Gebruikt Apple pull to refresh niet wegens patent Twitter?

Twitter zou het patent voor pull to refresh in handen hebben. Dit zou Apple kunnen tegenhouden om de functie zelf ook in zijn iOS-apps te gebruiken. Dit hield veel ontwikkelaars niet tegen om hetzelfde te doen.

Pull to refreshHet naar beneden trekken van een lijst om deze te verversen is inmiddels één van de bekendste functies in veel iOS-apps. Dat terwijl het nog steeds niet mogelijk is om dit te doen in Apple’s eigen apps. Ontwerper Dustin Curtiss denkt te weten waarom: het pull to refresh-patent is in handen van Twitter, die hem kreeg nadat ze Tweetie overnamen. Waarschijnlijk wil Apple geen patentzaak met Twitter riskeren.

Tweetie was de eerste iPhone-app die gebruik maakte van pull to refresh. Vervolgens werd de ontwikkelaar van de app overgenomen door Twitter en de app omgedoopt tot Twitter for iPhone. Hoewel er een patent op het idee was afgesloten, hield dit veel ontwikkelaars niet tegen om het idee alsnog in apps te implementeren. Inmiddels maken apps zoals Tweetbot en Facebook er veelvuldig gebruik van.

Apple zou er mogelijk voor hebben gekozen om wegens het patent zelf geen pull to refresh te gebruiken. Het bedrijf heeft immers zelf ook een aantal patenten voor bepaalde interface-mogelijkheden in iOS. Apple zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een licentie af te nemen op het patent van Twitter.

Is je iPhone gejailbreakt, dan kun je wel gewoon gebruik maken van pull to refresh in een aantal Apple-apps. Zo voegt de tweak Pull to Refresh for Mail in de BigBoss repository de mogelijkheid toe aan Apple’s standaard mail-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 13:25
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, pull to refresh, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.