Jony Ive interview met Wired

Jony Ive is nog lang niet klaar bij Apple

Er waren wel eens geluiden dat Apple's designbaas Jony Ive eigenlijk liever terug zou willen naar Engeland. In een nieuw interview vertelt hij dat er nog genoeg te doen is bij Apple en dat hij de komende jaren gewoon zal blijven zitten.

Als je stiekem aast op de baan van Jony Ive, zul je geduld moeten hebben. Ook als je hoopte dat er qua design eens een nieuwe wind gaat waaien bij Apple, zul je nog een paar jaar moeten wachten. Apple’s designbaas zegt dat hij nog genoeg dingen te doen heeft bij Apple en dat hij de komende jaren gewoon blijft zitten. Ive werd op het podium geïnterviewd door Vogue-kopstuk Anna Wintour en kreeg onder andere de vraag of hij plannen had om ergens anders heen te gaan, bijvoorbeeld zeezeilen op zijn jacht. “Ik voel me eigenlijk best ongeduldig en heb het gevoel dat er nog een vreselijke hoop te doen is en dat er een hoop kansen zijn, vooral op het gebied van verschillende disciplines die met elkaar samenwerken”, antwoordde Ive.

Ive heeft genoeg te doen

“De energie en vitaliteit en de kansen… het is buitengewoon en het is spannend” voegde Ive eraan toe. Hij doet tegenwoordig meer dan alleen producten ontwerpen. Ive is ook betrokken bij de renovatie van grote Apple Stores en het nieuwe hoofdkantoor. Volgens geruchten zou hij ook meewerken aan het ontwerp van zelfrijdende auto’s, augmented reality-brillen, medische accessoires en andere projecten die nog niet officieel bekend zijn gemaakt.

Er kwamen ook serieuze onderwerpen aan bod in het interview, zoals de verslaving aan smartphones. Volgens Ive is de verslaving zelf niet het probleem. “Het is goed om verbonden te zijn. Het echte probleem is wat je met die verbinding doet. Ik denkt dat een eigenschap van innovatie is dat je niet alle consequenties kunt voorspellen. Mijn ervaring is dat er verschillende consequenties zijn, sommige geweldig en andere minder.”

Jony Ive interview met Wired

Apple’s geheimzinnigheid
Over het feit dat Apple vaak wat geheimzinnig doet, heeft Ive een logische verklaring. Hij zou het bizar vinden als Apple praatte over projecten die nog maar half klaar zijn. “Ik doe dit nu lang genoeg dat ik weet dat ik een verantwoordelijkheid heb om mensen niet te verwarren of meer ruis toe te voegen over waar aan gewerkt wordt, omdat ik weet dat soms dingen niet uitkomen.”

Zijn er ten slotte nog nieuwe talenten die we in de gaten moeten houden? Volgens Ive is Pinterest mede-oprichter Evan Sharp iemand waar we nog bijzondere dingen van zullen zien. Het complete interview is terug te lezen op de website van Wired, waar een feestje gaande is vanwege het 25-jarige bestaan.

Afbeelding via Shara Tibken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2018, 10:49
Bron Bron Wired
Categorie Apple
Onderwerp jony ive
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.