Fitbit appstore

Fitbit ontslaat 110 medewerkers en gaat reorganiseren

Fitbit wil 5% tot 10% van het personeel ontslaan, om 200 miljoen dollar te besparen. Het bedrijf zit in een overgangsfase van fitnessarmbanden naar smartwatches.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fitbit gaat 110 van de 1.600 medewerkers ontslaan vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Eerder werd gesproken over zo’n 10% van het personeel. Ook kondigt Fitbit een reorganisatie aan waarmee het bedrijf rond de 200 miljoen dollar wil besparen.

Fitbit appstore

Fitbit: ‘reorganisatie gepland’

Volgens bronnen van The Information heeft het bestuur van Fitbit afgelopen woensdag een stemronde gehouden over de ontslagen, die op diverse afdelingen zullen vallen. De ontslagronde zal in het eerste kwartaal van 2017 worden uitgevoerd. Volgens Fitbit was 2016 een moeilijk jaar voor alle fabrikanten van wearables. De omzet is het afgelopen jaar met 17 procent gegroeid. Fitbit rekende echter op een groei van 25 tot 26 procent. Vorig jaar waren er meer dan 23,2 miljoen actieve gebruikers van de Fitbit-wearables.

Fitbit-CEO James Park spreekt in het persbericht van tegenvallende verkoopcijfers tijdens de feestdagenperiode. Hij verwacht echter dat de groei weer op gang zal komen. Volgens de voorlopige cijfers draaide Fitbit een omzet van 1,5 tot 1,7 miljard dollar.

Van fitness naar smartwatch met apps
Fitbit bevindt zich in een overgangsperiode: de fitnessarmbanden verkopen nog steeds goed, maar het bedrijf lijkt zich ook meer te willen richten op smartwatches. Een paar weken geleden nam Fitbit horlogemaker Pebble over, een bedrijf dat een eigen appwinkel had ontwikkeld voor de smartwatches. Mogelijk wil Fitbit die kennis gebruiken om een appwinkel voor Fitbits te openen. Ook wil het bedrijf dat externe ontwikkelaars apps gaan ontwikkelen.

Momenteel kun je op de Fitbit-producten wel notificaties ontvangen en data uitwisselen met andere apps en diensten, maar je kunt er geen nieuwe functionaliteit aan toevoegen met apps. De Blaze-smartwatch die Fitbit heeft ontwikkeld is vooral gericht op fitnessfuncties, niet op productiviteit. Fitbit staat erom bekend dat ze bovendien niet samenwerken met Apple’s HealthKit. Alleen via een workaround kun je de data inlezen. Het veelzijdiger maken van de producten lijkt de weg die Fitbit wil bewandelen. Opvallend was dat het bedrijf geen nieuwe producten liet zien op de techbeurs CES, terwijl dit traditioneel wel de plek is om het assortiment voor het nieuwe jaar aan de media te tonen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 30 januari: In een eerdere versie van dit artikel werd gesproken over geplande ontslagen, die nog niet waren bevestigd door Fitbit zelf. Inmiddels is er een persbericht van Fitbit, zodat dit artikel is geactualiseerd met de nieuwste info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2017, 16:25
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.