Reacties voor: Gebruikt Apple pull to refresh niet wegens patent Twitter?

Twitter zou het patent voor pull to refresh in handen hebben. Dit zou Apple kunnen tegenhouden om de functie zelf ook in zijn iOS-apps te gebruiken. Dit hield veel ontwikkelaars niet tegen om hetzelfde te doen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik denk eerder dat Apple dit bewust niet gebruikt om verwarring met de bouce effect te voorkomen en alles weer aan te passen. iOS heeft overal een simpel knopje om iets te verversen, dan zouden ze overal dat moeten aanpassen, terwijl het niet overal echt een voordeel brengt, daarnaast heb je al de bounce effect waardoor er misschien verwarring zal ontstaan bij de pull-to-refresh…

    maarja mijn idee

  2. @ASN: Ik irriteer me anders rot dat ik bij het wi-fi scherm moet wachten op de auto-refresh..

  3. Kan iemand mij nou eens een keer uitleggen waarom op dit soort simpele dingen een patent rust????

  4. Ik zie Apple twitter nog wel een keer overnemen.

  5. Origineel geplaatst door Michiel
    Kan iemand mij nou eens een keer uitleggen waarom op dit soort simpele dingen een patent rust????

    Omdat het innovatief is en niemand het gebruikt had.

    Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Ik zie Apple twitter nog wel een keer overnemen.

    Denk ik ook. Je hebt namelijk 4 grote spelers op de markt: Apple – Facebook – Google – Microsoft

    Apple – iOS – iTunes – Twitter/Ping
    Facebook – wilteigentelefoons – Spotify – Facebook/Skype
    Google – Android – Google Music – Google+/Orkut
    Microsoft – Windows Phone – Windows Media Player – So.cl/Skype

    • Apple heeft geen eigen sociaal netwerk. iTunes is overall een goed programma, vooralsnog te zwaar en traag. iTunes Match is beta en heeft nog veel fouten.
    • Facebook heeft geen eigen telefoon OS, geen eigen muziekdienst.
    • Google leert niet van ervaringen: Orkut groeit niet veel meer. Buzz is dood en op het hoogtepunt waren 80% geautomatiseerde posts. Bezoekers op Google+ brengen er gemiddeld een paar minuten per maand door. De muziekdienst is vooralsnog vooral opslagruimte, dat wel handig kan zijn, maar verder geen meerwaarde met zich meebrengt.
    • Microsoft stuimelt achter iOS en Android aan. Media Player, zover ik weet hetzelfde waard als een offline iTunes maar in mijn ervaring van een aantal jaar geleden minder goed. So.cl is gelanceerd door de FUSE Labs, dus als experiment voor het geval dat het slecht gaat (dan kun je het afdoen als proef en afstoten), Skype overgenomen maar nog niet volledig geïntegreerd.

    Ik denk dat Apple Twitter op den duur zal overnemen na intensere samenwerking, tenzij Twitter zelf plannen heeft om uit te breiden (zie afspraken met 2 grote advertentiebureau’s die al onze openbare tweets gekopieerd hebben).

  6. Origineel geplaatst door Michiel
    Kan iemand mij nou eens een keer uitleggen waarom op dit soort simpele dingen een patent rust????

    Money my friend, money..

  7. @Bubbly: Omdat het innovatief is?? Patenten zijn volgens mij bedoeld voor echt innovatieve uitvindingen waar iemand jaren aan heeft gewerkt. Niet een simpel maniertje zoals dit.

  8. Ik denk dat de hoofdreden is dat pull to refresh gewoon niet zo heel gebruiksvriendelijk is. Je verbergt namelijk functionaliteit en daar houdt Apple niet van. Heb al een aantal keer een wat ouder iemand met een iPhone moeten wijzen op de aanwezigheid van deze functie in bijvoorbeeld de Nu.nl app.

  9. download sparrow eens! en zijn zoveel apps die “pull-to-refresh” ondersteunen!

  10. @Paul: Daar scheppen ze graag mee op, maar zo intuïtief zijn ze ook niet altijd hoor. In veel standaard iOS applicaties zit namelijk ook een “pull to search” functionaliteit die standaard evenzeer onzichtbaar is (zie notes bijvoorbeeld).

  11. Lijkt mij niet de reden.
    Gezien de (wat diepere) Twitter integratie denk ik dat Apple en Twitter een goed samenwerkingsverband zijn aangegaan, en daardoor zou Apple denk ik ook prima in goed overleg gebruik mogen maken van Pull to Refresh.
    Ik denk eerder dat ze deze functie bewust achterhouden om toekomstige versies van iOS mee te kunnen optimaliseren (en dit vervolgens als een nieuwe feature toe te voegen ;))

  12. Jailbreakers hebben al jaren pull to refresh in oa safari.

  13. Origineel geplaatst door Michiel
    @Bubbly: Omdat het innovatief is?? Patenten zijn volgens mij bedoeld voor echt innovatieve uitvindingen waar iemand jaren aan heeft gewerkt. Niet een simpel maniertje zoals dit.

    Je moet er anders maar opkomen. Het is vaker lastiger om tot iets eenvoudigs te komen dan een complexe oplossing te bedenken.

  14. Hou eens op zeg.
    We betalen toch ook de firma Remington niet meer omdat je een “a” typt als je de a-toets op een toetsenbord indrukt

  15. @Michiel: omdat als iemand het gebruikt zonder licentie je er als patenthouder er een hoop geld voor kan krijgen bij een rechtzaak

  16. Ik denk dat ze wel met twitter zouden onderhandelen als ze het patent willen. Zelf vind ik t erg handig.. Misschien iOS 6.. Super magic pull to refresh.

  17. @Bubbly: facebook en skype klopt niet, facebook zit namelijk ook in windows live messenger. en skype is onlangs overgekocht door microsoft en niet facebook

  18. Overigens heeft Appie het in zijn app wel toegepast!

  19. Ik heb een keer lang zien komen dat er geen geld gevraagd gaat worden bij het gebruik van ‘Pull to Refresh’. En aangezien Twitter nauw samenwerkt met Apple zullen ze de relatie hier niet om riskeren.

  20. Origineel geplaatst door Michiel
    Kan iemand mij nou eens een keer uitleggen waarom op dit soort simpele dingen een patent rust????

    Dat komt omdat in de VS veel lagere eisen worden gesteld aan het technische karakter van een uitvinding dan in Europa. Simpel gezegd: in de VS is dus meer te octrooieren dan hier; tot triviali toe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.