iZen Bamboo: iPad-toetsenbord gemaakt van bamboe

De iZen Bamboo is een toetsenbord voor de iPad waarvan de buitenkant bestaat uit bamboo. Hierdoor is het toetsenbord een stuk beter biologisch afbreekbaar dan plastic alternatieven.

iZen BambooDe iZen Bamboo is misschien wel het meest biologisch afbreekbare toetsenbord dat je voor je iPad kunt kopen. De gehele buitenkant is namelijk gemaakt van bamboe. Qua uiterlijk lijkt de iZen Bamboo erg op het Bluetooth-toetsenbord van Apple. Een aantal knoppen kunnen gebruikt worden voor de homeknop, de zoekfunctie en de slideshow-modus.

Een Bluetooth-verbinding zorgt ervoor dat je de iZen Bamboo draadloos kunt gebruiken met je iPad, terwijl een lithium-ion-batterij hem van stroom voorzien houdt. Is het toetsenbord leeg, dan kun je hem opladen met behulp van een bijgeleverde USB-kabel.

De iZen Bamboo is een project op Kickstarter, waar je het toetsenbord kunt bestellen door minstens 105 dollar te doneren. Doneer je 120 dollar, dan krijg je een bijpassende standaard voor je iPad. Zoals gebruikelijk wordt het geld pas van je rekening afgeschreven wanneer het project zijn beoogde bedrag heeft ingezameld. Of dit bij het iZen-toetsenbord zal lukken durven wij nog niet te zeggen: met nog 18 dagen te gaan moet het project nog 8.000 dollar inzamelen, iets minder dan de helft van het beoogde minimumbedrag.

Waarschijnlijk past de iZen Bamboo prima bij de Blackbox Bamboo, een iPad-case helemaal gemaakt van bamboe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen bamboe, kickstarter, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.