Garageband Tim Cook

GarageBand nu met Chinese muziekinstrumenten, Tim Cook geeft demo

Apple heeft in Garageband Chinese muziekinstrumenten en loops toegevoegd. In een video zien we Tim Cook in actie, samen met lokale artiest JJ.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple is bezig met een charmeoffensief richting China. Ze investeren in het land, Tim Cook gaat er regelmatig op bezoek en bij producten wordt er rekening gehouden met de Chinese smaak (lees: roze en goud). De nieuwste actie is het aanpassen van GarageBand voor de Chinese markt: de app voor muziekmakers bevat nu Chinese instrumenten zoals de pipa, erhu en Chinese percussie-instrumenten.

Garageband Tim Cook

Garageband met Chinese instrumenten

Garageband is nu ook volledig gelokaliseerd in het Chinees en ondersteunt Chinese sociale netwerkdiensten zoals QQ en Youku. Maar het meest interessant, ook voor Westerse gebruikers, is de uitbreiding met Chinese instrumenten.

Tim Cook geeft in onderstaande video zelf een demo, samen met lokale artiest JJ:

Apple heeft 300 loops gemaakt voor de Chinese instrumenten, waarbij ze inspiratie hebben gehaald bij uzheng, dizi, yangqin de Opera van Peking. Er zijn twee nieuwe Live Loops voor iOS, die gebruik maken van Chinese sjablonen: eentje is traditioneel, de andere moderner. Je vindt het allemaal terug in Garageband 2.1.1 voor iOS en Garageband 10.1.2 voor de Mac.

Garageband met 3D Touch-acties

Volgens Apple is de Chinese muziek de grootste verbetering, maar voor niet-Chinezen zit er gelukkig ook nog genoeg in het vat. Op iOS kun je bijvoorbeeld sneller door lange lijsten met Apple Loops bladeren, dankzij de nieuwe alfabetische volgorde. Ook kun je multi-touch gebruiken om meerdere fragmenten in het Tracks-gebied te selecteren.

Vanuit Garageband kun je nu liedjes versturen als audiobestand, dankzij de ondersteuning van AirDrop. Voorts kun je liedjes via mail versturen, als niet-gecomprimeerde audio. En bij het delen van liedjes via YouTube en Facebook voeg je nu een eigen afbeelding toe.

Voor scholen zit er ook iets nieuws in: zij kunnen profiteren van Shared iPad-functies in iOS 9.3. Daarmee kunnen meerdere leerlingen op dezelfde iPad werken, zoals uitgelegd in ons artikel over de onderwijsfuncties in iOS 9.3.

Apple in China

Apple probeert op allerlei manieren om in China naam te maken. CEO Tim Cook is momenteel op bezoek, om te spreken met ontwikkelaars en met het management van taxibedrijf Didi Chuxing. Apple heeft er 1 miljard dollar in geïnvesteerd. Het land is een onzekere factor en dat bleek vannacht nog weer eens, toen bleek dat Chinese autoriteiten proberen om producten van Apple en andere buitenlandse bedrijven buiten de deur te houden. Ze beroepen zich daarbij op eventuele risico’s voor de beveiliging van het land zelf en van de consumenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 10:22
Categorie Apps
Onderwerpen china, garageband, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.