Reacties voor: Franse politicus wil 1 miljoen euro boete voor iedere iPhone die Apple niet kraakt

Een Franse politicus wil er met hoge boetes voor zorgen dat Apple mee gaat werken met het ontgrendelen van iPhones van terroristen en criminelen. Een andere aanpak dan in de Verenigde Staten het geval is.
Lars Paymans -

Reacties: 35 reacties

  1. Die kunnen we ook afstrepen van het lijstje democratieën.

  2. Weer een politicus die privacy niet echt snapt en/of privacy alleen met de mond belijdt.

  3. Apple: een bedrijf meer dan $900 miljard waard. Nouja, zo erg is het dan toch niet?

  4. Slechts een select groepje mensen mag zijn billen dus afvegen met privacy rechten.
    Way to go France!

  5. Als er een overheidstekort is, claim je gewoon 1000 iphones te willen kraken om ‘terrorisme te bestrijden’. Hop, weer een miljard erbij!

    Maar overheden zijn gewoon jaloers op wat slimme bedrijven allemaal van hun burgers weten, terwijl de aloude ambtelijke en bestuurlijke apparaten steeds verder van burgers af komen te staan.

  6. Hij is zeker jaloers !!! Nooit zwichten !!!

  7. Àls hij al genoeg mensen zo gek weet te krijgen in l’Assemblée, lijkt dit me typisch een geval waarin ze in EU verband teruggefloten (zouden moeten) gaan worden. Zou een beetje heel erg ongeloofwaardig zijn om als EU de USA de maat te nemen tav de Safe Harbour kwestie, en dan zèlf zo’n stupide stunt binnen de eigen gelederen tolereren.

    Want stupide is het verhaal van deze kwast:

    Ondertussen benadrukt Galut wel het belang van privacy. Hij wil dan ook niet dat deze sleutel zomaar gebruikt kan worden. De sleutel mag alleen in specifieke gevallen door een select groepje mensen worden benut.

    Ah oui, mais naturellement. En als ze dan dat ‘selecte groepje’ weer (moeten) verlaten zeggen ze uiteraard allemaal braaf “Voici le clé” en ‘leveren de sleutel weer in’
    😂😅😄😀🙂😐😕🙁☹️😣😖😢😭
    ‘t Zou hilarisch zijn, als het niet tegelijk zo in-en-in triest was.
    Echt totaal geen benul die gast…

    Rare jongens, die Galliërs / ils sont fous, les Gaulois 🙃

  8. Dat gaat jaren duren als ze echt een zaak ervan maken.

  9. vive la France …. NOT…!! Waar gaat dit naar toe? Mensen die dit niet snappen en njet begrijpen wat voor impact dit kan hebben

  10. Was Frankrijk niet in geld nood? Lol ze gaan echt geen cent krijgen van Apple believe that!

  11. Rare jongens die Fransen!

  12. Ik wil ook 1 miljoen voor elke keer dat ik m’n zin niet krijg.

  13. Welke Franse politicus? Hoe geloofwaardig is hij? Hoe belangrijk is hij? Iets meer achtergrond kan geen kwaad…

  14. Hij wil stemmen winnen bij de bevolking. Dus zo dom is hij nu ook weer niet. De aanslag in Parijs zit nog vers in het geheugen van de Fransen en het duurt niet meer zo lang tot er weer verkiezingen zijn.

  15. Waarom moet Apple een boete krijgen als ze een iPhone niet kraken? Waarom betaald die politicus niet een boete van 1 miljoen als hij persoonlijk die iPhones niet kraakt??

  16. Frankrijk €1 Miljoen laten betalen voor elke gelukszoeker die het land in komt…

  17. Jeetje, als ze terrorisme ervoor kunnen zetten dan mag alles 😐 wat een stelletje kapitalisten zeg

  18. Frankrijk, waar socialisme hoogtij viert!
    All animals are equal, but some animals are more equal than others…

  19. Gekke Fransen toch

  20. Gelukkig is het een Fransman die dit roept.
    Dat land nemen we toch al niet meer serieus.
    Op de rand van de afgrond hebben ze toch iets gevonden
    om hun financiële krater te kunnen dichten.

  21. Als dit echt doorzet (wat ik niet denk dat dat zal gebeuren) dan zou Apple nog voor de strategie kunnen kiezen om bekend te maken dat Apple dan geen iPhones meer in Frankrijk gaat verkopen. Volgens mij komt er dan heel snel protest uit het land. En als ze echt voet bij stuk houden is er altijd nog parallel import uit andere landen door andere partijen dan Apple zelf. In de US kunnen ze dat niet maken maar in Frankrijk zeker wel.

