Flipd snel afgeleid door iPhone

Flipd-app voorkomt afleiding door je iPhone

Flipd is een app die je helpt concentreren. Deze app zorgt dat je je iPhone niet kunt gebruiken als je moet werken. Klinkt goed, maar...

Ben je snel afgeleid, dan kan de nieuwe app Flipd (link) je helpen. Deze app was al langer beschikbaar op Android-toestellen en heeft de overstap gemaakt naar iOS.

Flipd: nooit meer afgeleid

Je smartphone is er altijd, om je te herinneren aan afspraken, om je informatie te laten zoeken of om je te verleiden om nóg een filmpje te gaan kijken. Vrienden en vermaak zijn een voortdurende bron van afleiding, terwijl jij voor het einde van de dag een belangrijke klus moet hebben afgemaakt. Flipd is een app die je gedetailleerde statistieken geeft hoeveel tijd je je iPhone hebt laten liggen en hoeveel tijd je kwijt was met allerlei onzin.

Flipd is op twee manieren te gebruiken. Ten eerste is er de concentratiemodus, waarbij je een bepaalde tijd aan één stuk moet werken, zonder steeds je telefoon te pakken. Dit is te vergelijken met bestaande concentratiemethoden, zoals de Pomodoro-techniek. Je werkt dan bijvoorbeeld 25 minuten aan een taak, om vervolgens 5 minuten pauze te nemen.

Er is ook een optie aanwezig om de telefoon helemaal te blokkeren, waarbij je alleen nog toegang hebt tot de meest noodzakelijke apps, zoals telefoon en sms. Je moet hiervoor wel Flipd toestemming geven om jouw apps tijdelijk te verbergen. Hiervoor moet je een speciaal profiel (voor mobile device management) installeren. Sinds iOS 9.3 is het mogelijk om apps te verbergen.

Eerlijk gezegd: dat vinden we nogal ver gaan. Je kunt in dat geval beter je iPhone helemaal uitschakelen of in niet storen-modus zetten. Dat is veiliger en minder gedoe. Of gebruik alleen de concentratiemodus van Flipd.

Flipd is een mooie aanvulling op de vele apps waarmee je zonder afleiding kunt schrijven. Andere apps die je kunnen afhelpen van je iPhone-verslaving zijn Moo-Q (link), Moment link), Offtime ( link) en ShutApp (link).

Volgens de makers van Flipd hebben Android-gebruikers al meer dan 9 miljoen minuten bespaard door de app te gebruiken, in totaal 15 jaar. Flipd is gratis te gebruiken, maar de geavanceerde functies zijn alleen beschikbaar als je €0,99 per maand of €6,99 per jaar betaalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2016, 19:05
Categorie Apps
Onderwerp concentratie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.