Moo-Q-icon

Moo-Q laat zien op welk moment van de dag je het productiefst bent

Britse psychologen willen je met Moo-Q een handje helpen om productiever te worden. Aan de hand van geheugentestjes stellen zij jouw piekmomenten op de dag vast. Het kost alleen wel wat tijd om de app in te stellen.

Moo-Q-iconBen je een ochtendmens of ben je juist in de avonduren op je best? Het moment waarop een mens het beste presteert is voor iedereen anders en het kan best dat jij je niet bewust bent van je ‘piekmoment’. Britse psychologen willen jou productiever maken met Moo-Q.

De psychologen van het Hungry Mind Lab willen wel heel wat van je weten voordat je met Moo-Q aan de slag kunt. Zo vul je tijdens het instellen van de app je geslacht, leeftijd en nationaliteit in maar vraagt de app ook naar je opleidingsniveau en salaris. Daarna moet je op vijf ‘alerts’ reageren voordat de app kan inschatten op welk moment van de dag je het meest productief bent.

Moo-Q Moo-Q-Test

Korte, pittige geheugentests

Zo’n alert bestaat uit een serie aan korte (maar pittige) geheugentestjes en een korte vragenlijst waarmee je met verschillende sliders aangeeft hoe wakker je je voelt en of je vrolijk, relaxt of nerveus bent. Aan de hand van deze data weet Moo-Q wanneer je het best presteert, wat dus automatisch ook je piekperiode van de dag is.

Je hebt gelukkig veel invloed op wanneer deze meldingen verzonden worden. Stel bijvoorbeeld in dat je ze ‘s ochtends pas na acht uur wilt krijgen en niet na tien uur ‘s avonds. Ook kun je een testje handmatig starten vanuit de app, handig als je een paar minuutjes niets te doen hebt.

Bewustmakend

We hebben de app nog te kort gebruikt om echt te weten of Moo-Q ook echt beter helpt presteren, maar de testjes maken je wel direct bewust van je capaciteiten. Ook is het een interessante manier om te ontdekken hoe je je voelt gedurende dag, een beetje zoals een app als Moodnotes dat ook doet.

Als je het uitgebreide instellingsproces voor lief neemt en je wel wat extra productiviteit kunt gebruiken, is Moo-Q zeker het proberen waard. De app is bovendien volledig gratis en bevat geen in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen geheugen, productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.