Met IVAN zie je de IBAN-nummers van de mensen in je adresboek.

IVAN wil het gebruik van IBAN-nummers makkelijker maken

IVAN wil het gebruik van IBAN-nummers makkelijker maken. Door je IBAN-nummer te koppelen aan je mobiele telefoonnummer, zie je in de app alle IBAN-nummers van je vrienden die hetzelfde gedaan hebben.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

IVAN-appicoon.IVAN is een nieuwe app van Nederlandse bodem waarmee het makkelijker moet worden om IBAN-nummers te gebruiken. De app laat een lijst zien van alle IBAN-nummers van de mensen in je contactenlijst. Er is wel één voorwaarde: ze moeten zich registeren bij IVAN met hun mobiele telefoonnummer. Pas als mensen elkaar aan het adresboek toegevoegd hebben én gebruikmaken van IVAN, is het IBAN-nummer te zien.

IBAN-nummers uitwisselen via telefoonnummer

Zodra je IVAN gedownload hebt, dien je jezelf te registreren met je mobiele telefoonnummer. Na het invoeren van de bevestigingscode koppel je zelf je eigen IBAN-nummer aan jouw eigen telefoonnummer. Vervolgens geef je de app toestemming tot je adresboek, waarna automatisch de IBAN-nummers van andere IVAN-gebruikers in de app verschijnen. Hierdoor hoef je dus niet meer handmatig elkaars IBAN-nummer door te geven.

Met IVAN zie je de IBAN-nummers van de mensen in je adresboek.

IVAN-gegevens staan op Europese servers

De IBAN kopieer je vervolgens naar de standaard betaalapp van je eigen bank, mocht je geld naar iemand over willen maken. Je kunt mensen rechtstreeks vanuit de app een verzoek doen om ook de IVAN-app te installeren door middel van een sms of iMessage. Je telefoonnummer en IBAN-rekening worden opgeslagen in de database van IVAN, die wordt gehost bij Amazon Web Services. Het gaat hier om de Europese servers van Amazon. iCulture deed navraag bij de ontwikkelaar en kreeg te horen dat er niets met je persoonlijke gegevens wordt gedaan. Wat beveiliging betreft vertrouwt de ontwikkelaar op de maatregelen die Amazon heeft genomen.

IVAN is geen app waarin je betalingen kunt verrichten, wat bijvoorbeeld wel mogelijk is met het onlangs verschenen Twyp van ING. Ook in die app wordt gebruikgemaakt van het mobiele nummer, maar dan als vervanging van je bestaande IBAN, zodat je niet meer de lastige IBAN-nummers hoeft in te voeren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 22 januari: De ontwikkelaar heeft ons nog expliciet laten weten dat het gaat om de Europese servers van Amazon. Dit is nu in het artikel aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2016 om 19:55
Onderwerp
Categorie
Apps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.