Reacties voor: Ook aparte Gboard-app met Google’s toetsenbord nu in het Nederlands

Google's losse Gboard-app voor het toetsenbord is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Bovendien zijn de nieuwe emoji's toegevoegd en kun je via Google's toetsenbord dicteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Vind het er niet uit zien, wacht nog even op het eigen QuickType-toetsenbord van Apple.

    Jaartje of 5 …..

  2. Kan dit toetsenbord ook meerdere talen tegelijk zoals Swift? Voor mij toch een must om niet de hele tijd te hoeven switchen tussen engels en nl

  3. Origineel geplaatst door Rob
    Kan dit toetsenbord ook meerdere talen tegelijK

    Ja!
    En indien men zich zorgen maakt over privacy? Lees dit er eens op na

  4. Eindelijk uit en werkt uitstekend! Voor al mijn wachtwoorden gebruik ik 1Password, dus absoluut geen zorgen op dat gebied.

  5. Normaal Google + mijn toetsenbord is een no-go. Gelukkig hoeft volledige toegang niet aan, iets wat bij swiftkey wel moet. En daarbij kan je scrollen door hard te drukken.

  6. Ik vertrouw Google absoluut niet.

  7. Werk er nu een week mee en ben zeer tevreden. De woordvoorspellingen zijn beter dan Swiftkey. Swypen doe ik al sinds mijn Android tijd.

  8. Origineel geplaatst door Rob
    Kan dit toetsenbord ook meerdere talen tegelijK

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ja!

    Dat kan Gboard dus helaas niet. Je moet op het wereldbolletje drukken om van taal te wisselen. SwiftKey herkent zelf automatisch de taal waarin je aan het typen bent, terwijl je bij Gboard zelf steeds handmatig van taal moet wisselen.

  9. Origineel geplaatst door Rob
    Kan dit toetsenbord ook meerdere talen tegelijK

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ja!

    Hoe dan? Met de wereldbol roep je het tweede toetsenbord op naast bijv. Nederlands krijg je dan het Engelse toetsenbord. Ik kon niet in de instellingen vinden om twee talen tegelijk te typen. Ik vond de manier om van taal te switchen in Swype dan ook fijner. Wel erg mooi dat er ook een dicteer functie op zit. Dit is vrij uniek voor een 3rd party toetsenbord al mogen ze geen Siri gebruiken en gaat dit dus via Google’s servers.
    Wel goed ook dat het swypen ook werkt zonder volledige toegang al kun je dan niet zoeken, GIF of dicteer functie gebruiken.

  10. Google’s eigen dicteer functie werkt overigens wel zonder volledige toegang. Alleen Google search en GIF werkt dan niet. Vrij uniek dat een 3rd party toetsenbord dicteer functie heeft al is het niet de mooiste uitwerking.

    Apple wanneer komen jullie nu eindelijk met een veeg toetsenbord?

  11. Mag ik vragen hoe je dat doet dicteer functie

  12. Origineel geplaatst door Rob
    Kan dit toetsenbord ook meerdere talen tegelijK

    Origineel geplaatst door Jeffrey

    Ja!
    En indien men zich zorgen maakt over privacy? Lees dit er eens op na

    Aan de andere reacties te lezen kan je dus NIET TEGELIJKERTIJD 2 talen typen en moet je switchen als je andere taal wilt. Dat is helaas een dealbreaker voor mij aangezien ik swiftkey al gebruik en daar kan het wel.

  13. Origineel geplaatst door macaanzee
    Ik vertrouw Google absoluut niet.

    Maar Google vertrouwt jou wel, dat scheelt toch weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.