Eerste Lightning-adapters van andere partijen duiken op

Op Amazon zijn de eerste Lightning-adapters voor de iPhone 5 van andere partijen opgedoken. Opmerkelijk, aangezien eerdere geruchten beweerden dat eerst alleen Apple deze zou produceren.

Nanotch iPhone-accessoireNanotch verkoopt op Amazon nu al een adapter voor de iPhone 5, die het mogelijk maakt om je 30-pins laadkabel te gebruiken op de nieuwe Lightning-connector. De adapter maakt het volgens Nanotch mogelijk om je iPhone 5 met oudere accessoires te gebruiken. Het is interessant dat Nanotch de adapter aanbiedt: eerdere geruchten wezen er namelijk op dat alleen Apple deze adapter ging verkopen. Ook iTronz biedt een adapter aan.


iTronz lightning-adapterBeide adapters werden ontdekt door 9to5Mac. De adapter van Nanotch wordt verkocht voor $17,95. iTronz biedt zijn alternatief op het moment een stuk goedkoper aan, voor $9,99. De prijs van de iTronz-adapter is op het moment echter gehalveerd, en zal later waarschijnlijk weer stijgen naar $19,99.

Er was korte tijd enige verwarring over de Lightning-adapters voor de iPhone 5. Apple’s adapter ondersteunt geen iPod out en video out, iets waar uit werd geconcludeerd dat je alleen nog maar gebruik kan maken van de 3,5mm-geluidsaansluiting voor muziek en AirPlay voor video moet gebruiken. Apple liet kort daarna echter weten dat je wel muziek kunt afspelen via de Lightning-adapter en dat er aparte adapters komen om de iPhone 5 op een hdmi- of vga-poort aan te sluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 10:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, dock connector, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.