iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Miitomo, Billy, Cleartext en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Miitomo, Billy, Cleartext en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Comma

Nieuwsbrieven niet belangrijk? Natuurlijk wel! Als jij hier net zo over denkt, dan is Comma een leuke nieuwe app die je moet hebben. Comma focust zich enkele en alleen op nieuwsbrieven, door deze uit je e-mailaccount te importeren en daar de focus op te leggen. De app houdt bij welke nieuwsbrieven je wel en niet gelezen hebt, waardoor je er geen een hoeft te missen. Een nadeel is dat de app alleen werkt bij een Gmail-account. Lees ons artikel over Comma.

Miitomo

Als je lang hebt zitten wachten op Nintendo’s eerste smartphonegame, dan was deze week eindelijk het moment daar. Miitomo is een app waarin je je vrienden op een speelse wijze beter kunt leren kennen. Dit doe je door vragen te stellen en zelf ook vragen te beantwoorden. Deze vragen worden door de app voorgesteld, waar iedereen vrij op kan antwoorden. Iedereen wordt gerepresenteerd door zijn of haar Mii die je direct aan kunt maken of kunt importeren. Bovendien kun je je Mii ook aankleden en in grappige foto’s maken en die vervolgens delen via social media. Lees ons artikel over Miitomo.

ThuisMeten

ThuisMeten is een medische app waarmee je de nodige gegevens naar je arts kunt sturen. Hierdoor hoeven patiënten niet voor periodieke controles helemaal naar het ziekenhuis. De app is te gebruiken voor patiënten met COPD, hartfalen en hypertensie. De app is te gebruiken als jouw zorgverlener de app heeft voorgeschreven. De ThuisMeten-app is geregistreerd als medisch hulpmiddel, waardoor hij geschikt is voor de patiënten. Lees ons artikel over ThuisMeten.

Cleartext

Ben je bang dat je bij het schrijven van Engelse teksten te ingewikkelde woorden gebruikt? Dan is Cleartext misschien wel wat voor jou, want deze app laat je alleen de meest gangbare Engelse woorden gebruiken. Tijdens het tikken worden de woorden die te lastig zijn automatisch weggehaald, waardoor je zelf andere woorden zult moeten bedenken. Dit kan soms echter best ingewikkeld zijn, omdat je dan heel beschrijvend te werk moet gaan. Lees ons artikel over Cleartext.

Cleartext is te downloaden via GitHub.

MobielschadeMelden en Schadeformulier

Deze week bespraken we twee apps die jou makkelijk en eenvoudig een schadeformulier laten tekenen. MobielschadeMelden bestaat al een tijdje, maar is nu een officiële app van het Verbond van Verzekeraars om het Europees schadeformulier mee te vervangen. Door je gps-locatie te gebruiken wordt meteen de locatie van het ongeval meegezonden en met het maken van foto’s is het maken van kriebelige tekeningetjes niet nodig. Schadeformulier is een soortgelijke app, die je bovendien allerlei gegevens van tevoren laat invoeren. Zo kun je ten tijde van en ongeval snel een schadeformulier invullen. Lees ons artikel over MobielschadeMelden en Schadeformulier.

Billy

Een overzicht van al je abonnementen, lidmaatschappen en bijbehorende maandelijkse kosten: dat is wat Billy is. Je plaatst in de nieuwe Nederlandse app eenmalig al je abonnementen en vervolgens ontvang je vanzelf een melding op een zelf gekozen moment zodra de betaling eraan zit te komen. Door de mooie maar simpele interface en het gebruik van duidelijke kleuren, herken je alle abonnementen met één oogopslag. De ontwikkelaar heeft deze week de eerste versie vrijgegeven, maar de app zal de komende tijd nog verder ontwikkeld worden. Lees onze review van Billy.

Remente

Een app die jouw leven een stuk leuker wil maken, dat klinkt als een goed streven. Remente is een life coach die je helpt bij het oplossen van problemen. Recente helpt je nadenken over allerlei aspecten in je leven, zoals je financiële situatie. Het voordeel is dat Remente je helpt zonder daar een oordeel over te geven. De app geeft je volledige vrijheid om zelf doelen en acties te kiezen, want het gebruik prettig maakt. Lees onze review van Remente.

WhatsApp

WhatsApp heeft deze week een update gekregen, maar in de releasenotes werden geen nieuwe functies genoemd. Toch kregen iPhone-eigenaren er een functie bij: de mogelijkheid om gebruik te maken van tekstopmaak, zodat je je berichten bijvoorbeeld dik gedrukt of cursief kunt versturen. Je maakt hiervoor gebruik van verschillende tekens, zodat de tekst die tussen de tekens staat in de juiste opmaak verstuurd wordt. Lees onze tip over WhatsApp tekstopmaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2016, 23:56
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.