Reacties voor: Foto toont mogelijk voorproefje van notificaties in iOS 5

TechCrunch heeft een foto gepubliceerd die volgens ingewijden "het juiste idee" geeft hoe Apple het notificatiesysteem in iOS 5 heeft veranderd.
Michel Lusthof -

Reacties: 35 reacties

  1. Dit en widgets en ik ben al tevreden 😀

  2. Is dat ook niet een ander camera icoontje?

  3. Dit zou heel mooi zijn inderdaad gewoon een kleine waarschuwing zoals je eigenlijk gewoon op alle telefoons al jaren hebt!!

  4. Als ik heel goed kijk (contras van me schermpie veranderd) lijkt het of de rand van het scherm dunner is als een normale iphone. kan dit stiekem ook een foto zijn van een nieuwere iphone?

  5. zoals vermeld op MacRumors is dit een mockup

  6. Merk ook op dat het cameraicoon nu een zwarte achtergrond heeft, en niet meer grijs. Is logisch, omdat de camera al sinds de iPhone 3G op een zwarte (plastic) achtergrond zit, in plaats van op aluminium bij de eerste generatie iPhone.

  7. En wat wordt er bedoeld met de grijze status-balk en het zwarte camera-icoontje op de foto?

    De updates klinken goed, al hoop ik op nog wat groters in de update waar iedereen verstelt van gaat staan.

  8. Is deze keynote live te volgen zoals de vorige?
    Indien ja, iemand die een linkje heeft?

  9. ik hoop op widgets, maar het belangrijkste: hoop dat iOS 5 snel te jailbreaken is!!!

  10. > Als dit inderdaad een idee geeft hoe .. iOS 5 gaan werken, roept het wel enkele vragen op.

    Wacht af, het antwoord komt binnenkort.

  11. Origineel geplaatst door JWVD
    Merk ook op dat het cameraicoon nu een zwarte achtergrond heeft, en niet meer grijs. Is logisch, omdat de camera al sinds de iPhone 3G op een zwarte (plastic) achtergrond zit, in plaats van op aluminium bij de eerste generatie iPhone.

    Ik heb een witte, dus dan klopt het weer niet haha

  12. Wat een opschudding.
    Het gebrek van iOS2…4 is gelijk DE feature van iOS5
    Hopen dat iOS5 in de buurt komt van een JB iOS4

  13. Dit is inderdaad niet goed. Heel iOS is opgemaakt in Helvetica (belettering). Het zou bijzonder zijn dat ineens Myriad gebruikt zou worden voor een notificatiesysteem.

  14. Als je agenda maar in de lockscreen kan zien..en zoiets als SBSettings..dan hoef ik niet meer te jailbreaken…dan update ik gewoon naar iOS 5.

  15. Iemand een link voor een live stream? Of anders maar de blogs volgen, OMT of Engadget!

  16. @Daejji,
    Precies mijn gedachten. Het niet zichtbaar hebben van de volgende afspraken is een groot gemis in de iphone.
    Als ios5 dit niet in zich heeft, stel ik mijn vraagtekens bij apple of dat ze wel een idee hebben van serieus gebruik van een smartphone en niet alleen spelen.
    Een student heeft lessen en verjaardagen en iemand die werkt geeft afspraken en verjaardagen. Alleen steunen op alerts is niet handig. En het openen van de calender doe je bijvoorbeeld in het weekend toch niet. Mis je net die ene verjaardag….

  17. Zou wel iOS 5 op me 3GS willen maar vind belachelijk dat Apple de 3GS al EOL heeft verklaard. Mijn abbonoment van 2 jaar is nog niet eens afgesloten. Belachelijk doe mij maar Anroid dan maar

  18. heerlijk al die geruchten, ben weer erg benieuwd

  19. Wanneer zal iOS5 dan beschikbaar zijn?

  20. @Laszlo
    Hier staan verschillende links op om het event live te volgen.
    http://techpp.com/2011/05/31/watch-wwdc-2011-online/

  21. Origineel geplaatst door FuZzy
    Zou wel iOS 5 op me 3GS willen maar vind belachelijk dat Apple de 3GS al EOL heeft verklaard. Mijn abbonoment van 2 jaar is nog niet eens afgesloten. Belachelijk doe mij maar Anroid dan maar

    Apple heeft tot nu toe anders gewoon alle updates uitgebracht voor de 3GS. Misschien krijg je gewoon een afgeslankte versie van iOS 5.
    Nergens heeft Apple dat nog aangekondigd dus stop met Trollen en zoek voor de grap eens uit hoe lang de fabrikanten van Android toestellen deze blijven ondersteunen 🙂

  22. Ik heb maar een 3g, voor mij kunnen ze vanavond gewoon een nieuwe iphone aankondigen ipv nieuwe firmware..!!!

  23. Exact wat ik dacht (naar aanleiding van return to call of audio-opname wat ook met een dubbele balk werkt). We gaan niet slepen maar een pop-up krijgen die er uit ziet zoals de zoekresultaten op het home-screen.

