Geekbench-tests tonen iPhone 5 met dual-core 1GHz-processor

De iPhone 5 scoort bijna drie keer hoger dan de iPhone 4S in opgedoken tests op Geekbench.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 geekbench iconOp Geekbench is de mogelijk eerste benchmark van de iPhone 5 opgedoken. Hierin haalt de iPhone 5 een score van 1601, flink wat hoger dan de 631 die de iPhone 4S weet te behalen. In de test wordt uitgebreid gekeken naar hoe bepaalde aspecten van de iPhone 5 presteren ten opzichte van andere smartphones. Volgens de benchmark heeft de iPhone 5’s A6-processor een kloksnelheid van 1,02 GHz. Eerder beweerden verscheidene bronnen dat de iPhone 5 een processor sneller dan 1 GHz zou krijgen, gebaseerd op Apple’s eigen ARMv7-ontwerp.

Volgens de Geekbench-test heeft de iPhone 5 ook 1 GB aan RAM. Dit komt overeen met eerdere verhalen die voorbijkwamen.

De iPhone 5 presteert beter dan de Nexus 7, die een Geekbench-score van 1591 behaalt. De Galaxy S III behaalt in de eerste plaats een score van 1560, maar weet dit te verhogen naar 1781 door gebruik te maken van Android Jellybean.

Tijdens de presentatie van de iPhone 5 werd er vrij weinig over specificaties gesproken. Apple zei enkel dat de nieuwe A6-processor twee keer sneller dan de A5-processor in de iPhone 4S moet zijn. Of de opgedoken Geekbench-score ook echt van de iPhone 5 afkomstig is moeten we alleen nog zien: hoewel de kans bestaat dat bijvoorbeeld een reviewer de iPhone 5 in Geekbench heeft getest, kun je dergelijke tests ook nabootsen.

iPhone 5 geekbench

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 16:00
Categorie iDevices
Onderwerpen a6, geekbench

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.