Schaadt langer opladen nieuwe iPad wel of niet de batterij?

De batterijduur van de iPad zou beschadigd kunnen worden door hem langer dan normaal op te laten, zo stellen DisplayMate en CNBC. TUAW en iDownloadBlog beweren echter dat er geen gevaar is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad batterijOp het moment bestaat er veel verwarring over het langdurig opladen van je iPad. Op 23 maart bleek nog dat de grotere batterij van de nieuwe iPad een uur nadat de honderd procent is bereikt blijft opladen, waarna hij pas echt vol zit. Iets dat volgens Apple de batterij kan beschadigen, zo stellen Jon Fortt van CNBC en DisplayMate’s Raymond Soneira. Volgens meerdere sites klopt hier niks van: het opladen van de iPad na de honderd procent zou geen kwaad kunnen.

Proeven van DisplayMate wijzen er op dat de batterij inderdaad langer meegaat als je de iPad een uur langer dan vereist oplaadt. Een batterij die net de 100 procent heeft bereikt houdt het 10,4 uur vol, terwijl een langer opgeladen iPad het 11,6 uur volhoudt.

Volgens CNBC zou de iPad de batterij teveel opladen, waardoor er uiteindelijk stroom verspil zou worden. Apple zou hebben gesteld dat langdurig opladen de batterij kan beschadigen. De zender vergelijkt het laden met een glas drinken: schenk je een glas tot de rand toe vol, dan valt er uiteindelijk iets uit het glas.

DisplayMate’s Dr. Raymond Soneira citeerde ook de stelling van Apple over batterijbeschadiging. Volgens hem zou de iPad moeten zien wanneer hij vol genoeg is en het oplaadproces dan moeten afkappen. Volgens TUAW en iDownloadBlog doet de iPad dit al en zou er geen sprake zijn van batterijschade bij langdurig opladen. Volgens TUAW hoef je niet bang te zijn dat de iPad zodanig lang oplaadt dat de batterij overvol raakt, maar is er enkel sprake van een bug waardoor het batterijpercentage verkeerd wordt aangegeven.

De batterijduur van de iPad zal hoe dan ook na verloop van tijd afnemen, maar dit is het geval bij alle batterijen in apparatuur. Een batterij in de iPad zou tachtig procent van zijn batterijkracht moeten behouden nadat hij duizend keer is opgeladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:22
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.