  22. Gekke Fransman. Hij heeft teveel wijn op.

    Deze dick baguette wil dus dat Apple hetzelfde gaat doen als waar naar het Federal Bureau of Incompetence om vraagt. Ik bedoel, da’s de enige manier om het iDevice te ontgrendelen, en we weten allemaal dat dat nu niet en nooit niet gaat gebeuren. Maar ja. Probeer dat maar eens in hun hersenen te krijgen. Als ze die al hebben.

  23. In dit geval heeft Apple gewoon gelijk. Het beschermt of wil mijn privacy beschermen mede daarom ben ik zo blij met hun producten.

  24. Frankrijk is een beetje het equivalent van een Amerikaanse ‘southern state’ aan het worden. Hopeloos conservatief, populistisch en vooral niet nadenkend én een economie die niet op orde is.

  25. Frankrijk is sowieso een vreemd land. Schrikt  echt niet van hoor

  26. De zoveelste bevestiging van het feit dat Fransen idioten zijn

  27. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar dit is de mening van één politicus. Niet de complete Franse bevolking dus laten we niet heel Frankrijk aankijken voor wat één politicus roept. In Nederland hebben we ook een paar vreemde gasten in de politiek rondlopen en dat wil toch ook niet zeggen dat elke Nederlander zo denkt.

  28. Gelukkig heeft android het probleem van goede beveiliging niet blijkbaar. 🙂

  29. Origineel geplaatst door Maarten
    Welke Franse politicus? Hoe geloofwaardig is hij? Hoe belangrijk is hij? Iets meer achtergrond kan geen kwaad…

    Zie “Yann Galut” op Wikipedia (in ‘t Frans…)
    Korte samenvatting:
    Één van 577 gedeputeerden in de Assemblée nationale, zeg maar de Franse tweede kamer. Omdat Frankrijk daarvoor een districtenstelsel hanteert zit hij daar vanwege het halen van de meeste stemmen in één district, een voorstad/buitenwijk (“Antony”) van Parijs, dus niet eens per sé een meerderheid van de stemmen aldaar 🤔 Lid van de PS (Parti Socialiste). Is geloof ik wel een soort van vice-fractievoorzitter of zo, dus niet zomaar een ‘backbencher’.

    Wordt zeer binnenkort (binnen twee weken) vijftig, misschien is dit wetsvoorstel van ‘m waar hij nu ineens het wereldnieuws mee weet te halen wel gewoon een gevalletje midlife-crisis 😁

  30. Frankrijk is volledig socialistisch. Die nemen het niet zo nauw met privacy.

  31. Origineel geplaatst door lisa
    Frankrijk is volledig socialistisch. Die nemen het niet zo nauw met privacy.

    Waar slaat dit nu weer op en hoe kom je erbij ?
    Volgens mij lees jij hele verkeerde dingen !

  32. En dit schetst maar weer eens het belang van de zaak tussen de FBI en Apple. Ik hoor mensen op dit forum wel eens roepen dat de FBI gelijk heeft omdat ze terroristen moeten pakken en privacy dan maar ondergeschikt gemaakt moet worden. Maar vervolgens staan er dus ook individuele politici op die gekke dingen roepen. En in NL weten we heel goed wat er kan gebeuren als individuele politici gekke dingen gaan roepen. Apple moet voet bij stuk houden in ons aller belang.

  33. Dit zegt toch ook wel genoeg over de motieven of niet…eerst is het een op zichzelf staand incident in de VS, 1 telefoon, en we zijn nog geen 2 weken verder en er beginnen al politici te komen met dit soort ideeen, wetende dat er dus een heleboel op zichzelf staande incidenten gaan komen.

  34. Ik denk dat die zelf geen iphone gebruikt maar een android toestel 😛

  35. Ik denk dat als Apple gedwongen (fbi zaak) wordt door een rechterlijke uitspraak dat ze daar aan toe zullen geven.
    Ik denk dat de rechter geen verschil zal maken tussen het doorzoeken van een huis met een huiszoekingsbevel of het kraken van een telefoon.

    Ik begrijp wel waarom Apple zo tegenstribbelt, het brengt hun hele beveiliging in gevaar.

    On-topic: politicie zijn populisten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.