @Wcool: Ok dat kan ook met singlecore, zolang je dat maar met de software en hardware afstemt. Dus waarom dan een dualcore? Zo blijven we bezig. Misschien omdat de quadcore energie efficiënter is en verbeterde prestaties ten opzichte van de dualcore heeft……

    Naar mijn mening verbruikt een dual core minder dan een quad core, maar als het inderdaad is zoals jij het stelt dan zet ik ook mijn vraagtekens bij de zet van Apple. Zal Apple volgend jaar anders niets nieuws erin kunnen zetten (met uitzondering van een NFC chip)??? lol.

  26. Weer een tegenvaller,jammer.

  27. @Apple user: waarom een quadcore als je met een dualcore (bijna)dezelfde snelheid kan bereiken. wat velen niet willen zien is dat de iPhone 5 met de dualcore wil en gaat concureren met de andere smartphones die quadcore hebben. En dat is best wel knap.

  28. Origineel geplaatst door NaviPhone
    @Apple user: waarom een quadcore als je met een dualcore (bijna)dezelfde snelheid kan bereiken. wat velen niet willen/kunnen zien is dat de iPhone 5 met de dualcore wil en gaat concureren met de andere smartphones die quadcore hebben. En dat is best wel knap.

    Op zich vind ik dit ook wel knap, maar weet iemand welke CPU type meer slurpt? Dual of Quad? Natuurlijk zal dit ook afhangen van de kloksnelheid, toch? Graag een reactie van iemand die dit weet 🙂

  29. @Wesley Vanheste: Zo redeneer je fout; de s3 is van 2012 de iPhone 5 ook.
    Dat van die iPhone da staat volgens mij al meer dan 6maand geleden al vast wat ze er gaan insteken.

  30. Wat een gezeur altijd over wat beter is, Android en IOS zijn beide goed. Je koopt gewoon wat je mooi vindt en je koopt gewoon waar je je prettig bij vindt. lekker belangrijk welke kloksnelheid en hoeveel gb ram. Het gaat erom wat je ermee doet, de wereld draait niet om specificaties.

    Ik geef meer om de gebruikerservaring. Is deze bij Apple beter dan blijf ik daar, wordt Android beter dan stap ik over.

  31. benchmarks dont say a fuck

    Het gaat hoe je het zelf ervaart. ik heb momenteel ook nog een htc en die haalt ook 1000 op antutu maar hij loopt wel sneller dan me vader zijn S2..

    Wel met muiu rom btw..

  32. Origineel geplaatst door dlo
    Wat een gezeur altijd over wat beter is, Android en IOS zijn beide goed. Je koopt gewoon wat je mooi vindt en je koopt gewoon waar je je prettig bij vindt. lekker belangrijk welke kloksnelheid en hoeveel gb ram. Het gaat erom wat je ermee doet, de wereld draait niet om specificaties.Ik geef meer om de gebruikerservaring. Is deze bij Apple beter dan blijf ik daar, wordt Android beter dan stap ik over.

    Zo kan men er inderdaad ook over denken, maar ik verdiep mij wel even in zulke apparatuur, ook vanwege mijn werk. En dan is het vanzelfsprekend dat men daarover gaat discussiëren. 😉

  33. @dlo: wie heeft het over android… ik heb het over apple, die beweren the state of the art product te hebben terwijl dat niet zo is. daarom zal ik de iphone 5 niet kopen, mede omdat de prijs belachelijk is. en qua hardware weinig nieuws is.

    mensen roepen dat de iphone 4 €999 was. terwijl ik het bij mobistar voor 639 euro had gekocht. zelfs voordat men het in nederland kon krijgen. En dus daarom maar nu die 680 euro accepteren?? En als je het uit de VS haalt heb je er niet veel aan omdat dat model geen 4g in europa ondersteunt…

    of is 4G ook overbodig en 3G is net zo goed….

  34. Als ik snel op geekbench kijk dan zie ik dat de Quadcore Samsung Galaxy SIII een score heeft van 1781.
    Kijk je naar de dualcore dan kom ik maar op 951.

    In dat opzicht doet de iPhone 5 niet slecht met een score van 1601.

  35. Origineel geplaatst door michel
    Als ik snel op geekbench kijk dan zie ik dat de Quadcore Samsung Galaxy SIII een score heeft van 1781.Kijk je naar de dualcore dan kom ik maar op 951. In dat opzicht doet de iPhone 5 niet slecht met een score van 1601.

    Kwam een aantal nieuwsartikelen op internet tegen (weet zo de links niet meer) dat de volgende generatie ARM dual cores sneller moeten zijn dan de quads. Ben benieuwd 🙂


  36. Origineel geplaatst door Wcool
    Kwam een aantal nieuwsartikelen op internet tegen (weet zo de links niet meer) dat de volgende generatie ARM dual cores sneller moeten zijn dan de quads. Ben benieuwd

    volgende generatie is arm cortex a15, volgens mij zit die al in de LG optimus G.

  37. De iphone 5 zal zeker geen achterstand hebben op de sgs3/htc one x.
    als je deze tests bekijkt en weet dat ios soepeler loopt dan android zal de iphone 5 zeker niet langzamer zijn.
    kijk het klinkt leuk hoor 1,5 ghz quad core en het hele rijtje, maar ik vind als je een iphone met een android toestel wil vergelijken moet je dit doen doormiddel van bijv dezelfde paginas te laden.
    want android en iOS blijven een ander systeem.
    Tevens gebruikt apple vele betere grafische chips dan de concurrenten.

  38. Ik zeg een woord “widgets” dat is het verschil met ios en android. Pagina’s met alleen icoontjes heb je geen top prestaties nodig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.