ING Bankieren Touch ID

ING-app voorzien van stemherkenning en Touch ID-betalingen

Wat is jouw code voor mobiel bankieren? Niet hardop zeggen, maar de kans is groot dat je hem vergeten bent. De ING-app maakt het onthouden ervan gelukkig overbodig met stemherkenning en het bevestigen van betalingen met je vingerafdruk.

ING Bankieren Touch ID
De iOS-app van ING is vandaag weer een stuk gemakkelijk in gebruik geworden. Zo kun je nu je vingerafdruk gebruiken om betalingen te bevestigen en met stemherkenning inloggen en betalen. Die mobiele pincode die je altijd vergeet heb je nu dus bijna niet meer nodig.

Zodra je de nieuwe versie installeert (die eerder al aangekondigd werd) krijg je meteen een snelle rondleiding van de nieuwe functies die aan de ING-app toegevoegd zijn. Voordat je met je stem in kunt loggen en betalen dien je dit nog wel even te activeren in de Instellingen. Dit doe je door het zijmenu te openen, naar Instellingen te gaan en vervolgens Stemherkenning op actief te zetten.

Inloggen en betalen met je stem

Een digitale spraakassistent helpt je vervolgens bij het instellen van stemherkenning. Dit gaat gelukkig heel gemakkelijk, het enige wat je hoeft te doen is een zin die op je iPhone-scherm verschijnt uitspreken, zodat de app de kenmerken van je stem kan opslaan. Hierna kun je jouw stem gebruiken om bij de ING-app in te loggen en betalingen uit te voeren.

Nu ook betalen met Touch ID

Als je in een openbare ruimte zit of gewoon liever niet tegen je smartphone praat, is de vingerafdruk-ondersteuning ook weer wat verder uitgebreid. We konden met de Touch ID-sensor al inloggen, maar om een betaling te bevestigen was het altijd nog verplicht om je mobiele pincode in te vullen. Dat is na deze update niet meer nodig, wat de mobiele pincode dus zo goed als overbodig maakt. Gelukkig maar, want er zijn al genoeg wachtwoorden en codes die we moeten onthouden.

Let op: het gaat om de Nederlandse ING-app. De Belgische ING-app heeft op dit moment nog geen update.

Tipgever: @HooijmansNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2015, 11:09
Categorie Apps
Onderwerpen ing, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.