    Apple’s kennende past de kleur van het camera-icoon zich aan op de kleur van de iPhone zelf

  24. Wat ik raar vind is dat het weer icoontje 23 graden aan geeft vanplaats de 72 als je hem op amerikaans zet.

  25. Ik hoop toch echt dat iOS5 iets meer verandering laat zien ten opzichte van iOS 4. Android toont zoveel customisations voor het hoofdscherm, dat begin ik echt te missen in iOS.

    Een paar mooie widgets op het hoofdscherm tussen de app icons is welkom!

  26. Michel?? Denk je dat iOS5 vanavond ook meteen te downloaden is??
    Groetjes

  27. http://www.ustream.tv/channel/applelivekeynotes

    Hier is de WWDC 2011 LIVE te volgen. !!!!

  28. Origineel geplaatst door dimitrii
    Michel?? Denk je dat iOS5 vanavond ook meteen te downloaden is??Groetjes

    Voor ontwikkelaars misschien, maar volgens mij is het toch nog nooit zo geweest dat na een aankondiging je de nieuwe IOS gelijk kon downloaden..dat duurt nog een paar weekjes denk ik.

    @iFeun: Zo denk ik er ook over..jammer/belachelijk dat je niet gelijk je afspraken kunt zien onder elkaar…ze wilden toch ook meer de zakenmensen aanspreken..dan lijkt me dit toch wel punt 1 waar ze aan moeten werken.
    Heb nu met een jailbreak mooi in mijn lockscreen alle aankomende afspraken/verjaardagen/uitjes..heerlijk
    Maar het hoort natuurlijk gewoon zonder jailbreak te kunnen op een smartphone..hoop echt dat dat er in elk geval in zit.

  29. @dimitrii: Zoals Daejji al zei: voor ontwikkelaars misschien. Ik verwacht dat wij als ontwikkelaars nog een paar dagen mogen wachten. Als consument verwacht ik de release gelijktijdig met de lancering van de iPhone 4S.

    Ik hoop echt dat de screenshot fake is, want het ziet er niet veelbelovend uit.

  30. het vergelijk met android gaat niet op, omdat android zo hard groeide (in het begin) dat de software heel snel niet meer kon draaien op de hardware zonder compromissen. Je merkte het bji apple ook al bij de 3G en ios4. de 3G werd traag. de 3G heeft dus ook ‘slechts’ 2 grote ios-versies meegekregen. net als android, hoewel…? De desire heeft 2.1 (eclair) 2.2 (froyo) gehad, 2.3 gingerbread krijgt ie ook, en waarschijnlijk kan ie icecream sandwich (2.4 of 3.5, de namen zijn nog onbekend) krijgen. net als de galaxy S. die heeft al 2.3, en heeft dus ook de 3 versies in de benen, met de vierde gepland voor eind dit jaar. het argument dat ‘door de fragmentatie krijg je bij android nooit meer een update’ is dus niet meer geldig. en met rooten kan je zelfs nog langer met je telefoon ‘doen’ als je wilt (zelfde idee als jailbreaken). zo kan je op de allerallerallereerste android telefoon, de g1, gingerbread flashen. tis een licht gestripte versie, maar het KAN wel, en hij doet ‘t nog steeds top hoor. de hero en magic: idem dito.

    verder, om nu gelijk te concluderen uit die foto dat het drie keer niks is, gaat mij te snel. Je weet toch nog lang niet wat er achter die balk schuil gaat?

    toegegeven, het systeem bij Android (en webos) is beter, veel beter! maar apple wil of kan dat niet kopieeren, dus proberen ze wat anders.

    widgets: ik verwacht er vrij weinig van. Wat ik wel zou willen zien is een ‘app drawer’, dus dat je hele lege schermen hebt, met alleen je shortcuts naar apps, en dan een knop naar je app bibliotheek. beetje dus zoals android dat heeft.

    widgets zijn heel tof, en ik kan niet zonder, maar ik denk dat Apple gaat zeggen dat widgets te veel van de performance vergen, en dus je telefoon minder goed presteert, en ze het DUS niet willen. Beetje het flash-idee maar dan anders 😉 oude wijn in nieuwe zakken.

  31. Overigens verwacht ik Mac OS X Lion wel direct beschikbaar via de Mac App Store.

    @orph: Ik denk niet dat Apple gaat zeggen dat het teveel batterij kost om widgets te gebruiken. Net als bij multitasking kan je de widgets laten ‘deactiveren’ als de gebruiker weg gaat van het scherm met widgets. Zodra de widgets in beeld komen zijn deze weer geactiveerd en geupdate.

    Ik vind de foto wel tegenvallen. Het insinueert dat weinig verandering zal plaats vinden in iOS5 op het visuele vlak. Laten we hopen dat iOS 5 meer brengt!

  32. Is die keynote ook live te volgen ofzo? Of niet?

  33. Origineel geplaatst door berty
    Is die keynote ook live te volgen ofzo? Of niet?

    Vorig jaar was de keynote live op de website van apple zelf te volgen. Een safari browser (en een imac/iphone?) was wel een vereiste. De link was te vinden op de homepage. Ik houd in ieder geval apple.com vanavond in de gaten.

  34. Ik vraag me af of het OS X Dashboard Widgets-systeem nog terugkomt op iOS 5.

  35. @orph: Hmm, het wordt waarschijnlijk toch geen widgets! jammer….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.