StayGo van Twelve South USB-C-hub.

Nieuwe StayGo van Twelve South is een veelzijdige USB-C-hub

Er zijn al heel veel verschillende soorten USB-C hubs op de markt, maar de StayGo van Twelve South heeft iets nieuws. De hub heeft een aparte desktopkabel, zodat je hem mooi weg kan werken op je bureau.

Apple’s complete MacBook-lineup is voorzien van enkel twee of vier USB-C-poorten. Als je andere apparaten aan wil sluiten, zoals een standaard USB-stick of een HDMI-scherm, heb je daar altijd een hub of een adapter voor nodig. De StayGo van TwelveSouth bevat in totaal zeven aansluitingen en zorgt ervoor dat je bijna alles weer met één apparaat kan aansluiten op je MacBook.

StayGo van Twelve South: veelzijdige USB-C-hub

De zwarte hub van TwelveSouth heeft drie USB-A- 3.0-poorten, een Gigabit Ethernet-ingang, een HDMI-poort voor 4K (maximaal 30Hz), een (micro) SD-kaartgleuf en een USB-C-poort voor het opladen van je MacBook. Deze USB-C poort met Power Delivery kan tot maximaal 85W, waardoor je er zelfs de krachtigste 15-inch MacBook Pro mee kan opladen. De hub zelf voorzie je van stroom via de USB-C-aansluiting, waar je je huidige MacBook-kabel in steekt. Opmerkelijk is dus dat de hub geen USB-C-poorten heeft voor geschikte accessoires. Zit je net in de overgang van USB-A naar USB-C en heb je diverse kabels en accessoires met de C-aansluiting, dan kan je deze niet gebruiken op de hub.

Daarentegen heeft de StayGo wel twee voordelen. De kabel om de hub aan je MacBook te verbinden, kan je makkelijk wegwerken in de hub zelf. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat de kabel in je tas blijft hangen of beschadigd raakt. Daarnaast zit er een extra lange desktopkabel bij. Veel andere USB-C-hubs hebben een vaste kabel om hem aan je MacBook te hangen, maar bij deze van TwelveSouth kan je deze loshalen. De langere kabel kun je daardoor gebruiken als je je MacBook bijvoorbeeld op een standaard zet op je bureau. Of je werkt de hub weg op de hoek van je bureau, zodat het minder rommelig wordt.

Twelve South StayGo USB-C hub met kabel.

De TwelveSouth StayGo is op dit moment nog alleen beschikbaar via TwelveSouth zelf. Je betaalt dan $99, plus $18 verzendkosten naar Nederland, omgerekend zo’n €105. De accessoires van Twelve South komen op een later moment vaak ook beschikbaar via Nederlandse webshops.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.