GarageBand-10-1

GarageBand uitgebreid met Force Touch, Apple Music Connect en meer

Apple gaat nog even door met hun muziekcampagne. Na Apple Music en Beats 1 is ook GarageBand aan de beurt voor een forse update, met tal van nieuwe effecten, Force Touch ondersteuning en Apple Music Connect integratie.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

GarageBand-10-1

Apple stort zich volledig op muziek met Apple Music en Beats 1, en dus mag GarageBand natuurlijk niet achterblijven. Een nieuwe update voegt tal van nieuwe effecten toe, en biedt ondersteuning voor het Force Touch Trackpad.

Nieuwe drum-effecten in Garageband

De nieuwe versie breidt het aanbod met drum-effecten uit met tien nieuwe Drummers, die zich vooral richten op elektronische muziek en Hip Hop. De makers van GarageBand denken dat vooral liefhebbers van House, Trap, Techno en Dubstep hier hun voordeel mee kunnen doen. Ook zijn er meer dan honderd door EDM en Hip Hop-geïnspireerde synthesizer patches toegevoegd. De nieuwe Transform Pad Smart Control is daar de meest opvallende van, omdat je deze functie kunt gebruiken om geluid te morphen en daardoor een compleet andere sound geeft.

Om het aanbod compleet te maken zijn er maar liefst duizend nieuwe Apple Loops aan GarageBand toegevoegd, die verschillende instrumenten en muziekgenres omvatten. Van Indie tot Hip Hop en van Disco tot Blues, er zit voor iedereen wel iets tussen.

Force Touch en Apple Music Connect

Ook het Force Touch trackpad, dat te vinden is op de nieuwste MacBooks, komt nu van pas als je GarageBand gebruikt. Met het drukgevoelige trackpad is het gemakkelijker om de intensiteit van effecten af te stemmen, afhankelijk van hoe hard je het trackpad indrukt. Tot slot lost versie 10.1 van GarageBand een probleem op waardoor lange opnames niet of onjuist geëxporteerd werden.

Mits je een Apple Music Connect-account hebt, kun je jouw creaties in GarageBand (zoals verwacht) direct met je volgers delen via Apple Music Connect: het sociale platform van Apple’s muziekdienst. Ideaal voor artiesten zonder platencontract die zo toch hun creaties gemakkelijk met fans kunnen delen. Meer weten over Apple Music Connect? Neem dan eens een kijkje naar onze uitgebreide Apple Music FAQ.

Naast de Mac-versie van GarageBand is ook de iOS-variant vernieuwd. Deze update is echter een stuk minder omvangrijk en voegt alleen Apple Music Connect integratie toe en lost wat bugs op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2015, 11:07
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen apple music, garageband

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.